Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Lesni izborni za 3 semestar?
Економија за ИКТ инжинери е прелесен предмет каде што материјалот е само за бубање. Се изучува кај Смилка и можеш лесно да дојдеш до 8/9. Управување со техничка поддршка е исто така лесен предмет, кој многу го избираат. Јас не би знаел да ти објаснам во детали што се изучува и на кој начин но ако го одбереш нема да згрешиш.

Дали може да се запише дипломска во зимски семестар ? На iknow не ми ја покажува во листата на задолжителни предмети а останата ми е уште дипломска и еден предмет до крај.

Здраво, дали прво треба да запишам семестар во iknow, па да пратам молби за неисполнет предуслов и за 6ти предмет или прво молби да пратам?

Здраво, дали прво треба да запишам семестар во iknow, па да пратам молби за неисполнет предуслов и за 6ти предмет или прво молби да пратам?
Сосема исто и мене ме интересира за веројатност и за 6ти предмет. Дали треба молба дека не е положен калкулус или може да се запише без молба. Планирам сабајле да се јавам во служба да прашам и за тоа и за 6ти. (y)

Можно ли е префрлување од приватна во државна квота на ФИНКИ и ако да, колку просек е потребно и како оде процедурата?

Dali na iknow kaj nekoj e smenatata studiska programa ili seuste e starata ??
Kako ke treba da upisime semestar koga seuste ne ni e smenena...

Требало прво семестар да се запише, па да се пратат молбите. Се запишува предметот за којшто не е исполнет условот, па ако е прифатена молбата ќе го запишат. Исто и за 6ти предмет.

Презапишувам Веројатност и имам уште 3 тешки задолжителни во 5ти (Бази, Линеарна алгебра и Паралелно и дистрибуирано процесирање). Дали е попаметно да запишам:
-Веројатност, 2 од новите задолжителни и 3 изборни
ИЛИ
-сите 4 задолжителни и 2 изборни?

Некој да ми каже збор два за Напредно програмирање?

Dibro koga podnesuvate molma za zapisuvanje premdet za koj nemate fateno preduslov koj profesor go stavate vo molbata?

Кога е попаметно да се избери Напредно програмирање? Во трет или петти семестар? Во трет ќе имам Алгоритми и Мрежи како задолжителни (шаблони и интернет програмирање како изборни), а во петти Бази и Веб програмирање задолжителни.

Колеги, дали за запишување на предмет без исполнет предуслов треба да се прати молба, или немора бидејќи се од летен за зимски и доволно е да е слушан предметот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom