- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.167
- Поени од реакции
- 12.799
Ааа, така се спомнувало, не дека ти беше таму за да видиш со сопствени очи.Темава е за Белорусија, што верглаш нонстоп за САД? Ако имаш заземено страна исток запад тоа е твој проблем, ама има некој што не зазема страна. Ако има толку протестирачи во САД бројките и математиките за колку отприлика се незадоволни и за нив важат..
На последниот протест викендот за Белорусија се споменуваше бројка 170-180 илјади.
За волја на вистина, и јас воопшто не бев таму за да видам со сопствени очи, но јас барем не објавувам непотврдени бројки за разлика од тебе.
Јас не верглам за САД, ти беше тој кој спомна некакви си студии во кои еден протестирач се рачунал какој х7 или х8 незадоволни граѓани, па затоа јас те прашав што вели таквата студиска математика за протестите во САД, бидејќи велиш дека за слободарскиот вожд гласале само чиновници со дебели вратови кои се товат на државна сметка.
Претпоставувам дека мислиш на овој слободарски чиновник со дебел врат, кој неодамна изјави дека Меѓународниот Суд на правдата со седиште во Хаг, Холандија, нема што да истражува во САД во врска со воените злосторства на американските вооружени сили во Авганистан од 2003 до 2014 година.

Меѓународниот кривичен суд нема што да ги истражува злосторствата на САД во Авганистан
Ама затоа не му претставува проблем да им нуди на држави како Судан нивно отстранување од листата на САД на држави-спонзори на тероризам во замена за пари.
Sudan and Pompeo 'discuss removal from terror list'