Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Така тврдеа (ако се множина) кога „сите заедно“ дојдоа на подфорумов да се заморуваат со Кроули и О.Т.О. - сигурно О.Т.О. им/му должи нешто ако биле дел од О.Т.О., кој знае да ти каже, а и зошто би расправале за тоа кој бил кој е, ако тоа не е нивна волја да се изјаснат со име и презиме?
Си има правила и заклетви дадени пред себе си, нема бегање...

Со Fra. „Држи Ми Боже Душата“ бил член ваму или таму - ништо не правиме... а омразата мудро е да се чува заклучена во подрумот на душата и да скапува таму!

Ама што е тука е, ние не можеме да поправиме ништо на форумов... нели? :)

@ПрофаундлиСтупид , аман намелете со тестирањето готово „чистината на Пророкот“ замина заради сарказмот твој :)
Убаво велам јас „сте надминале“ па ете ве тука да „тестирате“ :D

Море седнете таму средете си внатрешниот свет не туку лошиот сарказам да ви е вентил да се ослободите од она што ви прави притисок во однос на Кроули, Телема, Хептаграм XI или било кој друг... дишете и уживајте - што сте се напнале ете ве читам, и се чудам...
Полека :)

Ти може било каков впечаток да добиваш читајќи ме, јас немам никаква одговорност за тоа ти или било кој друг, како ги разбира моите размисли тука.
Секој со своето разбирање и искуство - зборувавме веќе за тоа.

Како за недела, може да се слушне по нешто и за ова иако видеото (според насловот) е за саботни дни :)

Исто може да ја разгледате и Liber 777 во однос на самата колона за која се зборува, како и есејот за „Деловите на Душата“ .
Ја сеуште се барам па опипувам дали можеби Телема е за мене, па да знам дали да почнам книги да читам, до сега @Hyperion VI ми објасни повеќе за езотеријата од било кој друг овде.

Опуштете се луѓе, воведете малку хумор во животот, премногу сте чувствителни.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Сарказмот твој не пали кај мене... уживај :)
Штом ти е објаснето веќе знаеш што е што и може веднаш да одлучиш дали да читаш или не книги од Кроули. Нема што да ја мислиш ...
Езотеријата ти е јасна и останато... реков веќе „вие што надминавте“ веќе може да престанете „да не тестирате“ за да видите „дали Зборот на Пророкот ќе остане чист“. :)
Убаво велам што ова заморување, ти пак... едно та исто.
Завршена работа.

H

Hyperion VI

Гостин
веќе „вие што надминавте“ веќе може да престанете „да не тестирате“
Извини ама не е ваша темава и окултизмот не е ваш трејдмарк.
Си имате посебна тема за вашата парарелигија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ништо не е мое на форумов. Пак погрешни мненија...

Не ме обвинувајте за нешто што не сум го направил за да се чуствувате задоволни... ако мислите дека со лош сарказам во обид да прикажете нешто што не е така како што вие мислите дека е, постојано повторувјќи како „ние другите не знаеме за шега“ - се лажете... :)
Не сте ни први ни последни со вакви писанија, тролања и сарказам... реков ако ви е тоа вентил - ок, нека ви биде, но има подобри начини.

Пак треба да се повторувам!
Ако имате проблеми со Телема, Кроули, О.Т.О. и се останато што ви прави мака - има начини и начини да го решите тој проблем во вашиот живот - лошиот сарказам и подлиот начин да пишувате сешто на темава со исмевање - не помага, исто е како алкохол и дрога, лажна сензација ;)

НЕ постои тема на форумов што јас лично сум ја отворил во овој подфорум, други отварале јас само сум допринесувал со мои размисли, ништо повеќе.
Така да ова тема а и било која друга, не е мој „трејдмарк“ :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Договорено Хепта, дозволи ми само да изнесам заклучок.

1. Многу лош, магловит начин на комуникација без никаква директност во одговори. Резултат на тоа е некој што ве чита со години како Поздрав, да не знае уште што е езотерија.

