Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ми се допаѓаш,таква девојка како тебе прв пат упознавам,
ај прати мејл ?
И да прекинеме тука
оти класниот@Dumbledore
ќе ни пише неоправдани : ) :)
Нема јас, ама и за помалку од ова јаделе казнени поени и банови. :)
Се надевам модераторот ќе направи чистка.

Професоре,сепак
Нема јас, ама и за помалку од ова јаделе казнени поени и банови. :)
Се надевам модераторот ќе направи чистка.
Професоре јас сум сигурен дека не навредив никој,а девојчето треба да си се препрочита.

Професоре,сепак
Професоре јас сум сигурен дека не навредив никој,а девојчето треба да си се препрочита.
Не реков за тебе конкретно, зборувам општо, ама модераторот нека си одлучи, сепак темата е за прашања и одговори, а има и посебна (која може да ја разбудиме), која е наменета за општи дискусии. :)

пи.ес. Опцијата "пријави" е ако приметиш некое кршење на форумските правила во коментарот на соговорникот. :)

Многу ми се допаѓаш,таква девојка како тебе прв пат упознавам,
ај прати мејл ?
И да прекинеме тука
оти класниот@Dumbledore
ќе ни пише неоправдани : ) :)

Имаш среќа пребирлив сум иначе ќе ти го раширев и тебе чмарот да не и љубомориш на мајкати

Јас
Јас ви гарантирам дека од мене,
спрема мојата девојка@Strictly ,
повеќе нема да има ниту збор.
Ајде сега дечкото да му го лапне на девојката
Банирани недела дена поради офтопик.

Некој друг да сака да се придружи?

Смислата на животот:

Библијата:

07a7fd1e41892a1836b09ac7742c68ee.png

Христијаните:

What-Is-The-Greatest-Commandment.jpg

Љубов:

71URc7g8l5L._AC_SL1172_.jpg

Очекувам после оваа реедукација да ги преиспитате и доколку можете надраснете ставовите кон религијата кои ви биле формирани некаде во ран пубертет, после гледање клипови од Монти Пајтон, преку искуства со „христијани“ рисјани, со осознавање на вашата умствена и морална супериорност спрема верници и лековерници, или од недоволна изложеност кон суровота реалност. А и исто така се надевам дека нема да ја отерате темава повторно во септичка јама. Аман.

Се извинувам за грубоста.

Теизам значи верување во бог(ови). Бог не може да биде широк поим. Тој е нешто натприродно, всушност тој е ништо. Не постои. Ако не верувам во бог(ови), по автоматизам сум атеист.
Веруваш во која смисла.....во религиозна смисла или во буквална смисла на зборот верувам?
Викаш не постои а од друга страна не веруваш......многу испобркано делува.

Веруваш во која смисла.....во религиозна смисла или во буквална смисла на зборот верувам?
Викаш не постои а од друга страна не веруваш......многу испобркано делува.
Иако му е одземено правото да говори,
отец Хиперион сака да изрази посебен поздрав и благодарност
до своите пријатели
@Dumbledore & @Bodhidharma,
Отецот ќе ви се придружи наскоро :)

Дали атеизмот е форма на епистемологија
или епистемологијата е само корисна алатка во дискусијата за постоењето на "Бог"¿

Искрен одговор од негова страна би бил дека не сака да размислува у тој правец, не да се правда, јас не го терав со сила да одговара.
Ова се вика болест на психичка база. Бараш одговор каков што посакуваш, во спротивно преминуваш на навреди.
Мислиш дека форумов е твој, па ти ќе ми одредиш дали да одговарам или да не одговарам? :гомце:

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom