Фудбалски/трансфер дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А што е тука чудно или за возбудување? Од старт беше јасно дека Јунајтед не прифаќа бај бек. Не дека мене лично вака би ми сметало ама клупска политика, јбг.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Тим како Јунајтед никад не треба да прифати бајбек, макар бил и Мбапе, тоа се клаузули за мали клубови и клубови без реноме.
Да, Јувентус е еден од нив.

O

ob1

Гостин
А што е тука чудно или за возбудување? Од старт беше јасно дека Јунајтед не прифаќа бај бек. Не дека мене лично вака би ми сметало ама клупска политика, јбг.
Поучени од Хакими, во секоја наредна продажба на млад играч од Реал Мадрид ќе следи buy back опција.
Како случајот со Брахим Диаз, истово му го пишав и на @Vladimir1984, знаев дека нема да се сложи Јунајтед да има buy back опција.
Ма да, во случајов на Регуилон можно е самиот играч да настојува за таква опција бидејќи реално сака да игра во Реал.
Најидеално решение ќе беше Марсело да го продадеа, а него да го задржеа, ма да 70 милиони евра од двајца играчи од младинска категорија за кои се потрошени 0 евра (Хакими и Регуилон) во период на корона и не е така лош бизнис.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Поучени од Хакими, во секоја наредна продажба на млад играч од Реал Мадрид ќе следи buy back опција.
Како случајот со Брахим Диаз, истово му го пишав и на @Vladimir1984, знаев дека нема да се сложи Јунајтед да има buy back опција.
Ма да, во случајов на Регуилон можно е самиот играч да настојува за таква опција бидејќи реално сака да игра во Реал.
Најидеално решение ќе беше Марсело да го продадеа, а него да го задржеа, ма да 70 милиони евра од двајца играчи од младинска категорија за кои се потрошени 0 евра (Хакими и Регуилон) во период на корона и не е така лош бизнис.
Не, во ред, јас не кажав ништо за Реал и начинот на продавање играчи, јбг, секој си се штити како знае и умее, бизнис е ова денес, за обични работници има клаузули и договори, не па за спортисти. И Јунајтед има проценти и први опции на Депај, Заха и на којзнае уште кој ама од една страна веројатно не сакаат да делуваат како фидер клуб што го разбирам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.730
Тоа што буквално од нигде излезе Орнстин со ова за Тотенхем. И уште мислам само он е со информацијата. Нигде не се спомнати претходно, со недели само со Јунајтед се поврзува.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.924
Како случајот со Брахим Диаз,
Нема buy-back Браим. Договорени се да разговараат во текот на сезоната, ради тоа не верувам Милан да му дадат простор освен ако нема чаре.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
O

ob1

Гостин
Нема buy-back Браим. Договорени се да разговараат во текот на сезоната, ради тоа не верувам Милан да му дадат простор освен ако нема чаре.
Моја грешка, чиста позајмица е Браим мислам дека, слично ко Себаљос.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено од модератор:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.899
Поени од реакции
67.551
Тотенхем ке ја прифати бај бек клаузулата. Нормално е да оди кај нив.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.583
Поени од реакции
8.216
Боо, и едниве и другиве си подметнуваат тројански коњ.Да не знаеш кој поголем фејл ќе испадне.

Последно уредено од модератор:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа што буквално од нигде излезе Орнстин со ова за Тотенхем. И уште мислам само он е со информацијата. Нигде не се спомнати претходно, со недели само со Јунајтед се поврзува.
Што знам, мене очекувано ми е ликов да оди во друг клуб. Да има или да нема бај бек не е нешто за кое што се преговара како разлика во цена.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Доста бе па ти ги браниш потезите на Флорентино, не е лош бизнис, ама е лош играчки менаџмент.

Регулион/Менди и Карвахал/Хакими од догодина ќе беше најдобрата бековска постава во светот, доволно да се игра на два фронта без да се цркне, впрочем најуспешната сезона на Зидан беше тогаш кога ги ротираше и бековите.

Побогу, зашто ни е Бамиделе Али?
За да има кој да даде гол покрај Бензема, не би дошол лошо искрено. Од другите што ги имаме ниту еден моментално не е сигурен scorer. Сите се со предзнак „ако“...

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.315
Бејл е понуден уште минатата недела на Тотнем, т.е. на Мурињо лично пошто е голем admirer на голферот. Сега после поразот од Евертон сигурно притиснал поише кај еврејот за трансфер, ваљда позајмица.
За трампава со Али не ми е верно.

Kajgana Shop

На врв Bottom