Шверцање во автобуси на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Леле бре како мува во пајажина се плеткаш, поарно оди си од форумов. Тој зимал плата ставал бензин бла бла бла. Епа јас сум студент веќе 5 години. Родителите мои вкупно зимаат плата 17.000 денари, а само за мене за кирија, сметки, автобуси, храна, семестри, месечно една плата не стига. А од година и брат ми ако сака во Скопје да се запише, а и ќе мора затоа што е одличен ученик греота е да оди на дисперзирани студии. Собери се малку, очигледно дека незнаеш како е да крпиш крај со крај.
Чекај ова форумов е твоја своина па да им кажуваш на членовите да си одат? После твоето студирање одприлика 10 години ќе бараш да се вработиш и тоа стрикно во Скопје и за ние кои сме од Скопје неможеме да се вработиме или мораме да работиме за помали плати од навалица на луѓе од внатрешноста.

Абе купите карта за една вожња и не ја искористуј (притоа ка ќе влагаш у автобус прај се душиче главата надоле и не си предизвикуј внимание на себе, и aко те фати инспекција само речи им па не сум од овде не знаев дека треба да се искуца, (ќе праеш фацичиња при ова кога ќе го кажеш свекако нема да ти поверуаа ако се праеш:cool:), и ќе ти рече епа треба у машинчено на почеток и ти ќе си ја искористиш, ќе ти пројда у просек 5-6 вожње дур те фати таке инспекција зависи од среќата.

Чекај ова форумов е твоја своина па да им кажуваш на членовите да си одат? После твоето студирање одприлика 10 години ќе бараш да се вработиш и тоа стрикно во Скопје и за ние кои сме од Скопје неможеме да се вработиме или мораме да работиме за помали плати од навалица на луѓе од внатрешноста.

Мишко, извини, кој си ти да алудираш на тоа дека луѓето од провинцијата уствари треба да си ги подвиткат опашките и да си одат стриктно во нивната провинција, бидејќи друкчи нема да можеш да си најдеш работа за себе?

Дали не се сметаш за доволно работоспособен и борбен да си најдеш асална работа со твое знаење, и твој труд, наместо да обвинуваш луѓе што успеале да се снајдат во животот за твојот неуспех?

Дали исто така се тешиш дека ти си поуспешен со тоа шо си нашол работа во Скопје, наспроти тие што заминале од Македонија да бараат во странство коишто се неспособни луѓе да се борат за опстанокот на нашата држава?

Темава побегна малу налево, ама со вакви патриоти шо си ставаат аватар дека ја сакаат Македонија, а мислат дека со тоа шо се од Скопје од старт треба да имаат поголеми права да се вработат во главниот град, апсолутно сфаќам зашо ни пропаѓа државава на економски план....

Мишко, извини, кој си ти да алудираш на тоа дека луѓето од провинцијата уствари треба да си ги подвиткат опашките и да си одат стриктно во нивната провинција, бидејќи друкчи нема да можеш да си најдеш работа за себе?

Дали не се сметаш за доволно работоспособен и борбен да си најдеш асална работа со твое знаење, и твој труд, наместо да обвинуваш луѓе што успеале да се снајдат во животот за твојот неуспех?

Дали исто така се тешиш дека ти си поуспешен со тоа шо си нашол работа во Скопје, наспроти тие што заминале од Македонија да бараат во странство коишто се неспособни луѓе да се борат за опстанокот на нашата држава?

Темава побегна малу налево, ама со вакви патриоти шо си ставаат аватар дека ја сакаат Македонија, а мислат дека со тоа шо се од Скопје од старт треба да имаат поголеми права да се вработат во главниот град, апсолутно сфаќам зашо ни пропаѓа државава на економски план....
Не ја свати мојата поента , несакам никој да се сели од нашата Македонија.Исто така сакам сите кои студираат во Скопје да го почитуваат Скопје а не на секој начин да го плукаат,и да ги почитуваат сите правила во овој град,ете поради него и таквите како него нашиот град одвојува пари за ЈСП финансиски да опстои , а тие пари ги даваме сите Скопјани преку даноци и слични давачки.Треба да имаш култура пред се на однесување а не со навреда и морам да го кажам на јазик разбирлив за него .Ова сепак е форум и секој може да си го каже сопственото мислење , а тоа неам пари и слично еве оди ограби банка па кога ќе те фатат кажи му на судијата ама знаете немав пари па ја ограбив банката не држи вода.

Македонија не е поделена на провинции, нема провинцијалци.
Има главен град, Скопје, кој заслужува неутронска бомба, и 33 други градски населби, кои се on their dying bed.

Што се однесува до шверцот во ЈСП - кој може нек се шверца, јеби га, кога можат „оние опресираните“ да не плаќаат...

Кафирските контролори немаат никакво право да им бараат карта на алаховите робови!

Контролор на ЈСП бил нападант од петнаесет лица бидејќи им побарал билети во автобусот 19-ка.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи вчера, околу 13.40 часот на автобуска станица во автобусот на ЈСП со број 19 бил нападнат 48-годишниот М.Ј. од скопско Стајковци, вработен како контролор.
Вршејќи си ја својата работна задача тој на петнаест лица им побарал билет, но тие, наместо да му покажат билети физички го нападнале. Го удирале со клоци и тупаници по телото, нанесувајќи му телесни повреди.

Полицијата работи на откривање на сторителите.
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=130904&kategorija=4

Од толку работење на полицајциве за откривање секакви сторители на кривични дела, Готам Сити станавме :ROFLMAO:

Пред некое време едно дете 17тина години го фатија тие контролорите без сллбодна, бидејќи средношколците имаат слободни... и овој му рече еве ти казна 200 денари, а детево му рече немам, а овој му вика позајми од другарите, а овие па му викаат немале. Контролорот му рече ајде искочи од автобусот во станица те носиме, твоите да платат казна или нз што... после автобусот продолжи, а што се деси стварно незнам...

Пред некое време едно дете 17тина години го фатија тие контролорите без сллбодна, бидејќи средношколците имаат слободни... и овој му рече еве ти казна 200 денари, а детево му рече немам, а овој му вика позајми од другарите, а овие па му викаат немале. Контролорот му рече ајде искочи од автобусот во станица те носиме, твоите да платат казна или нз што... после автобусот продолжи, а што се деси стварно незнам...

Го пуштиле и му рекле: "ајде бегај сеа да не те глеам а ако те фатам другпат у станица те носам," :) само направиле сцена за да се плашат другите ;)

се иам шверцано многу пати не е фер можда,али ме немаат фатено ;)...преку 20 30 пати некогаш купувам карта и не ја куцнувам седам до апаратот и ако дое ја куцнувам (y) навистина , не е фер можда ама шо да се праи

се иам шверцано многу пати не е фер можда,али ме немаат фатено ;)...преку 20 30 пати некогаш купувам карта и не ја куцнувам седам до апаратот и ако дое ја куцнувам (y) навистина , не е фер можда ама шо да се праи

eh dete ima da te iskubat eden den kako petel golosija

Ако ве фати контрола нема право да да ви земе лична карта (не му давајте). Не може да ви прави претрес, не може да ве носи во станица или симне на последна постојка.
Има право на асистенција од полиција доколку го попречувате во работата, кршите урлате и сл. во автобус.
Полицаецот ако му дадете лична карта не смее да му ги даде вашите податоци на контролорот, нема право. Доколку го стори тоа побарајте да се легитимора и поднесете претставка во станицата каде што е на служба против истиот. Или јавете се во внатрешна контрола на 192 можат да ве поврзат.
Контролорите со посмено барање ги бараат вашите податоци од мвр тоа е законски. (наведуваат причина) врз основа на записник.

КАЗНАТА ќе ја платите секако дали одма или покасно тоа е ваше битно не може да се избегне. Ќе треба да платите (извршител камата судски трошкови и сл.) доколку постапката тргне преку извршител.

Поздрав !

Вчера ми пишаа, казната изнесува 1000 денари, лични податоци ми земаа бидејќи ја дадов личната карта, е сега на казната не се потпишав, па сакав да прашам за тоа кои се последиците доколку не ја платам? Благодарам. :)

Вчера ми пишаа, казната изнесува 1000 денари, лични податоци ми земаа бидејќи ја дадов личната карта, е сега на казната не се потпишав, па сакав да прашам за тоа кои се последиците доколку не ја платам? Благодарам. :)

ќе те пуштат на извршител па ќе ја пратиш десеткратно, твое е што ќе одбереш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom