Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Што направи Jinko Solar ццц..85$ !!!! памтам кога се мислев да влезам нa 12-15$ по препорака на @filipidi ... а мислев дека е топ продажба на 35-40$, оно отиде х2....лудо. Каде ке и е крајот???

И некој ке ми каже дека МСЕ е топ за инвестирање! :pos: "инвестирање" :свиркам:

Ќути не ми збори ми се плаче. Излегов комплет на 40$.
Морав зашто позицијата ми стигна 60% од портфолиото а веќе бев над 100% во профит на неа.
Памет за другпат требаше да оставам барем 500 акции да дремат ама се е школо на берза.
Како и да е презадоволен со профитот, да не речам едно помало станче излезе.

Инаку успеав да влезам во CSIQ со помала позиција на 37$ минатата недела.
Чекам победа на Baiden и верувам дека отиде CSIQ над 60$.

п.с. Jinko го чекам трпеливо, ако ми даде под 60$ ќе се вратам назад.
Со очекуван EPS од 4$ за 2020 и над 7$ за 2021, Jinko има потенцијал за 200$ во наредниве 2 години.
МСЕ нејќам воопшто да коментирам.

Ne znam kolku vi znaci walletinvestor ama tie ne mislat bas taka za Jinko solar?

Воопшто не ми значи и најдобро да ги игнорираш според мене.
Дури ако можеш да играш спротивно од рејтинг агенцииве и нивните препораки мислам дека е најпаметно.
На пример Zacks држи "SELL" и "STRONG SELL" препорака за Jinko Solar веќе година дена, а акцијата во меѓувреме отиде 500% нагоре.
Иди па најди НЗС.

Ќути не ми збори ми се плаче. Излегов комплет на 40$.
Морав зашто позицијата ми стигна 60% од портфолиото а веќе бев над 100% во профит на неа.
Памет за другпат требаше да оставам барем 500 акции да дремат ама се е школо на берза.
Како и да е презадоволен со профитот, да не речам едно помало станче излезе.

Инаку успеав да влезам во CSIQ со помала позиција на 37$ минатата недела.
Чекам победа на Baiden и верувам дека отиде CSIQ над 60$.

п.с. Jinko го чекам трпеливо, ако ми даде под 60$ ќе се вратам назад.
Со очекуван EPS од 4$ за 2020 и над 7$ за 2021, Jinko има потенцијал за 200$ во наредниве 2 години.
МСЕ нејќам воопшто да коментирам.
Како што не можеме никад да го погодиме дното, така не можеме да го погодиме и врвот. Во вакви околности ништо не можеш да погодиш, маркетот е ирационален, среќен ке си ако си и 20% под/над екстремите. По ниеден основ Jinko не требаше да отиде до 90 долари, ама ете отиде. Исто и Тесла и ред други компании и акции. Исто и голем број акции со огромни падови без причина. Има голема доза на шпекулации, фомо и сл. што ја бутаат акцијата нагоре неоправдано или контра....супер влез, супер излез, терај си даље и ке си начекаш пак ваква шанса.

Како што не можеме никад да го погодиме дното, така не можеме да го погодиме и врвот. Во вакви околности ништо не можеш да погодиш, маркетот е ирационален, среќен ке си ако си и 20% под/над екстремите. По ниеден основ Jinko не требаше да отиде до 90 долари, ама ете отиде. Исто и Тесла и ред други компании и акции. Исто и голем број акции со огромни падови без причина. Има голема доза на шпекулации, фомо и сл. што ја бутаат акцијата нагоре неоправдано или контра....супер влез, супер излез, терај си даље и ке си начекаш пак ваква шанса.

Добро познатата: Никој не банкротирал од земање профит
Ќе те послушам ќе остаам Jinko да олади некое време.
Поголем дел од профитот секако отиде во GBTC на 11$ и сега за сега тера одлично, презадоволен плус 25% :)

Последно уредено:
Здраво на сите. Се приклучувам и јас на темава. :)

Откако ја прочитав целата тема, можам да кажам дека nnik има направено добра споредба на провизиите кај разни домашни и странски брокери. Единственото нешто што сеуште не ми е јасно е во врска со Interactive Brokers и Saxo Bank кои очигледно прифаќаат клиенти од Македонија, но до сега не сретнав пост каде што некој што е само македонски државјанин да успеал да префрли средства преку банка од Македонија. Па ако има некој таков нека сподели искуство како и преку која банка. :)

Како иде дечки...отидовте во минус на текс стокс. Бондс, усд, цхф и цнј, викс и шортови се најдобри сега.

Како иде дечки...отидовте во минус на текс стокс. Бондс, усд, цхф и цнј, викс и шортови се најдобри сега.
Мала корекција ништо страшно, секако ги чекам избориве па дајв ин бек.
П. С гледам се испосраа од дендата од НЛБ?!!

Имам мал дел од март месец, ќе додавам уште
( Се очекува финалниот тест лет, ако се е ОК квартал 1 ќе почнат со комерцијални летови, па така да можен е голем сквиз)

Понеделник уште пад очекувам ама јбг срце јуначко не издржа, JMIA ин @15
Во евра ли ви се цениве или усд? Бидејки гледам дека ја има во евра, ама ја има и во УСД, зависно на која берза ( УС или Франкфурт )

Во евра ли ви се цениве или усд? Бидејки гледам дека ја има во евра, ама ја има и во УСД, зависно на која берза ( УС или Франкфурт )

Мислам дека во долари е влезот што го напишал. Барем мојот влез беше на 15.2$.
Автоматски споено мислење:

Тек не поседувам али еве моментален преглед на портфолио:

GBTC - 37% во плус, влез на 11$ (60% од портфолио)
GOLD - во минус 5%, влез на 28$ (15% од портфолио)
JMIA - тука негде на влезна цена, влез на 15.2$ (7% од портфолио)
VIPS - во плус 13%, влез на 18.9$ (6% од портфолио)
ALXN - некои процент во минус, влез на 120$ (5% од портфолио)
CSIQ - исто на нула одприлика, влез на 37$ (4% од портфолио)

Последно уредено:
Мислам дека во долари е влезот што го напишал. Барем мојот влез беше на 15.2$.
Автоматски споено мислење:

Тек не поседувам али еве моментален преглед на портфолио:

GBTC - 37% во плус, влез на 11$ (60% од портфолио)
GOLD - во минус 5%, влез на 28$ (15% од портфолио)
JMIA - тука негде на влезна цена, влез на 15.2$ (7% од портфолио)
VIPS - во плус 13%, влез на 18.9$ (6% од портфолио)
ALXN - некои процент во минус, влез на 120$ (5% од портфолио)
CSIQ - исто на нула одприлика, влез на 37$ (4% од портфолио)
Некои од овие се tech stock...на тоа мислев

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom