Исто ко на форумов,у темана за ковид што е во здравје од 3ти август до денес има само 19 мислења на страна и половина,а во оваа што спаѓа у сеир и оговарање,каде што падавичарите наводно се тресат од страв со хахахаха хихихи 8484859595438 мислења.Е тоа ти е нашиот народВо Скопје нема слободно место во ниедна кафана или кафич во Центар. За вечерва се' беше резервирано.Е толку се плашат луѓево![]()
Вакви чаталења има колку сакаш ама нема мажи.Јас сум спремен со две раце да потпишам дека прифаќам да не бидам ставен на вентилатор доколку дојде до тоа и сум спремен да ги сносам трошоците за лечење ако некому пренесам корона, доколку во замена за тоа ми се дозволи да живеам слободно. Да ме поштедат од паника и забрани да си го поживеам ова малку што ми е останато на планетава како човек.
Тоа би била фер одлука и фер закон.
Доколку свесно некого заразиш, единствено фер би било да кривично да одговараш за тоа и да одлежиш затворска казна, онака како што предвидува законот!Јас сум спремен со две раце да потпишам дека прифаќам да не бидам ставен на вентилатор доколку дојде до тоа и сум спремен да ги сносам трошоците за лечење ако некому пренесам корона, доколку во замена за тоа ми се дозволи да живеам слободно. Да ме поштедат од паника и забрани да си го поживеам ова малку што ми е останато на планетава како човек.
Тоа би била фер одлука и фер закон.
Нема проблем. Прифатено.Доколку свесно некого заразиш, единствено фер би било да кривично да одговараш за тоа и да одлежиш затворска казна, онака како што предвидува законот!