Излегување од плакарот и реакција од родители - ЛГБТ

• Креатор на темата Креатор на темата MajklMK
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не зборам за идеално и перфектно Маја. Совршенство нема.

Ама, свесно да бапниш дете на родител кој што е коцкар, пијаница, насилник итн, е нема. Мора да постојат некои критериуми.

Постојат критериуми. Али на никој на чело не му пишува дека е насилник, педофил, силувач, коцкар, итн.
Или дека за три месеци од сега нема да стане нешто од погорното. Не можат службите 24/7 да го посматраат некој за да се осигурат дека е во ред, затоа зборам дека не е ништо сигурно.
А ако свесно се остава дете кај вакви, треба да летаат отпуштања кај одговорните.

Види, убаво е тоа да си свесен дека моментално не си спремен да имаш деца. Капа долу им симнувам на ваквите луѓе. Не е само да го направиш, ами перипетиите почнуваат тек после неговото доаѓање на свет.

Инаку, мислам дека пред некој да стане родител треба задолжително да биде психолошки тестиран. Иако, знам дека во реалноста тоа е научна фантастика, посебно во држава како Македонија, каде секој втор се служи со мито и корупција. А и друг момент, кој би ти го забранил основното човеково право? И тука сега, доаѓам до заклучокот дека секој човек сам треба да си направи таков психолошки тест, пред да сака да се оствари како родител.

И зошто го зборам сега ова?
Затоа што, врз основа на претпоследното прашање, ти не си тој што треба да каже:

Да? Ајде Владе, би сакала да ја прочитам. Би ја пишал за мене?! :)
Нормално дека не сум јас тој што треба да каже, јас си изнесувам свој став како за било што и зависно од тоа колку ми значи тој став спремен сум да си останам на него и да се објаснувам со сите методи. Прво геј лицата не се сеуште доволно прифатени за да го добијат тоа право, на запад во градови од типот на Битола не се опуштени да се фаќаат за рака и да се бакнуваат, бидејќи сеуште менталитетот на луѓето не го прифаќа тоа. Сеуште опшеството не е дојдено до степен ова да стане нормално и до тогаш не треба да се прават експерименти. Дали по 50 години и прашањето за педофилија, зоофилија ќе стане нормално и ќе дојде на тема на дискусија?
Секој човек не е свесен да знае што е добро за него, прво целата таа тематика со сексуалнато прашање е многу дискутабилно и по мене погрешно иако го прифаќам до некаде и не, не сум тип "уби педера" само си имам друго мислење за оваа тема.
Кажав, штета што секоја стреј личност може да направи дете и нема нешто што може да го спречи тоа, вие се фаќате со таа реторика на емоција, нормално за едно дете да расте ќе е подобро со двајца геј родители шо ќе го сакаат за разлика со карактери кои ги кажавме погоре но тоа не е така едноставно, барем не засега.

А кој па гарантира дека ваквата геј фамилија нема да биде дисфункционална, еден од татковците нема да биде пијаница и насилник или една од мајката нема да биде наркоманка и алкохоличарка?

Или под дифолт гејовите се мирни луѓе што само сакаат љубов и мир во светот?
Може да биде дисфункционална и геј заедница проблемот е што не се прифаќа дека може да биде и функкционална таа геј заедница туку во старт се отфрла таа опција и акцент се става на полот на родителот демек мене ми значи машко или женско дали е, битно е да е добар родител и во тој контекст е направена таа паралела дека подобро двајца добри татковци отколку дисфункционално традиционално семејство.

А тие што се самохрани мајки и татковци? Да им ги одземеме децата ако не пошто растат без мајка или татко.

Темава колку што читам е искачање од плакар, а не геј парови дали можат деца да посвојат.

Хомосексуалци, геј, вие сте луѓе исто ко нас, крв и месо, ич тасе и таска да не ви чуе кого ќе го сакате во животот, не ги кријте чувствата и потиснувате тоа што сте само ради нашето заостанато општество, животот е многу краток за да не го живеете во целост :backa: :smirce:

Така е, секогаш општеството е криво. И вие некрофили, педофили и зоофили, и вие надвор од плакарот. Животот е многу краток.
Швалери и швалерки, ај и вие. Само џабе кошулите ми ги туткате, знам дека сте таму! :D

Така е, секогаш општеството е криво. И вие некрофили, педофили и зоофили, и вие надвор од плакарот. Животот е многу краток.
Швалери и швалерки, ај и вие. Само џабе кошулите ми ги туткате, знам дека сте таму! :D
Точно, сите масовно на цело село. Да се видиме кој сме, па живот ли е ил маскенбал?

Кај ги најде некрофиливе :pos:
Ја не верувам дека постојат такви луѓе.

Дали по 50 години и прашањето за педофилија, зоофилија ќе стане нормално и ќе дојде на тема на дискусија?
Види, точно дека според психијатријата на Чадловски и хомосексуалноста е растројство, заедно со некрофилијата и педофилијата, ама се скроз различни.

Исто ли е злоставување на дете и сексуално општење помеѓу двајца од ист пол, кои по своја воља го прават нештото?

Да, ама и тука има неколку проблеми. Прво старосната граница за дете може да се промени (сега е гарантирана со Конвенцијата за правата на детето)? Апсолутно да. Еве гледаме обид за такво нешто во САД и во Холандија. Вториот проблем е во тоа што педофилот не мора да општи со детето, за да биде педофил. Доволно е сексуално да го привлекуваат деца. Половиот акт е кривично дело. Имаше ваков случај кај доктор Фил пред извесно време.
Што е со инцестот!? Ама ова навистина не е темата....

Да, ама и тука има неколку проблеми. Прво старосната граница за дете може да се промени (сега е гарантирана со Конвенцијата за правата на детето)? Апсолутно да. Еве гледаме обид за такво нешто во САД и во Холандија. Вториот проблем е во тоа што педофилот не мора да општи со детето, за да биде педофил. Доволно е сексуално да го привлекуваат деца. Половиот акт е кривично дело. Имаше ваков случај кај доктор Фил пред извесно време.
Што е со инцестот!? Ама ова навистина не е темата....
Се е тоа во ред. Ама не е во ред да го ставаш сексуалното општење меѓу двајца возрасни луѓе, кои по своја воља се договориле да го прават нештото, во ист кош со педофилија или силување или што и да е друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom