Белорусија

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
,,,,yup za se , megjudrugoto i za jazheto da si go stavish zaradi nekoi sharenolubri klovnovi vo Belorusija, a za toa deka bila diktatura vo Belorusija navistina mislish deka navistina si vo pravo
,,,a za okolu toa lepakot slobodno pishi tuka,,,ne be pishii,,,oti imam kolega prijatel psihijatar so tretman od dve tri seansi ke te napravi ko povtorno da si se rodil,,,bidejki svetot ti e od shareno shishe pa sonuvash za nekakvi promeni i vo Belorusija,,,),,
,,,iPS,,, slushaj mi go zborot od sharen ke bidesh pepel boja , go mozhesh ti toa,,,
Овој мести избори и апси илјадници луѓе заради политички причини, меѓу кои и 2 кандидати за Претседател непосредно пред изборите, ама вас ви се криви тие што протестирале-шарените. Што би требало да прават луѓето на кои им е преку к*р од крадење и местење на избори? Да ќутат и да носат икони од Лукашенко? Ало Бачевци на ваша жал Белорусија е во Европа, а годината е 2020 година. Веројатно ете не се будали да живеат сеуште со чистки од политички причини, како во Советско доба. Бројките на протестанти се огромни, не се работи за 1000 души, туку за 180К во 2М град, што значи реалниот број на опозиционери е поголем од тој на поддржувачи на власта во главниот град. И сега на сево ова излегува дека Лукашенко победил со 80% гласачи. :pos:
Навистина не можам да ве разберам, се солидализирате со овој лудак кој апси и мести избори со години наназад. Класични средновековни бачиња сте кои сте спремни од сите најосновни права и слободи да се откажете, меѓу кои и право на мислење со своја глава и сте спремни на такви понижувања, што без амин од Царот да не смеете ни на мочање да појдете.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.758
Поени од реакции
31.904
Овој мести избори и апси илјадници луѓе заради политички причини, меѓу кои и 2 кандидати за Претседател непосредно пред изборите, ама вас ви се криви тие што протестирале-шарените. Што би требало да прават луѓето на кои им е преку к*р од крадење и местење на избори? Да ќутат и да носат икони од Лукашенко? Ало Бачевци на ваша жал Белорусија е во Европа, а годината е 2020 година. Веројатно ете не се будали да живеат сеуште со чистки од политички причини, како во Советско доба. Бројките на протестанти се огромни, не се работи за 1000 души, туку за 180К во 2М град, што значи реалниот број на опозиционери е поголем од тој на поддржувачи на власта во главниот град. И сега на сево ова излегува дека Лукашенко победил со 80% гласачи. :pos:
Навистина не можам да ве разберам, се солидализирате со овој лудак кој апси и мести избори со години наназад. Класични средновековни бачиња сте кои сте спремни од сите најосновни права и слободи да се откажете, меѓу кои и право на мислење со своја глава и сте спремни на такви понижувања, што без амин од Царот да не смеете ни на мочање да појдете.
,,,omg,,,ti najde da obvinuvash nekogo za toa shto si go napishal , premnogu cinichno i nerealno za da bide vistinito
,,,ajde se cheka tret akaunt

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
,,,,yup za se , megjudrugoto i za jazheto da si go stavish zaradi nekoi sharenolubri klovnovi vo Belorusija, a za toa deka bila diktatura vo Belorusija navistina mislish deka navistina si vo pravo
,,,a za okolu toa lepakot slobodno pishi tuka,,,ne be pishii,,,oti imam kolega prijatel psihijatar so tretman od dve tri seansi ke te napravi ko povtorno da si se rodil,,,bidejki svetot ti e od shareno shishe pa sonuvash za nekakvi promeni i vo Belorusija,,,),,
,,,iPS,,, slushaj mi go zborot od sharen ke bidesh pepel boja , go mozhesh ti toa,,,
Шути баче, зарем не си свесен дека си неписмен и енормно тресиш глупости? Очигледно си добил ти сеанси од колегата пријател психијатар, ама покрај психијатриските, ти има направено и некоја друга сеанса затоа вака си расеан, точки, запирки, неповрзани работи зборуваш, бладаш. Дај речи му нека те штелова уште еднаш, ресет нека ти напрај, ако не дојди ќе те форматирам..После како бајче ќе бидиш...

Аман, немојте. Зарем после нема да ве гризе совеста?
Ич да не му ја думаш за мене. Во животот сум видел вакви како нив бачиња, што потешко од лајца за супа немаат кренато. Да му го одземиш правото да пишуваат на форумов и општо на интернет, тие нема што друго да прават, тоа му е единственото нешто што го прават. Кога беа протестите за името, додека стоевме 200 души на улица, тие навиваа од дома, кога седнуваа на шолјата да кењаат ги покажваја трите прсти за поддршка, така ушуткани патриотишта, од штаб им забранија да излегуваат, оти ако излезат ќе ги избркаат и од нивните мизерни работи како канцелариски пацови за 15.000. Толку им значи Македонија. Остај ги овде што брчат...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
,,,omg,,,ti najde da obvinuvash nekogo za toa shto si go napishal , premnogu cinichno i nerealno za da bide vistinito
,,,ajde se cheka tret akaunt
За што те обвинувам? Ти се пењавиш против шарените протестнанти. Ајде кажи што треба да прават? Да ќутат и да го скокоткаат лудакот кој краде избори и апси протестанти и кандидати? Живееш во некој Свет на теории на заговор и мрачни сили и од што си замаен од интернет ботови не гледаш дека во реалноста 200К народ протестира по улиците. Како мислиш дека тоа се случило? Да било све океј сигурно дека немало да излезе масовно народот и покрај диктатурата и репресиите. Очигледно ептен им е прекурчено и си се борат за поголеми права.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.758
Поени од реакции
31.904
За што те обвинувам? Ти се пењавиш против шарените протестнанти. Ајде кажи што треба да прават? Да ќутат и да го скокоткаат лудакот кој краде избори и апси протестанти и кандидати? Живееш во некој Свет на теории на заговор и мрачни сили и од што си замаен од интернет ботови не гледаш дека во реалноста 200К народ протестира по улиците. Како мислиш дека тоа се случило? Да било све океј сигурно дека немало да излезе масовно народот и покрај диктатурата и репресиите. Очигледно ептен им е прекурчено и си се борат за поголеми права.
,,,koj kako kolku i za shto se penjavi chitaj gi nanazad postovite
,,,chitaj si go i ovoj post,,,ne za drugo tuku okolu zdravo razumskoto razmisluvanja , gi reshivte problemite vo Makedonija pa sega kusur bilo i Belorusija
,,,ajt pzzz

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
,,,koj kako kolku i za shto se penjavi chitaj gi nanazad postovite
,,,chitaj si go i ovoj post,,,ne za drugo tuku okolu zdravo razumskoto razmisluvanja , gi reshivte problemite vo Makedonija pa sega kusur bilo i Belorusija
,,,ajt pzzz
И каква врска има Македонија? Сега треба да ќутиме и да не коментираме за никој друг? Јас не одам доброволец во Белорусија да протестирам туку коментирам на форум. Тебе ако не те интересира темата не мора да ја посетуваш, мене ме интересира и ја коментирам.

D

Deleted member 12196

Гостин
Прашање е дали им е толку прекурчено или излегле за сендвич и сок.
Можеби се како нашите шарени револуционери. 90% од нив не ги интересираше кој е и кој ќе биде на власт. 50% не ни знаеја зошто протестираат. Ама соросовите пари завршија работа.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Можеби се како нашите шарени револуционери. 90% од нив не ги интересираше кој е и кој ќе биде на власт. 50% не ни знаеја зошто протестираат. Ама соросовите пари завршија работа.
90% од тие протестираа за да си се вработат на нишајвратаземајплата работно место, да се укотват во институции, 10% сакаа нешто да променат..Добар дел од тие 90% се нафатираа од анкл Сорос, додека 10% одеа од идеал. Тие 10% што очекуваа дека Мурто ќе донесе разлика од Курто, сега веројатно се на гурбет изванземље, а 90% се борат по штабовите за работа. Факат..

Таков ни е генот нам. Себичен народ сме, брутално но вистинито. 90% од народов вика цитирам „Море јас да си се снајдам, па што сака нека биди“...„Ко можел тој, оти и јас да не напрам така..“.. „Работев за партијата, мора да ме вработат во Центар за рехабилитација..“ „И друг да беше така ќе направеше....“ итн

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.758
Поени од реакции
31.904
И каква врска има Македонија? Сега треба да ќутиме и да не коментираме за никој друг? Јас не одам доброволец во Белорусија да протестирам туку коментирам на форум. Тебе ако не те интересира темата не мора да ја посетуваш, мене ме интересира и ја коментирам.
,,,ete ti shansa za dobrovolec vo Nagorno Karabah na stranata na azebchanite,,,neli tolku si zheden za pravda,,,),,,

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.061
Не не, бачињава не прифаќаат друго мислење, и оваа тема е нивна. Им го сипиш раатот. Еден дури и ми забрани да одам на Исток :) Е дотаму стигна работава ;)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ние што си добивавме пари од Сорос всушност директно инвестиравме во Македонската економија. Сите 1000 евра што ми ги даваа за да протестирам ги трошев во мојата Македонија, за разлика од Бачевци, патриоти на батерии како: Курловски, Миленко, Мирка, Јанко, Бетмен и сите нивни следбеници кои пола од парите од платите од државна цицка ги користат за викенди и одмори во Грчка.
Да така се собира 200К народ, Сорос врти 2-3 броја и оп 200К на улица. Не си прајте филмови ве молам, а посебно тие што сеуште сонуваат по пастирот и ги вртат овие муабети по маркукуле.мк не се за да се потсмеваат на некој сендвичар. Луѓе, пензионери ги влечеше нивниот пастир од забацани селишта во Скопје на митинг и милион слики има како им беа делени Антички сендвичи на 10-тици кампањи.

Не не, бачињава не прифаќаат друго мислење, и оваа тема е нивна. Им го сипиш раатот. Еден дури и ми забрани да одам на Исток :) Е дотаму стигна работава ;)
Ние сороспиите сме им ноќна мора на Бачевци. Од секаде по Европа ги бркаме, последно плачеа од Украина кога ги избркавме на клоци и ослободивме 90% од територијата, сега кај и да и Брко ќе го бркаме. Потоа следи крајната операција за ослободување на Мајка Русија од малиот Стаљин, бивш КГБ-аш. Веќе јако ги здрмзвме на крајниот Исток од Мајка Русија, во Кабаровск, каде што припремивме 50.000 сендвичи со млечен кашкавал и веднаш излезе рајата по таа прилика на протести. Бачевци готови сте!

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.896
Поени од реакции
8.875
Така е бе друже дел Боске! Ние маќедонците како по обичај свој леб јадеме-туѓо гајле береме :toe: Него претпоставуваш ли зошто се суши Преспанско?
Автоматски споено мислење:

Ти Баче имаш мислење? Не би рекол! Ти имаш став, со ништо непоткрепен и за да ти држи вода тоа лејката, лепиш сосросоидни аксиоми! Гревче:popce:

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Така е бе друже дел Боске! Ние маќедонците како по обичај свој леб јадеме-туѓо гајле береме :toe: Него претпоставуваш ли зошто се суши Преспанско?
Автоматски споено мислење:

Ти Баче имаш мислење? Не би рекол! Ти имаш став, со ништо непоткрепен и за да ти држи вода тоа лејката, лепиш сосросоидни аксиоми! Гревче:popce:
Г-дине Феннел дали се тоа непријателски стрели кон мене како Ваш сојузник и поддржувач, заради некои ситни недоразбирања околу општите прашања на оваа тема?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.896
Поени од реакции
8.875
Г-дине Феннел дали се тоа непријателски стрели кон мене како Ваш сојузник и поддржувач, заради некои ситни недоразбирања околу општите прашања на оваа тема?
Напротив Господине Мадридиста! Вие можете да си ги изнесувате Вашите ставови слободно, ова со маќедонскиот менталитет е општо, колку за Вас толку и за мојата маленкост! Не ми одговоривте знаете ли зошто се суши Преспанско? Твитот е од вчера или завчера, ама држи вода!

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Напротив Господине Мадридиста! Вие можете да си ги изнесувате Вашите ставови слободно, ова со маќедонскиот менталитет е општо, колку за Вас толку и за мојата маленкост! Не ми одговоривте знаете ли зошто се суши Преспанско? Твитот е од вчера или завчера, ама држи вода!
Суша е предизвиката од ХАРП, 5Г и останати алатки кои им се во рака на кланот Клинтонови и Дип Стејтот. Не е само Езерото и нашите извори секоја година све помалку вода имаат. Изгледа за некоја деценија ќе треба од злобниот запад и вода да купуваме.

Kajgana Shop

На врв Bottom