Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Манијачко однесување е ако некој не може да си ги контролира нагоните. Во психијатријата манијата ти е афективно растројство. Зголемено расположение, кое не е во склад со надворешните случувања и околности. Причината за тоа е микромолекуларно биохемиско пореметување во мозокот.

Да, повеќето нормални луѓе, не сакаат манично однесување, ниту по вториот, ниту по третиот, ниту по 100тиот состанок.
Да, ама имаш и афект (траењето на афектот е помалку од минута). Затоа прашав што е тоа однесување затоа што отворена е опцијата и тој да има и претходно таков испад.

C

CoolIris

Гостин
Да, ама имаш и афект (траењето на афектот е помалку од минута). Затоа прашав што е тоа однесување затоа што отворена е опцијата и тој да има и претходно таков испад.
Едно е да зборуваш во афект, да реагираш во афект, а друго е афективно растројство.
Тоа што се обидуваш да го извлечеш сега е провидно. Афект или не, за насилно однесување, пипкање против туѓа желба, не постои разбирање. Нема простор за изговори.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Едно е да зборуваш во афект, да реагираш во афект, а друго е афективно растројство.
Тоа што се обидуваш да го извлечеш сега е провидно. Афект или не, за насилно однесување, пипкање против туѓа желба, не постои разбирање. Нема простор за изговори.
Од каде да знаел дека не сакала секс? Ако тој мислел дека се на иста карта, започнал, а таа реагирала и престанал, тогаш нема проблем. Ако тој мислел дека се на иста карта, таа регирала и тој не престанал, тогаш има проблем. Ако е првиот случај, тоа не е манијачко однесување.

C

CoolIris

Гостин
Од каде да знаел дека не сакала секс? Ако тој мислел дека се на иста карта, започнал, а таа реагирала и престанал, тогаш нема проблем. Ако тој мислел дека се на иста карта, таа регирала и тој не престанал, тогаш има проблем. Ако е првиот случај, тоа не е манијачко однесување.
Има и други начини да опипаш територија Професоре! :)

Член од
3 август 2019
Мислења
91
Поени од реакции
110
Eden sovet koj sto ne veruvam ke bide prifaten od mnogumina ovde ama mora da ja resime pomegju
Dumbledore i CoolIris koj e vo pravo. Prvo devojkata ke mora ponovo da mu zakaze na deckoto pa koga ke zastanat posle vozenje (sto znaes mozda i dur vozi da ja faka, kaj ke bega) odma uklucuva stoperica na mobilen da vidime kolku sekundi ke trae fakanjeto e tek posle da vidime koj e vo pravo Dumbledore ili CoolIris. Ama ne, ne e vo red posto on uste na prv dejt zdvel na vtoriov ke misli ete i se svigja taka. Nisto ne probuvajte ova ne e sigurno bas.
Автоматски споено мислење:

Manijak e manijak nema beganje.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Eden sovet koj sto ne veruvam ke bide prifaten od mnogumina ovde ama mora da ja resime pomegju
Dumbledore i CoolIris koj e vo pravo. Prvo devojkata ke mora ponovo da mu zakaze na deckoto pa koga ke zastanat posle vozenje (sto znaes mozda i dur vozi da ja faka, kaj ke bega) odma uklucuva stoperica na mobilen da vidime kolku sekundi traelo fakanjeto e tek posle da vidime koj e vo pravo Dumbledore ili CoolIris. Ama ne, ne e vo red posto on uste na prv dejt zdvel na vtoriov ke misli ete i se svigja taka. Nisto ne probuvajte ova ne e sigurno bas.
Автоматски споено мислење:

Manijak e manijak nema beganje.
Ако пипањето било проследено по бакнежот, а тој мислел дека таа е заинтересирана, не гледам што е тука проблемот. Тој одговор може да се добие со директно прашање- колку траело и што подразбира таа под манијачко однесување.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да се ќарат Дамблдор и КулИрис :smirce:
Не се согласуваме на скоро па на ниту една тема, затоа се караме како стар брачен пар. Јас никогаш не започнувам прв, ако тоа ми дава некаков кредит. :D

C

CoolIris

Гостин
Да се ќарат Дамблдор и КулИрис :smirce:
Зошто? Оти дискутираат на форум, кај што секој има право да си искаже свое мислење?

Зошто пример ти не си го искажеш твоето мислење? Наместо тоа одбираш да бидеш вицкаст :(.
Ајде да дискутираме. Повели, придружи се.

Член од
30 март 2020
Мислења
42
Поени од реакции
140
Многу ја тупите дали е мнаијачко однесување и дали секунди траело. Дали било од правен аспект декларирано тоа однесување или од морален аспект.

Значи првиот пат пробал да ја допира, она почнала да се трга, во тој случај тој не требало да продолжи по втор трет пат, а не дури и нападно(ваљда задник гради се мисли)

И дај на прајте се со сила глупи, секс на прв дејт може да има, ако двајцата се погодат и согласат на тоа.
А чимедниот нејќе во случајот девојкава, тој по дифолт манијачки се однесувал, неможејќи да ги контролира нагоните. Чим неможе да си ги контролира тие нагони, има баш профил на сексуален манијак.

Кога некој ќе каже "Не" и тоа значи не, и тука се застанува и прекинува. Крај на приказната. Се друго понатаму, дури и правно може да се декларира како насилство.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.289
Ако пипањето било проследено по бакнежот, а тој мислел дека таа е заинтересирана, не гледам што е тука проблемот. Тој одговор може да се добие со директно прашање- колку траело и што подразбира таа под манијачко однесување.
Премногу беспотребна правна теорија. Само треба да му даде шанса на дечкото да и се извини и да проба повторно ко човек

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Премногу беспотребна правна теорија. Само треба да му даде шанса на дечкото да и се извини и да проба повторно ко човек
Се извинил неколку пати. Тешко дека она би влегла повторно во кола со него.

C

CoolIris

Гостин
Јас па не гледам така на тоа. Како тоа "се извинил" баш кога се јавила другарката?! А ако не се јавела?! Повеќе ми изгледа како начин да изманипулира со девојчето и да ги прикрие постапките.

Kajgana Shop

На врв Bottom