Вработување во ИТ сектор

• Креатор на темата Креатор на темата LustingVertigo
  • Време на започнување Време на започнување

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
925
Поени од реакции
1.439
Здраво.
Активно изучувам Full Stack Web Development секој ден преку курсеви,freecodecamp,видеа na youtube и многу други извори.
Прашањето ми беше,доколку би сакал да навлезам во ИТ секторот т.е. да започнам како практикант/intern,дали е фактор тоа што немам факултет?
Дали е доволно знаењето,портфолиото,github-от ?
Пробувам секој ден по 5 сати да вложам во кодирање.Засега ми оди супер.

Здраво.
Активно изучувам Full Stack Web Development секој ден преку курсеви,freecodecamp,видеа na youtube и многу други извори.
Прашањето ми беше,доколку би сакал да навлезам во ИТ секторот т.е. да започнам како практикант/intern,дали е фактор тоа што немам факултет?
Па пушти портфолиото тука да видиме како ти оди.

Здраво.
Не ти треба факултет, само знаење.

Здраво.

Чекаме портфолио

Чекаме портфолио

Ова го креирав пред некое време,старо е 3-4 месеци.
При крај ми е другото портфолио кое е ушто подобро.Сега цел ми е да направам неколку апликации и да ги ставам.

не ти е responsive портфолиото :)

Знам,требаше да tweak-нам неколку работи.На другото портфолио се потрудив се да биди responsive.Ова портфолио беше како вежба.Не чепкам ништо на ова оти не ми е потребно сега.Вметнав и анимации,scroll-up arrow и доста други работи.Би го пратил ама не е комплетно..

Знам,требаше да tweak-нам неколку работи.На другото портфолио се потрудив се да биди responsive.Ова портфолио беше како вежба.Не чепкам ништо на ова оти не ми е потребно сега.Вметнав и анимации,scroll-up arrow и доста други работи.Би го пратил ама не е комплетно..

Супер е за почеток без разлика дали е респонсиве или не...од 0 е правено или користиш нешто темплекти и слично
Браво уште еднаш!
Автоматски споено мислење:

Инаку за факултет за фронтенд не е нешто must... не би требало да е проблем според мене.

Последно уредено:
Супер е за почеток без разлика дали е респонсиве или не...од 0 е правено или користиш нешто темплекти и слично
Браво уште еднаш!
Автоматски споено мислење:

Инаку за факултет за фронтенд не е нешто must... не би требало да е проблем според мене.

Имав правено одредени секции за различни страници, само си ги зедов некој работи кои ги имав веќе изработено и само ги tweak-нав на неколку места.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom