- Член од
- 30 октомври 2020
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.932
Ја сеуште се барам па опипувам дали можеби Телема е за мене, па да знам дали да почнам книги да читам, до сега @Hyperion VI ми објасни повеќе за езотеријата од било кој друг овде.Така тврдеа (ако се множина) кога „сите заедно“ дојдоа на подфорумов да се заморуваат со Кроули и О.Т.О. - сигурно О.Т.О. им/му должи нешто ако биле дел од О.Т.О., кој знае да ти каже, а и зошто би расправале за тоа кој бил кој е, ако тоа не е нивна волја да се изјаснат со име и презиме?
Си има правила и заклетви дадени пред себе си, нема бегање...
Со Fra. „Држи Ми Боже Душата“ бил член ваму или таму - ништо не правиме... а омразата мудро е да се чува заклучена во подрумот на душата и да скапува таму!
Ама што е тука е, ние не можеме да поправиме ништо на форумов... нели?
@ПрофаундлиСтупид , аман намелете со тестирањето готово „чистината на Пророкот“ замина заради сарказмот твој
Убаво велам јас „сте надминале“ па ете ве тука да „тестирате“
Море седнете таму средете си внатрешниот свет не туку лошиот сарказам да ви е вентил да се ослободите од она што ви прави притисок во однос на Кроули, Телема, Хептаграм XI или било кој друг... дишете и уживајте - што сте се напнале ете ве читам, и се чудам...
Полека
Ти може било каков впечаток да добиваш читајќи ме, јас немам никаква одговорност за тоа ти или било кој друг, како ги разбира моите размисли тука.
Секој со своето разбирање и искуство - зборувавме веќе за тоа.
Како за недела, може да се слушне по нешто и за ова иако видеото (според насловот) е за саботни дни
Исто може да ја разгледате и Liber 777 во однос на самата колона за која се зборува, како и есејот за „Деловите на Душата“ .
Опуштете се луѓе, воведете малку хумор во животот, премногу сте чувствителни.