Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Бегај си надвор.
Така е. Да го парафразирам Ванчо Михајлов, решение е Македонија да стане Швајцарија на Балканот.
Односно цела Македонија да се исели во Швајцарија ;)

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Така е. Да го парафразирам Ванчо Михајлов, решение е Македонија да стане Швајцарија на Балканот.
Односно цела Македонија да се исели во Швајцарија ;)
Одење надвор беше реплика за @TrendS . Швајцарија не е решение пошто таму ѓи има брачата појше и од тука. Нека си седи тука по убо.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Зошто мислите дека албанците се 15%? Гледам сега попис 1981 биле 20%, пред 40 години. Со оглед на демографската реалност во тој период не е воопшто невозможно да биле 25% во 2002. Нели половина од првачиња пред две три години беа од исламска вероисповед (а како тотален број само половина од оние запишани во "гадната" Југославија во 1990). Тука се албанци, роми, турци и торбеши. Можеби вкупно 40% од население се суни-муслимани. Нешто премногу се плашат, и кривоногиот пред овој, и овој муртинецот да направат попис. Човек би рекол дека резултатите би биле поразителни.

Последно уредено:
A

Ali Pasha

Гостин
Зависи што работиш сега, но ако имаш некоја недвижност во Скопје(стан, куќа) да продадеш тоа можеш да си купиш добра куќа за помалку пари. Би ти го препорачал Штип, прво сега е блиску, второ ќе најдеш работа која ќе е помалку плата ама пак е и поефтино од СК. Ама шиптaр нема да гледаш.
Кажи му негде во Бугарија да си купи. Чисто онака другарски, да не мора два пати да се иселува.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кажи му негде во Бугарија да си купи. Чисто онака другарски, да не мора два пати да се иселува.
Хаха, браво еј а опасен си. Имаш прекар? Ајде бирај лева или десна?

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Зошто мислите дека албанците се 15%? Гледам сега попис 1981 биле 20%, пред 40 години. Со оглед на демографската реалност во тој период не е воопшто невозможно да биле 25% во 2002. Нели половина од првачиња пред две три години беа од исламска вероисповед (а како тотален број само половина од оние запишани во "гадната" Југославија во 1990). Тука се албанци, роми, турци и торбеши. Можеби вкупно 40% од население се суни-муслимани. Нешто премногу се плашат, и кривоногиот пред овој, и овој муртинецот да направат попис. Човек би рекол дека резултатите би биле поразителни.
А што мислиш ти, зошто нема попис 20 години? Имаш некое објаснување за тоа?

A

Ali Pasha

Гостин
Хаха, браво еј а опасен си. Имаш прекар? Ајде бирај лева или десна?
Виц е да му се сневиди, виц. За косоварот и србинот! Овде само малце модифициран, се вклопи вицот. Не се нервирај веднаш. Ај честит денот на независноста, онака во духот на соживотот.
Автоматски споено мислење:

Da te ne seljim dvaput

Severno Kosovo. Albanac pozvoni Srbinu:
- "Dobar dan, komsija, koljiko oces za tvoja kuca?"
Srbin
- "Pa, da kupim lepi stan u Nisu i da ne brinem puno - dve kile u zlatu."
Albanac:
- "Evo tebi cetiri kiljograma u zljatu."
Srbin:
- "A Zasto toliko?"
Albanac:
- "Idi kupi stan u Ljubljana, da te ne seljim dvaput!"

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Виц е да му се сневиди, виц. За косоварот и србинот! Овде само малце модифициран, се вклопи вицот. Не се нервирај веднаш. Ај честит денот на независноста, онака во духот на соживотот.
Не ми требаат такви честитки, задржи ги за себе.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Таман, заборавив.. ти немаш македонски чувства. Тебе на 23 мај ќе ти честитам...
Не треба ни тогаш. Јас не ти честитам ништо, не сакам ни ти мене. Тоа е за мене соживот. Инаку вицот е постар од сонцето, не е баш за кажување.
Автоматски споено мислење:

Не ве личи друже, не е за вас тоа, за вас е као тој со калашот на тикток, успеавте и на таа мрежа да се прикажете во најдобро светло.

Последно уредено:
A

Ali Pasha

Гостин
Не треба ни тогаш. Јас не ти честитам нушто, не сакам ни ти мене. Тоа е за мене соживот. Инаку вицот е постар од сонцето, не е баш за кажување.
Епа јас постар сум, такви вицеви знам...ти младиот, види некој виц за влав - што части... или нема такви вицеви?!?!
И дај не биди курназ, дај за 28 ноември честитај ми го денот на знамето!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Епа јас постар сум, такви вицеви знам...ти младиот, види некој виц за влав - што части... или нема такви вицеви?!?!
И дај не биди курназ, дај за 28 ноември честитај ми го денот на знамето!
Ее браво сега кажи и некој виц за Власите и можеш слободно стенд ап комедија да правиш, јак хумор у пичку матер.

Имало еден Влав порано, бил страшен пранкер, им направил пренк на неколку албански села во 903, еве до ден денеска го славиме, ако сакаш честитај за тоа.
А ќе заборавев, имавте и вие еден добар виц, кога тврдевте дека истиот бил ваш, тоа е вака смешно по малку.

Kajgana Shop

На врв Bottom