со сета почит ама морам да прашам, ... некои работи не можам да ги разберам,....
- како прво ти сериозно полемизираш со ценетиот форумски член
@Sawyer88 или само мене така ми изгледа?
- од една страна велиш “
кој е способен нека се запише на факултет“ а од друга страна велиш кој има пари нека плати 10к по семестар, парафразирам,
е сеа ме интересира дали си за да се цени способноста или тие 10к?
- добро зарем никој не ти рекол дека со завршување на факултет се станува обаразовен, а не и попаметен, односно IQ си останува ист како и пред да се запишеш на факс и станеш акдемски грајџанин, имаш илјадници примери еве Црпе има факс ама и понатаму има IQ33, ...!!!
-околу тој претходникот и овој потоа целата приказна е: тој е страшливец и безрбетник, а овој е велепредавник, се останато е само пакување;
-за цензурата односно слобода на говор, репер за степенот на слобода на говор не е форумот Кајгана ами односот кон политички идеи и субјекти кои имаат различни ставови од мејнстримот и нивен пристап до медиумите за нивно пропагирање, еве морам да го спомнам Бачев тој има забрана да им се приближи на медиумите на близина помала од 2км дали, тоа е слобода на говор, живот и демоНкратија која не ја заслуживме и посакувавме ама ја добивме гратис.
-околу личните искуства, не е ли време да се престане со нивно генерализирање, може нему навистина му барале книшка но тоа не значи дека е тоа системско решение, користење на лични приказни за кои не може да се утврди дали се вистинити секогаш се добри за генерализирање и сеење на пропаганда!