Влада на Македонија

Член од
24 март 2010
Мислења
15.302
Поени од реакции
26.197
вашите Албанци само го бараат тоа..:P
Ајде сега сериозно. Јас воопшто не ја поддржувам идејата за регионална соработка што Вучиќ и Рама ја тераат, и што ја викам Кралството на Србите и Албанците. Не ја поддржувам затоа што нејзин најсилен покровител во моментов е Турција.

Ама ако Македонија остане без европска иднина заради спорот со Бугарија (а по се изгледа ќе остане), Албанија затоа што се мнозинство муслимани и Србија заради спорот со Косово, тогаш таа идеја ќе стане многу многу посериозна од што во моментов изгледа.

D

Deleted member 12196

Гостин
15 години, повеќе од доволно да влеземе во прво лабава, па после и помалку лабава конфедерација со Белград. :love:
Ако се прашувам јас, а и поголем дел од Кривопаланчани, веднаш би стапил во федерација со Србија. И онака имаме доста блиски роднини таму, плус Србите (како народ) не нè мразат, нè признаваат како Македонци.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.532
Поени од реакции
87.633
Еве ги северЏГаните кои со наши пари, и со пари од партијата на власт го ладат по Европа. Кога станува збор за промена на име на држава, промена на Устав под присила од друга земја, продавање на историја, тоа е се нормално и дел од патот кој треба да се изоди за влез во ЕУ. Ако премногу славиш успех на своја репрезентација, оваа заедно со Боби Лилјакот од Телма, Секуловска, и чичко и Бемката ќе те направат тежок небањат националист... АЛИ кога некој ќе им го спомне Тито Велики во негативна конотација, епа тогаш следува ова...

Screenshot_2020-11-15-14-10-56-1.png

K U R V A

Член од
25 март 2012
Мислења
8.605
Поени од реакции
5.230
Кој лигави во форумот? Не престанавте да рикате како мали деца на кои им беше одземена играчката! Дали тоа го прави војводата? Прикажаната и докажана вистина не може да прифати!? Многу е машко да се бранат докажани лаги!? Или што? За што се фантазирате?
За берикот мислиш ?
Берик не рика, нема ниедна критика кон бугарија да напише, ниту напишал некогаш.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.284
Поени од реакции
22.980
Човече Бугариве никогаш нема да се освестат која грешка ја направија. Од 1991 наваму имаа безброј шанси да ја закопаат "секирата" со нас и да не придобијат како најголеми сојузници и искрен "братски народ" арно ама они сакаат да го дркаат на Сан Стефанска Бг и сега ќе си останат изолирани опколени со не баш пријателски соседи како што си биле отсекогаш. Битно свршија и им дојде убаво на курето, е сега тоа што засекогаш се покажаа како цигани и непријатели не е битно.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Ајде сега сериозно. Јас воопшто не ја поддржувам идејата за регионална соработка што Вучиќ и Рама ја тераат, и што ја викам Кралството на Србите и Албанците. Не ја поддржувам затоа што нејзин најсилен покровител во моментов е Турција.

Ама ако Македонија остане без европска иднина заради спорот со Бугарија (а по се изгледа ќе остане), Албанија затоа што се мнозинство муслимани и Србија заради спорот со Косово, тогаш таа идеја ќе стане многу многу посериозна од што во моментов изгледа.
и што ќе се случи ако се обединат три сиромашни земји...

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Ако се прашувам јас, а и поголем дел од Кривопаланчани, веднаш би стапил во федерација со Србија. И онака имаме доста блиски роднини таму, плус Србите (како народ) не нè мразат, нè признаваат како Македонци.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.284
Поени од реакции
22.980
Ај да не ја трујам темата за репрезентацијата и ЕП, колку не ја можам козава, кога и да и ја видам грдата фаца дегенеричка ми се крева притисокот.

FB_IMG_1605451584586.jpg

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Тој е еден и единствен г-динот Протич. Од друга страна имаш мал милион историчари кои ја признаваат нашата самобитност. Дури и Шешељ го призна Македонскиот народ. :pos: Немој дасе обидуваш да го израмниш однесувањето на Србитесо тоа на Бугарите. Кај вас имаме тотално непризнавање од Прецедател до сите сељаци на Македонската нација. Не признавате ни здружение како ОМО Илинден и 14 пресуди на ЕСЧП, ни Македонско малцинство., нит бутур.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.220
Поени од реакции
84.141
За берикот мислиш ?
Берик не рика, нема ниедна критика кон бугарија да напише, ниту напишал некогаш.
Морај некој на форумов да им одаде признание на Бугарите, за чесното и праведно владеење со дел од Косово, за време на Војната.

(инаку, не се сите опседнати со мене, он на Делчев мислеше)

Kajgana Shop

На врв Bottom