2. Неприфаќање на критика, чувствителни емотивни реакции укажуваат дека вие со егото уште сте дебело инволвирани, вашите техники евидентно не помагаат.

3. Ти Хепта еликсирот евидентно го немаш.

Дали на темава има уште некој склон кон езотерија а не е телема?

Точно така, ова е и моја тема бидејќи сум член на окултно братство.

images.jpeg

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Прочитај погоре што имам што не на форумов, да не се повторувам - досадно е веќе :)

И реков исто:
Сарказмот твој не пали кај мене... уживај :)
Штом ти е објаснето веќе знаеш што е што и може веднаш да одлучиш дали да читаш или не книги од Кроули. Нема што да ја мислиш ...
Езотеријата ти е јасна и останато... реков веќе „вие што надминавте“ веќе може да престанете „да не тестирате“ за да видите „дали Зборот на Пророкот ќе остане чист“. :)
Убаво велам што ова заморување, ти пак... едно та исто.
Завршена работа.
Бидејќи „ние“ ништо немаме - повелете вие што имате се да објаснувате „јасно и гласно“ за да сите разберат, без да е тоа негативно зборување за Кроули или воопшто да не зборувате за Кроули, ако можете :D
И јас сакам да учам од соговорниците нешто ново... не сме сезнајни :)

H

Hyperion VI

Гостин
Дали на темава има уште некој склон кон езотерија а не е телема?
Брат батали ги ОТОистиве,
цело време ги исмеваат скиентолозите,а се бетер од нив
во секој поглед.
Сега,оти ти имаш добра комуникација со мене автоматски си "непријател",
кога веќе не можат да ја продадат фората дека ТИ си ЈАС ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Брат батали ги ОТОистиве,
цело време ги исмеваат скиентолозите,а се бетер од нив
во секој поглед.
Сега,оти ти имаш добра комуникација со мене автоматски си "непријател",
кога веќе не можат да ја продадат фората дека ТИ си ЈАС ;)
Ич не се плејфул. Како и да е имавме фин Чејн оф Тот. :)

61UwihhLr7L.jpg

H

Hyperion VI

Гостин
Ич не се плејфул. Како и да е имавме фин Чејн оф Тот. :)

Прегледај го приврзокот 274758
Да си ми жив и здрав еве ти и мејлче пиши кога сакаш,од други причини не сакам да активирам пп,иначе луѓево со кои што се контрам ми имаат и мејл и број ,а и нови години,1мајови,родендени све имаме заедно славено,не е заради нив секако :)

rahorakti@mail.com

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ова е веќе интересна драма. Конфликт со бивши членови на ОТО.

Секој момент чекам поздрав еден топол да испадне дека е некој Rex Summus Sanctissimus што трола.
И јас сум бивши член на О.Т.О. - ако може некој тоа да биде :)
Чекам некој да почне да ги открива тајните на целата езотерија со јасен глас за да може секој да знае што и како во иднина...

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Туку Хепта, батали го тој стрејтеџ филм за да имаш јак ментал, астрално тело и физичко тело. Не ги разбирале тогаш толку добро ефектите на психоактивните супстанции и нивниот ентеогенски сооднос со Акаша.

Фати ДМТ најди и праи ајахуаска со амазонски шамани. Има одма пет степена да рипнеш, нема нит ОТО нит бутур да ти требаат. Јас едно време пушев чанга ко да нема утре и ги средив елементите, праев цели елементали што ме служеа, ама кафани и тепачки на пијано... огнов ми се дестабилизираше пак. И ме мрзи пак да го праам тоа црно белото огледало.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Осеќам дека поздрав има силен вајб, неколку пати кога ја читам ми затреперува агна чакрата и осеќам архангели у астралот. Баш на 11.11 сеа, пред пет дена, кога беа отворени порталите, ѝ прочитав еден пост у „Прашања до модераторите" и одма осетив Светлина. Неколку саати чантав ом шива со восклик и Светлината победи!

Kajgana Shop

На врв Bottom