na 10.06.2019 bev na int i prepiskata se namira... mi pisuvaСе оди по редослед од датумот кога си ставен на положително. Указиве ги опфатија тие од 4ти и 5ти февруари што чекаат. Ти од кој датум си на положително?
na 10.06.2019 bev na int i prepiskata se namira... mi pisuvaСе оди по редослед од датумот кога си ставен на положително. Указиве ги опфатија тие од 4ти и 5ти февруари што чекаат. Ти од кој датум си на положително?
Тогаш грешно те разбрав, јас мислев ти указ чекаш а ти на задолжителна си бил уште. Моментално до почеток на април се стигнати, така да во најдобар случај за 2 месеца треба да имаш промена. Но со празниците ќе има веројатно и пауза (а и општо МНОГУ успореа со промените од задолжителна) па реално очеквај за три месеци некаде да бидеш на финална. Ептен се успоре откако ја отворија 2019, многу преписки имаа лани. И јас сум на исто дереџе. Едина утеха ми е што положително се убрзува па додека стигнеме на ред се надевам ќе биде сведено на некои 6 месеци наместо година дена чекање.na 10.06.2019 bev na int i prepiskata se namira... mi pisuva
Jas go zedov za 2 dena a termin 18 maj imav.Edno prasanje
Posrednikot me uveruva deka ke sredi za 10 dena da mozam da si go zemam drzavjanstvoto
Inaku Imam Termin za Mart 2021
Ima li sansi?
thxТогаш грешно те разбрав, јас мислев ти указ чекаш а ти на задолжителна си бил уште. Моментално до почеток на април се стигнати, така да во најдобар случај за 2 месеца треба да имаш промена. Но со празниците ќе има веројатно и пауза (а и општо МНОГУ успореа со промените од задолжителна) па реално очеквај за три месеци некаде да бидеш на финална. Ептен се успоре откако ја отворија 2019, многу преписки имаа лани. И јас сум на исто дереџе.
Kade go zede, vo Sofija ili vo ambasadata?Jas go zedov za 2 dena a termin 18 maj imav.
Ајмоооооооооо, нека фрчат укази! Се радувам многу!Ima ukaz i 201.
Polozotelno 10-11 fevruari
Ukaz 201.
Poloziteljo 12. 02.2020
Автоматски споено мислење:
Hvala svima na forumu na podrsci tokom celog procesa.
Pitanje-kako ide najbze podizanje preko ambasade ili u Sofiji?
Srecno svima
koj broj na prepiska steUkaz 201.
Poloziteljo 12. 02.2020
Автоматски споено мислење:
Hvala svima na forumu na podrsci tokom celog procesa.
Pitanje-kako ide najbze podizanje preko ambasade ili u Sofiji?
Srecno svima
26.08.2018 Intervju u Sofijikoj broj na prepiska ste
Koja data na intervju ako moze da kazete
Brat cestito na dobieniot ukaz denes bi sakal da te prasam ako mozesh da ni slikas kako izgleda pismoto sto si go pratil dodeka beshe na polozitelno i kako go isprati?Ako vekje go nemas togas ako mozesh da spodelis sto napisa sestra mi e na pocetok na mart polozilteno i saka da isprati pismo do MP ako vekje ne e kasno pozdrav i sekoe dobroПеток 13-ти распалил со Укази.
Јухуууу!
Честитки!