Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.255
- Поени од реакции
- 12.266
Јас само знам како оди со споделување знаења и нови разбирања за светот во човештвото. И тоа мислам дека секому му е познато.......
Она што го чувам како тајна се ствари и луѓе што се поврзани со О.Т.О. и ништо друго... тоа ми е доволно за чување.
Истото е и денес, во однос на „Александриската библиотека“ и муабетите на Александар и неговиот учител... тоа ти зборувам, но не ме разбра...
Исто како она со Платон и неговата академија!
Не може било кој да влезе - така било, така е и така ќе биде. И тоа не зависи од надворешен фактор - од самиот човек зависи!
Тоа е работата.
Не се крие, само не може да знаеш нешто ако не си посветен на тоа нешто. Дали ме разбираш? Никој нема да дојде и да ти понуди знаење и објаснувања, сам мора да побараш, да се почуствуаш „повикан“...
Зошто пак некој „крие од тебе“ не знам што...?
Не си размислил дека немаш потреба да го знаеш тоа, што ти мислиш дека е скриено од тебе, што нормално - не ни знаеш што е?
Ти ќе влезеш ќе си прочиташ фантастика, нозете во кренати цел ден нагоре, сончајќи се и нели, чекајќи некој да те просветли од она што го сработил низ животот - а ти, Бог со амброзија која некој друг ја приготвил, ти не мора да ја направиш сам - пиеш и се чудиш зошто никој не ти ја кажува тајната за амброзијата која ја пиеш! Ха
Ватикан е “кривата кучка“ за се што ползи по Земјата и ги лаже брајчата дека постои мрачен двигател што ќе го упропасти човештвото - само Христос е спасот!
И крстот, се друго е сатанизам и зло. Тајни, криење... се тоа да се запали!
Веруваш дека нешто битно има во Ватикан? Да имаше... друга песна ќе пееше ти сега, само на латински!
Зарем мене такви муабети најде сега?