Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
Зошто само мажи се вртат на сликиве?
...може не ти се отвараат сите слики...почекај малку, вртењето важи за сите и за машко и за женско, иако можеби женското подискретно и потрпеливо неприметливо го прави тоа, ама сепак го прави, тоа е во природата на човекот, не постои ниеден/а што во својот живот не помисли/а на друг/а, а бил/а во моментот во друга врска, брак што сакате кажите,

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Затоа не веруваш у верност :D
Автоматски споено мислење:

...може не ти се отвараат сите слики...почекај малку, вртењето важи за сите и за машко и за женско, иако можеби женското подискретно и потрпеливо неприметливо го прави тоа, ама сепак го прави, тоа е во природата на човекот, не постои ниеден/а што во својот живот не помисли/а на друг/а, а бил/а во моментот во друга врска, брак што сакате кажите,
Нагони се тоа, нормално е...ама постои и договор. За мене секој договор е света работа, за мене зборот е најбитен. Пружај нозе колку ти е чергата...

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.414
Поени од реакции
4.783
...целта ги оправдува средствата...и се така додека не станеме несреќни и свесни дека хармонијата,душевниот баланс и среќата се посакувани цели кои бараат многу толеранција и жртви
...и не ги добиваме сервирани на сребрена тацна

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Imam edna deviza, sosema tocna.
- Ubava zena I Ubav maz nemozat da bidat verni nikogas !
Dovolno e...koj razbere, razbral;)
Ne e tocna, do karakterot e a ne do ubavinata, kolku si lojalen nema nikakva povrzanost so toa kolku si ubav/a ako go postuem i sakam partnerot nema nikogas da go izneveram a ako sum dno od karakter i najruzna da sum kje najdam so kogo da go izneveram ;) cak sto vise ja licno tie sto gi poznavam sto najvekje izneveruvaat se prosecni na izgled.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
Ne e tocna, do karakterot e a ne do ubavinata, kolku si lojalen nema nikakva povrzanost so toa kolku si ubav/a ako go postuem i sakam partnerot nema nikogas da go izneveram a ako sum dno od karakter i najruzna da sum kje najdam so kogo da go izneveram ;) cak sto vise ja licno tie sto gi poznavam sto najvekje izneveruvaat se prosecni na izgled.
...што знам за првото не се сложувам, швалерисувањето нема врска со љубовта, едноставно се случува поради љубопитност што е една од особините на човекот (без разлика машко или женско) тоа не значи дека не си го сака сопственото и никој не може за себе да гарантира апсолутно ништо околу верноста, поголем процент од двете страни од швалерисувањето немаат чувство на вистинска љубов, така да важен фактор е ако се стрефне и времето, местото и моменталниот биоритам, е тогаш нема сила да не се случи токму тоа што не се сака и доаѓа до неверство, затоа најважно е тој/таа што не сака да „погреши“ да не дозволи сите тие три фактори да се спојат, да ескивира нешто (нема љубопитност) да не се спојат работите со финале неверство,
тоа не зависи ниту од „дно карактер“ иако има различни типа на швалерисување, па со тоа и различни карактери од кои можеби ете да речеме најекстремното е „дно карактер“,
...а тоа за просечноста за тие кои изневеруваат повеќе, се сложувам!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.431
Поени од реакции
10.356
Duso, zivotot e dolg, mnogu pati ke izlizeme tamu kade sto sme pluknale.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И кај "швалерисувањето" според мене има разлика.Не е исто да се десило у некаков момент на слабост,еднаш у 20 години да ти се погодил таков момент и некако да потпаднеш под влијание на "мрачната сила" и оние што живеат паралелен живот,да ја носи швалерката на викенди,да имаат изнајмено стан и да лажат дома дека се на пат а да спијат у станот со друга особа.Значи едно е да се десило некогаш а друго е двоен живот што живеат одредени гадови

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Tesko toa kaj mene imam cvrsto izgradeni stavovi za odredeni temi.
...што знам за првото не се сложувам, швалерисувањето нема врска со љубовта, едноставно се случува поради љубопитност што е една од особините на човекот (без разлика машко или женско) тоа не значи дека не си го сака сопственото и никој не може за себе да гарантира апсолутно ништо околу верноста, поголем процент од двете страни од швалерисувањето немаат чувство на вистинска љубов, така да важен фактор е ако се стрефне и времето, местото и моменталниот биоритам, е тогаш нема сила да не се случи токму тоа што не се сака и доаѓа до неверство, затоа најважно е тој/таа што не сака да „погреши“ да не дозволи сите тие три фактори да се спојат, да ескивира нешто (нема љубопитност) да не се спојат работите со финале неверство,
тоа не зависи ниту од „дно карактер“ иако има различни типа на швалерисување, па со тоа и различни карактери од кои можеби ете да речеме најекстремното е „дно карактер“,
...а тоа за просечноста за тие кои изневеруваат повеќе, се сложувам!
E kako ne e dno od karakter nekoj koj svesno bi povredil necii emocii? Osobeno na partnerot na kogo neli mu pretstavuvas najbliska licnost i odednas go iznevuravas i pravis budala od nego.
Primitivni nagoni zivotnite ne mozat da kontroliraat i da lugjeto koi se dno od karakter.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
... и тука нормално е Марфиев закон кој сигурно ќе делува кога некој ќе каже онака од срце „нема шанса да изневерам“ и ОП преку ноќ се создаде шансата,

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
... и тука нормално е Марфиев закон кој сигурно ќе делува кога некој ќе каже онака од срце „нема шанса да изневерам“ и ОП преку ноќ се создаде шансата,
Kao ja ne sum imala sansi da izneveram do sega

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.431
Поени од реакции
10.356

E kako ne e dno od karakter nekoj koj svesno bi povredil necii emocii? Osobeno na partnerot na kogo neli mu pretstavuvas najbliska licnost i odednas go iznevuravas i pravis budala od nego.
Primitivni nagoni zivotnite ne mozat da kontroliraat i da lugjeto koi se dno od karakter.
Ne Bidi siguren nikogas , nitu vo sebe, nitu vo drug....ako ti dojde Kardashian ili nekoja seksi lepotica(ne mi teknuva ime sega I ne e bitno,) ti so racete mrtov laden u dzep ke stoish!?
Hmmmm...

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Ne Bidi siguren nikogas , nitu vo sebe, nitu vo drug....ako ti dojde Kardashian ili nekoja seksi lepotica(ne mi teknuva ime sega I ne e bitno,) ti so racete mrtov laden u dzep ke stoish!?
Hmmmm...
Kje raskinam prvo ali u redu e znam deka toa ne dopira do svesta na nekoj sto ima u start takov stav za neverstvo.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.713
Поени од реакции
37.692
... кога мажот се однесува посебно внимателно и со љубов тоа не значи дека ти повредил емоции зошто нема да знаеш дека бил со друга, напротив ќе бидеш пресреќна дека те сака... е во тој момент секоја жена треба да биде внимателна и да го прочита! исто и за жената ... што мислиш ти, што ако токму тоа едно излегување, швалерисување како да речам и даде до знаење на жената дека мажот повеќе вреди од што мислела и напротив повеќе ќе го сака, отколку до тогаш и ќе биде уште подобра жена, а најмалку да го прави будала? ... има разни моменти на неверства, швалерисување, јас лично никогаш, не викам никогаш за било што, па и за овој момент, со што и „Марфи“ е збунет! :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom