Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Еден од најголемите хипнотички ефекти на ефектот на времето на човековото размислување е дека работите се движат во еден правец. Иако мислам дека и во теоретската физика е прифатено дека може да се оди напред назад во времето.
Иако не е многу фурана постои една гранка во биологијата најверојатно....да не барам која се нарекува епигенетика.
Ги стави гените и влијанието на природната селекција врз истите како клучна работа во животинскиот свет со што си направи комплетно самоубиство несакајки.
Добра теза Боди,ова прашање отсекогаш ме измачувало.
Зашто ако во математиката постои негативен систем на броеви,
тоа не би можело да се примени и на времето ?
А во суштина и не знаеме на каде врти,оти е релативно и е измислена човечка категорија,во материјалниот свет,секако.

Добра теза Боди,ова прашање отсекогаш ме измачувало.
Зашто ако во математиката постои негативен систем на броеви,
тоа не би можело да се примени и на времето ?
А во суштина и не знаеме на каде врти,оти е релативно и е измислена човечка категорија,во материјалниот свет,секако.
Како што постои антиматерија најверојатно така и постои ситуација во која времето тече на назад. Сега специфичноста на условите за да постои антиматерија и течење време на назад се такви сигурно да тоа е екстремно ретко и во многу кратки интервали најверојатно. Евентуално со скокови.....и истото е мислам утилизирано во мозокот за да може свеста да има логика.

Како што постои антиматерија најверојатно така и постои ситуација во која времето тече на назад. Сега специфичноста на условите за да постои антиматерија и течење време на назад се такви сигурно да тоа е екстремно ретко и во многу кратки интервали најверојатно. Евентуално со скокови.....и истото е мислам утилизирано во мозокот за да може свеста да има логика.
Ако би постоела антиматерија,
претпоставувам дека би била независна од просторот,времето и енергијата кои до сега ги познаваме.

Eden od kreatorite na CERN podolgo vreme realtivizira i se obidyva da ja dade percepcijata na vremeto ne kako linearen poim tuku kako dimenzija , zosto neli anstajn go realtivizira vremeto preku spektarot na trodimenzionalnista na nasiot univerzum, a vremeto samo ja potvrdyva negovata teorija na relativitet. E sega , galvniot apekt na covekov e deka vremeto e dimenzija zasebna na sebe , zosto i najnaliot fluks (ne energetski tuku kapacitativen kako promena ) ne moze da go percepira ripple efektot koj bi go predizivikal vo dimenzijata vreme, zosto ako e linearno i tece naored nazad mozes da sozdades vremeplov narodski kazano.

Што е тоа кое човек може да го создаде и ке трае вечно? И кое фајде има создателот на делото кое ке опстојува вечно кога тој нема повеке да биде жив и ке нема свест дека неговото дело трае?
Автоматски споено мислење:

И дали ако човек не создаде дело кое ке трае вечно, неговиот живот бил бесмислен?
Najcist i najdobar odgovor na tvoive prasanja e procesot ili potrebata zavisi kako gledas od reprodukcija ,samite kletki se vo postojana potreba od update , odnosno so samoto razgradyvanje na spermatozoidot i ovumot ili zenskoto jajce kletka , se vrsi celosen genetski transfer od dvete vo nivata kletka , so cel istata da moze da se unapredi, ova geneticarite go vikaat bozestvena evolucija ako ne se lazam.

Eden od kreatorite na CERN podolgo vreme realtivizira i se obidyva da ja dade percepcijata na vremeto ne kako linearen poim tuku kako dimenzija , zosto neli anstajn go realtivizira vremeto preku spektarot na trodimenzionalnista na nasiot univerzum, a vremeto samo ja potvrdyva negovata teorija na relativitet. E sega , galvniot apekt na covekov e deka vremeto e dimenzija zasebna na sebe , zosto i najnaliot fluks (ne energetski tuku kapacitativen kako promena ) ne moze da go percepira ripple efektot koj bi go predizivikal vo dimenzijata vreme, zosto ako e linearno i tece naored nazad mozes da sozdades vremeplov narodski kazano.
Грешка си околу флуксот....секако е енергетски, туку дилемата е околу тоа дали може да биде електричен....пошто магнетен веќе видовме дека постои. Перцепција Боше, убаво си ги фатил моментите...т.е. не релативизираш. Иначе секоја димензија е линеарна во оригиналниот код, само кога ќе се распакува 3Д проекцијата на 2Д холограмот ние ја перцепираме поинаку, затоа ни е тешко да замислиме тесеракт како би изгледал нели?

Super ti e slikava ama dali znaes od site ovie koj e ateistot ? Levata slika najgore.
Јас тврдам дека тоа е верникот. И? :)

"Тогаш Господ, Бог, му нанесе длабок сон на човекот та тој заспа, и му извади едно од неговите ребра, а местото го исполни со месо." Го мислиш и ти она што и јас го мислам? :)

Јас тврдам дека тоа е верникот. И? :)

"Тогаш Господ, Бог, му нанесе длабок сон на човекот та тој заспа, и му извади едно од неговите ребра, а местото го исполни со месо." Го мислиш и ти она што и јас го мислам? :)
Енки или Енлил?
Иначе не сум сигурен, мејби.

Енки или Енлил?
Иначе не сум сигурен, мејби.
Зборувавме за панспермија пред месец дена. Па и книгата на Енох е тука.
Енлил иде потоа во приказната, нема врска тој со ова. :)

Super ti e slikava ama dali znaes od site ovie koj e ateistot ? Levata slika najgore.

Битие, поглавје 1
26. Потоа Бог рече: „Да создадеме човек според Нашиот образ, според Нашето подобие како што сме Ние, кој ќе биде господар над морските риби, над небеските птици, и над добитокот – над целата земја и над сите гадинки што лазат по земјата!“

Битие, поглавје 1
26. Потоа Бог рече: „Да создадеме човек според Нашиот образ...
На хебрејски тоа што е преведено како човек е Адам (אָדָם) и не знам како потоа во христијанството тоа станува сопствено име со ГОЛЕМА буква... а подоцна се водат цели дискусии за тоа како од „еден човек“ се раѓаат толку многу луѓе и слични размисли...

Исто и за Ева која на хебрејски е Хава חַוָּה не е сопствена именка иако „името и го дава адам אָדָם) бидејќи таа е мајка на се што е живо. :)

Сакам да кажам, како атеисти - не е полезно да се повикувате на светите книги на едни христијани бидејќи нивната догма си е нивни товар, не ваш.
Со тоа само некако, бесцелно додавате тежина на нивните верувања...

Грешка си околу флуксот....секако е енергетски, туку дилемата е околу тоа дали може да биде електричен....пошто магнетен веќе видовме дека постои. Перцепција Боше, убаво си ги фатил моментите...т.е. не релативизираш. Иначе секоја димензија е линеарна во оригиналниот код, само кога ќе се распакува 3Д проекцијата на 2Д холограмот ние ја перцепираме поинаку, затоа ни е тешко да замислиме тесеракт како би изгледал нели?
Se slozuvam za linearnosta na dimenziite, no percepcijata za teseraktot e odamna dijagnosticirana, dva dobri primeri gi ima po moe posledniot astrofizicar genij na minatiot vek Carl Sagan , the tessaract is the fourth dimension of the cube , the tesarect is what the cube is to the square . Inaku imam eden genialen primer malku e dolg , ako nekoj saka neka ne cita :) , ramna povrsina na kocka i triagolnik vo edna dimenzija , na ovoj " sostanok " se priklucuva tri dimenzionalno jabolko . Geometralnite ednodimenzionalni formi ja nemaat percepcijata za povekedimenzionalnosta na jabolkoto i tie samo ke ja vidat najniskata tocka na jabolkoto. No pri sudir na multidimenzionlen so ednodimenzionalen se kine niskata na elementot prostor , i nastanuva apsorpcija na dimenzii za da se dobie ekvilibrium na ramnotezite fizicki i matematicki ( nikako nema da navlegyvam vo perspektiva na matematika zosto imav 2ce vo sredno), so samiot ovoj proces vidogledot na ednodimenzionalite objekti se menuva vo sekoj moment , ednas go gledat dnoto na jabolkoto , potoa sredinata pa vrvot. I logicen zaklucok ke go proglasat jabolkoto za bog i ke se klanjat na nego , zosto e cudo koe ne se objasnuva. :) Ova se bold e zezancija molam da ne me razbere nekoj pogresno.

Зборувавме за панспермија пред месец дена. Па и книгата на Енох е тука.
Енлил иде потоа во приказната, нема врска тој со ова. :)
Imam prijatel blizok ,evresjka familja se , ja imaat the book of Enoch and the book of giants. Momentalno sum vo process na cekanje na odobrenie od dedo im , da mozam da ja citam knigata koga ke odam na gosti kaj niv , ama ednas padnavme na muabet so Avraam , dedencevo se vika taka , za religii i jas kako slepo maca kazav nekoi gluposti i covekov me otpisa od zivite , koga odam tamy od dvorot fali uste svetena voda da frli :)

Последно уредено:
Se slozuvam za linearnosta na dimenziite, no percepcijata za teseraktot e odamna dijagnosticirana, dva dobri primeri gi ima po moe posledniot astrofizicar genij na minatiot vek Carl Sagan , the tessaract is the fourth dimension of the cube , the tesarect is what the cube is to the square . Inaku imam eden genialen primer malku e dolg , ako nekoj saka neka ne cita :) , ramna povrsina na kocka i triagolnik vo edna dimenzija , na ovoj " sostanok " se priklucuva tri dimenzionalno jabolko . Geometralnite ednodimenzionalni formi ja nemaat percepcijata za povekedimenzionalnosta na jabolkoto i tie samo ke ja vidat najniskata tocka na jabolkoto. No pri sudir na multidimenzionlen so ednodimenzionalen se kine niskata na elementot prostor , i nastanuva apsorpcija na dimenzii za da se dobie ekvilibrium na ramnotezite fizicki i matematicki ( nikako nema da navlegyvam vo perspektiva na matematika zosto imav 2ce vo sredno), so samiot ovoj proces vidogledot na ednodimenzionalite objekti se menuva vo sekoj moment , ednas go gledat dnoto na jabolkoto , potoa sredinata pa vrvot. I logicen zaklucok ke go proglasat jabolkoto za bog i ke se klanjat na nego , zosto e cudo koe ne se objasnuva. :) Ova se bold e zezancija molam da ne me razbere nekoj pogresno.
Ова морам да го процесуирам додека спијам....посебно моментот на наоѓањето на тродимензионалните објекти во дводимензионален простор. Како проекција би содржела информација од цел објект?!....Иначе рамна површина е дводимензионален простор....може тука ти е заебанцијата....

Nov sum na forumov :) , ke probam da go ataciram videoto , nogy e intrigantno za pred spienje , ke probam da ga ataciram .... Vetyvam ;)

Ова морам да го процесуирам додека спијам....посебно моментот на наоѓањето на тродимензионалните објекти во дводимензионален простор. Како проекција би содржела информација од цел објект?!....Иначе рамна површина е дводимензионален простор....може тука ти е заебанцијата....

Ne znam dali ke uspee copy pase :) , please confirm , mnogy e interesno za gledanje i razmisluvanje. Kako nie bi gledale na visi sili

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom