Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Te viknal na svadba...ima odredena doza na pocit tuka, dovolna da progledas niz prsti za poklonot.
А се пишал комунистЗаптија, брат секој втор коментар ти е за пари или како некој те закрпил. Стај едно 50че во пликото, пушти душа и после напиши неколку пати дека си дал 3 Богородици и нешто ситно.
Да бе, па го заебаваат. Не знам колку пати го закрпиле, имам прочитано неколку такви негови коментари на различни теми.А се пишал комунист
Да, можеби во деведесетите кога свадбите ги плаќаа мајките и татковците.На свадба се оди од почит, а не да им се помагало на младите финансиски.
,,,e da de , pa i toj mikser e refused ko kineskine telefoni ,,,Се оди на свадба да им се помогне на младенците финансиски, не да им трапосаш некој миксер од Сетек од 5 евра.
Стварно не гледам поента во ова. Ако јас немам пари за свадба, не би ја ни организирал. А ако толку сакам, ќе викнам луѓе според буџетот со кој располагам (т.е најверојатно најблиските). Ем сакаат да имаат што е можно поскапа свадба (најдобра сала, најдобрите музичари, лимузини, фризери, украсувања, чуда...), ем сакаат да им биде покриена од гостите. Башка, не секоја фамилија може да си дозволи 100 евра. Ако им се погоди на таа фамилија 3 свадби во 2 месеца, 300-500 евра отидоа на поклони.Да, можеби во деведесетите кога свадбите ги плаќаа мајките и татковците.
Денес кога повеќето млади брачни парови сами ја плаќаат свадбата, можеш барем да им помогнеш со парите од свадбата да си ја „вратат“ до негде свадбата, одат на свадбено патување или да платат некоја рата кредит за станот ама секој со своето.
Истото е без разлика дали свадбата е со 50, 100 или 200 души ама пак ќе кажам, секој со своето. Мене незгодно ми е така да отидам без финансиски придонес, на крајот од краиштата не одиш на свадби секој ден или пак можеш да скратиш провод - два во кафана и да дадеш пари на младенците.Стварно не гледам поента во ова. Ако јас немам пари за свадба, не би ја ни организирал. А ако толку сакам, ќе викнам луѓе според буџетот со кој располагам (т.е најверојатно најблиските). Ем сакаат да имаат што е можно поскапа свадба (најдобра сала, најдобрите музичари, лимузини, фризери, украсувања, чуда...), ем сакаат да им биде покриена од гостите. Башка, не секоја фамилија може да си дозволи 100 евра. Ако им се погоди на таа фамилија 3 свадби во 2 месеца, 300-500 евра отидоа на поклони.
Тогаш е поферски да пишат ВЛЕЗНИЦА 100 евра од фамилија, или 25-35 евра по човек.
Искрено не гледам поента зошто би му покривал на некој свадба или уште повеќе патување/стан/кола, само затоа што решил да прави свадба.
Ако ми е многу близок,ќе му купам тоа што му треба по договор, пари не му давам у никој случај
Уште немам некој ептен близок за свадба, па да знам како ќе постапам :\