Влада на Македонија

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Lele ovoj e zaljuben u sad i nivnata politika. Bez sad dali sega ke sme toa sho sme be idiote. Koj napravi vojna 2001 koj smenj ustav ramkoven przinski mameto. Vo sad se vljubil vo zapadna evropa vo onie koi ne delea i uste ne delat i parcat srami se pokolenieto tvoe kakvk ke e.... Cel svet go unistia ti mi gi falis pa uste da guglame dokumenti da sme nasle. Ehh zalna makedonija. Ama dobro sig i ti platenik pa nisto cudno i da odis na kaleto da im se lizis.
Пази се ти, скоро ќе ти ја детектираме точната адреса и ќе те бркаме во Туркменистан. Ова е слободоумна НАТО земја, каде што Шарената револуција ги победи репресивните елементи, па недозволиво е државјанин на нашата земја да пцуе и колне по НАТО, не' срамите во слободниот Свет дотука и назад. Депортација, национализација на имот и одземање на лични документи се најблага можна казна за вакво однесување.
п.с. Смени го амблемот од екипа од САД, можеш да си навиваш за некој туркменистански кошаркарски тим.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Ај сега Битолчани и други пополека. Ќе турат клуч на темава.
Ne bi trebalo, sepak se e ova vo duhot na demokratijata i normalna forumska diskusija posleden pat kolku sto proveriv. E sega sarenite snegulkite malce sto se preosetlivi koga ke gi potsetis kolku bile glupi na vremeto a nekoj i seuste toa e drugo no nisto neocekuvano od toj kalibar na likovi. Sekako mozi da bira, da go remetam jas onaka narodski sto bi rekle ili da go remeti Stavro po kulturno i na nivo. Generalno nego isto mu se fakja, bitno remet ke jadi vaka ili taka. Srekja vo nesrekja mu e deka Let ne e aktiven.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Takva forumska velicina majka ednas ragja, sledniot pat abortira. Ti sigurno si edinec na majka.
Nema be so da te gazam jas, ti od gospo zgaznat si. Grev eden. Aj stvarno ne me zamaraj poke, kaj dosaden si baska glup ko kur.
Излезе уличарското од тебе, не можеше да издржиш поќе?

Тоа е чисто плиткоумност, пцуење, колнење, лигавење...по дома тоа шо правиш не може и тука, ама на деца сирачиња нема обично кој да ги воспита, па ете не ти замерам. Ова не е за грев сега шо пишуваш, ова е чиста патологија. Ама и тоа нема кој да ти каже, тешки фрустрации се во прашање за да правиш вакви испади. Нема врска ова со политика, шарена револуција и сл, најмалку патриотизам.

Земи напиј се водичка малку ти се има исушено муцето сигурно, и препрочитај шо си пишал, ете сега на @blanco му се закачи со истото провоицрање, па после ќе квичиш кога ќе ти врати.

Сиктер сега,

Патем речено, колку ми е криво шо ги купивте за беспари ова локалните шалабјзери од СДСМ, досега требаше ред да чекате за лежење за тоа шо го правевте 12г на Битола.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Oti baras? 2008 ne bese pred 100 godini.
Slobodno pisi sigurno ke se setime. Ako ne jas, nekoj sigurno. Sega ako togas bese dete golomese pa ne pamtis tuku taka ti rekle toa e drugo, slobodno baraj si. Mozes i od sobranieto stenogramite da gi prilozis da vidime koj za sto glasal vo tie momenti koga sme go smenale imeto 2008. Ili rezultati od referendumot vo 2008. Sigurno za vakvo bitno prasanje mora da ima nekoj pisan dokaz. Ne se menuva ime na drzava tuku taka.
Дали викиликс е релевантен, како и Американски амбасадор или мора да е Латас изворот? Ако се релевантни првите изгуглав.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Излезе уличарското од тебе, не можеше да издржиш поќе?

Тоа е чисто плиткоумност, пцуење, колнење, лигавење...по дома тоа шо правиш не може и тука, ама на деца сирачиња нема обично кој да ги воспита, па ете не ти замерам. Ова не е за грев сега шо пишуваш, ова е чиста патологија. Ама и тоа нема кој да ти каже, тешки фрустрации се во прашање за да правиш вакви испади. Нема врска ова со политика, шарена револуција и сл, најмалку патриотизам.

Земи напиј се водичка малку ти се има исушено муцето сигурно, и препрочитај шо си пишал, ете сега на @blanco му се закачи со истото провоицрање, па после ќе квичиш кога ќе ти врати.

Сиктер сега,
Jas celo vreme go cekam da mi vrati ama ete ne vrakja.
Sega kako sakas da te remetat ulicarski ili kulturno. Ulicarski od mene dobi, za kulturno nekoj da te otera u kurac obrati se kaj Stavro. Ili vekje te ima oterano. Iskreno bi se zacudil da go nemas vekje primeno i od nego, mnogu pokratok fitil za likovi od tvoj kalibar ima od mene vo sekoj slucaj.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Уствари најдов и изјава од Груевски:

„Во текот на овие преговори, Република Македонија прифати извесен број на предлози ставени (предложени) од господинот Нимиц како основа за решение, вклучувајќи го и предлогот од март 2008 година „Република Македонија (Скопје), кој Република Грција нажалост го отфрли.“

@мкд владе

А исто има и извештај од Американски амбасадор во РМ во 2008 дека се согласил на иста формула како и Зоти. Т.е. име Норт Македонија со националност Македонци и да не се меша во антика.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Дали викиликс е релевантен, како и Американски амбасадор или мора да е Латас изворот? Ако се релевантни првите изгуглав.
Ne e problem, koj sakas izvor koristi. Vidi tamu samo data prilozi koga go smenivme imeto vo 2008. Na koja sobraniska sednica, broj na sluzben vesnik koga stapi vo sila, ustavot koga se promeni. Znaes takvi osnovni raboti.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ne bi trebalo, sepak se e ova vo duhot na demokratijata i normalna forumska diskusija posleden pat kolku sto proveriv. E sega sarenite snegulkite malce sto se preosetlivi koga ke gi potsetis kolku bile glupi na vremeto a nekoj i seuste toa e drugo no nisto neocekuvano od toj kalibar na likovi. Sekako mozi da bira, da go remetam jas onaka narodski sto bi rekle ili da go remeti Stavro po kulturno i na nivo. Generalno nego isto mu se fakja, bitno remet ke jadi vaka ili taka. Srekja vo nesrekja mu e deka Let ne e aktiven.
Мене ми е глупо сега ваков или онаков бил некој лично. Јас не зборувам за конкретно некој човек. Си кажав и нормално кој е самокритичен ќе разбере. Шарените ја упропастија Македонија. Може биле наивни,може биле неинтелигенти,може делувале поради емоции и омраза и што ти ја знам...ефектот го гледаме.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Уствари најдов и изјава од Груевски:

„Во текот на овие преговори, Република Македонија прифати извесен број на предлози ставени (предложени) од господинот Нимиц како основа за решение, вклучувајќи го и предлогот од март 2008 година „Република Македонија (Скопје), кој Република Грција нажалост го отфрли.“

@мкд владе

А исто има и извештај од Американски амбасадор во РМ во 2008 дека се согласил на иста формула како и Зоти. Т.е. име Норт Македонија со националност Македонци и да не се меша во антика.

Tolku vreme go tupese za ova?
Abe da ne ste rodnini so klin nesto?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Jas celo vreme go cekam da mi vrati ama ete ne vrakja.
Sega kako sakas da te remetat ulicarski ili kulturno. Ulicarski od mene dobi, za kulturno nekoj da te otera u kurac obrati se kaj Stavro. Ili vekje te ima oterano. Iskreno bi se zacudil da go nemas vekje primeno i od nego, mnogu pokratok fitil za likovi od tvoj kalibar ima od mene vo sekoj slucaj.
Ти неможеш никако да ме реметиш мене, тоа јасно треба да ти биде. Се реметиш сам себе затоа шо ти се напнува тоа троа сива материја шо ја имаш меѓу уши и ти излегува цела фрустрација тука на форумот, некој може анамнеза да ти прави во меѓувреме, па ќе ти прати дијагноза во ПП, ако воопшто може да ти се помогне со сета патологија тука шо ја истури во неколку текстови. Искрено, не можам од суштество како тебе да се навредам, жал ми е.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Tolku vreme go tupese za ova?
Abe da ne ste rodnini so klin nesto?
Не знам да ти кажам, можда и сме, а можда и ти ми си роднина, така што ти кажав да не ме караш!
Не го тупев, туку те игнорирав пошто е општо познат факт, ама пошто постојано инсистираш, а и дека можеби сме роднини, издвоив 5 минути и изгуглав, па дојде на тоа што го пишав пред некој ден за преговорите, т.е. дека исти курац бил и Груки околу името како и Заев и сите Влади, т.е. преговарал и давал океј по истото, но Грците одбивале.
Не беше прв премиер кој се согласи на промена, исто и Љубчо беше спремен, а и веројатно некоја друга сдс-вска Влада. Затоа, како што реков ШР со промена на име да врзуваш е глупа работа(а посебно е глупо 1000 протестантни и неорганизатори да обвинуваш, кои за тотално друга работа протестирале), со оглед на тоа дека се работи за 3-децениски преговори на највисоко ниво.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Не знам да ти кажам, можда и сме, а можда и ти ми си роднина, така што ти кажав да не ме караш!
Не го тупев, туку те игнорирав пошто е општо познат факт, ама пошто постојано инсистираш, а и дека можеби сме роднини, издвоив 5 минути и изгуглав, па дојде на тоа што го пишав пред некој ден за преговорите, т.е. дека исти курац бил и Груки околу името како и Заев и сите Влади, т.е. преговарал и давал океј по истото, но Грците одбивале.
Не беше прв премиер кој се согласи на промена, исто и Љубчо беше спремен, а и веројатно некоја друга сдс-вска Влада. Затоа, како што реков ШР со промена на име да врзуваш е глупа работа(а посебно е глупо 1000 протестантни и неорганизатори да обвинуваш, кои за тотално друга работа протестирале), со оглед на тоа дека се работи за 3-децениски преговори на највисоко ниво.
Па изјавата вика само "на жалост" и не кажува ни дали било уставоно менување, ерго омнес, надворешна употреба или само за Грција. Но факт е да сакаше ќе го сменеше, СДСМ немаше да се буни. Зошто дефинитивно биле секогаш помеки за национални прашања. Но не се случило тоа а сега се случи...исто и со рамковен, Тиранска, бугарска, двојазичност, територијална поделба,знаме, фиром и многу други. Да беше исто ќе беа сите антимакедонски работи 50/50 сега се 90/10...и тоа е тоа. Историски факт. Шарените донесоа антимакедонска власт и таа си направи што си направи...и тоа е.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Па изјавата вика само "на жалост" и не кажува ни дали било уставоно менување, ерго омнес, надворешна употреба или само за Грција. Но факт е да сакаше ќе го сменеше, СДСМ немаше да се буни. Зошто дефинитивно биле секогаш помеки за национални прашања. Но не се случило тоа а сега се случи...исто и со рамковен, Тиранска, бугарска, двојазичност, територијална поделба,знаме, фиром и многу други. Да беше исто ќе беа сите антимакедонски работи 50/50 сега се 90/10...и тоа е тоа. Историски факт.
Исто и членство во ОН, НАТО, излегување од СФРЈ без војна, партизани, АСНОМ, МАНУ, МПЦ. Од друга страна што државотворно десницата направила? Ванчо Михајлов и Независна држава Македонија, врховизам, Рамковен договор, изгубена војна во 2001, како и генијален предлог за отворање на јужен фронт во 90-тите. Читај лажење на рајата со национализам, а од друга страна чекање круцијалните одлуки да ги реши СДС за да можат да победат на избори.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Исто и членство во ОН, НАТО, излегување од СФРЈ без војна, партизани, АСНОМ, МАНУ, МПЦ. Од друга страна што државотворно десницата направила? Ванчо Михајлов и Независна држава Македонија, врховизам како и генијален предлог за отворање на јужен фронт во 90-тите. Читај лажење на рајата со национализам, а од друга страна чекање круцијалните одлуки да ги реши СДС за да можат да победат на избори.
Секогаш имал изговори...во основа се сведува на војна и пари. Дежурните баба Роги на СДСМ. А 45 години комунизам кој ќе плати за тоа? Но не е битно ни СДСМ не се комунисти ни ВМРО ванчомихајловисти и комити. Јас кажувам сега како е ако си за антимакедонска опција бујрум гласај...и уживај во најзините придобивки.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Ти неможеш никако да ме реметиш мене, тоа јасно треба да ти биде. Се реметиш сам себе затоа шо ти се напнува тоа троа сива материја шо ја имаш меѓу уши и ти излегува цела фрустрација тука на форумот, некој може анамнеза да ти прави во меѓувреме, па ќе ти прати дијагноза во ПП, ако воопшто може да ти се помогне со сета патологија тука шо ја истури во неколку текстови. Искрено, не можам од суштество како тебе да се навредам, жал ми е.
Ok taka e, nemozam, nemam jas takov kapacitet. Mozi treba da go tagnam Stavre ili i toj nema takov kapacitet.
So velis a ?

Kajgana Shop

На врв Bottom