Kako li samo naleta na takov bandit-posrednik? Pa toj kožata ti ja skinal, a i naknadno će te pljačka (ukaz, adresa, EGN, pasoš, lična karta ...). Jas do dobivanjeto na ukazot vkupno dadov 250E za uslugata na posrednikot, i vkupno okolu 100 E za prevodi na dokumenti. Toa beše celiot trošok.Sega go zemav ukazot, i do pasoš imam trošoci ušte 2OO evra.Potvrda od sto ? a izvodite od koja godina ti bea ?
Автоматски споено мислење:
ПОМОШ !
Во финална постапка сум, ме има на списокот одев со документи преку прадедо.
Роден : 1896 - Починат: 1930
На интервјуто ништо посредникот до интервјуто ни имаше земено над 300 евра, за потврдата и т н.
После ајде пак на интервјуто уште 300 евра.
Па после пак за дополнителни документи уште 120 евра. Да ги однесе изводите и да ги преведе повторно кај што правевме интервју.
И сега пак ни бара уште 120 евра за дополнителни изводи од страна на мајка зш таму прадедо ми е 1914 год роден и да вади некоја потврда од струмица.
Прашањето ми е дали ако еднаш имам однесено документи морам пак да носам сега од страна на мајка ми нова потврда (кај неа презимињата се хаос) и плус не можам веќе од Јули месец чекам извод за прадедо ми односно посмртница никаде не можат да ја најдат. Дали да се откажам или има надеж ?
Ви благодарам !
Ti do pasoš će premašiš 1000 E.
Ubavo te striži toj peder-posrednik. Realni trošoci za cela procedura od početok do pasoš i licna karta, preku posrednik se okolu 500 evra. Zemi pasoš i posle pod hitno da go najdeš majmunot i edno dobro tepanje da mu udriš, promeni mu go ličniot opis da ne go prepoznaat poveće, da se spasat narednite žrtvi.