Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Значи тоа е решението? Од доминантни до пред 20тина години сега Македонците да се борат за еднаквост во сопствената држава,а од друга страна се плашиш да не се поместат границите.Јас ке ти кажам дека повеќе права би уживале Македонците од Тетово,Гостивар добиени од Албанските партии за гласови на избори докулку тое градови потпаднат на Албанска територија
У реду, нека се прекројат границите и нека ви е убав животот.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
У реду, нека се прекројат границите и нека ви е убав животот.
Ама и сега се прекроени,односно со територијалната поделба ги отцепија.Ти збориш за тие фиктивни моментални граници над кои немаме никаква контрола?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ама и сега се прекроени,односно со територијалната поделба ги отцепија.Ти збориш за тие фиктивни моментални граници над кои немаме никаква контрола?
Зашто се нема контрола?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Зашто се нема контрола?
Зашто се тоа продадени територии.Кога дојде Љубчо на власт и Доста стана министер за внатрешни работи,таа самата кажа од Групчин па натаму не ме интересира

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Зашто се тоа продадени територии.Кога дојде Љубчо на власт и Доста стана министер за внатрешни работи,таа самата кажа од Групчин па натаму не ме интересира
Но, може да се смени ситуацијата и еден ден да не бидат на власт албански куропушачи ко СДСМ што е сега, и ко ВМРО.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Не знам како би изгледало тоа да дојдат некуропушачи на албанците на власт и да се борат за еднаквост на Македонците со Албанците во Македонија.Малку смешно делуе.Тоа се изгубени територии одамна.Да се борат за права на Македонците во Албанија,ај ке разберам ама во Македонија? Штом дошла до тука работата распадни и држава и све и чао пријатно

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
... да расчистиме друга работа под претпоставка дека си имал 13 години, кога била административно поделена таа западна МКД што ја спомнуваш и немаш право да носиш такви заклучоци, па макар ти наредил некој така да напишеш,
... македонското население во овие градови, па и Кичево кога со територијална (административна) 2004 година и 2013 им се ебаа мамата на граѓаните, поделба цели села чисти со албанско потекло групи граѓани ги споија со градот, па нормално процентот е поголем тоа ти е т.н. оптичка варка, како што не се сака да се прави попис па да се изброи КОЈ КОЛКУ Е ПРИСУТЕН И ОД КОГА Е ПРИСУТЕН ВО МКД со живеење, па тогаш друга песна ќе се пее, ама нема муда некој тоа да го покрене,
... на пример по локалните избори 2013 год, општините Другово, Вранештица, Зајас и Осломеј престанале да постојат и биле припоени кон Кичево, знаеш што значи цел Зајац и Осломеј да се води како во Кичево граѓани?
Прегледај го приврзокот 265074 Прегледај го приврзокот 265075 Прегледај го приврзокот 265076 Прегледај го приврзокот 265077
......... Зајац.................Осломеј...............Другово..........Вранештица

ај малку математика, вкупно приспоени на Кичево 1370 македонски етникум и 22428 албански етникум, х 7 години од тогаш со најмалку 3 потомци соодносот знаеш ли каков ќе биде?

Прегледај го приврзокот 265078

,,...заслуга на спојување на албански етникум да се избрише македонскиот етникум во овие места се поддржувачите на новата територијална организација, кои ги опфаќаа владејачките партии, како и некои невладини организации сметаа дека со оваа поделба се исполнуваат обврските од Рамковниот Договор..,

Прегледај го приврзокот 265079

народот си беше против како секогаш, ама кој го врти него, нели?
Ок докторке. Народот беше против за многу работи. Беше исто така против преспанскиот договор, ама ете, се случи, па кој го врти него, така? Имаше референдум, пропадна, останатото си го завршија политичарите, воведоа целосна двојазичност. И сега што чаре?

Во предстојниот период не чека:
Двојазични банкноти, двојазична химна, смена на знаме и грб, Албанец премиер и претседател, задолжително изучување на албански јазик за сите деца, и тн...

Колку побргу се подели државава, толку подобро за нас, па и за Албанците. Поголемиот дел од нив се гласни дека не сакаат да живеат со нас. Не го искористивме моментот да се откачиме од нив во 2001 кога впрочем и самите Албанци сакаа, сега ќе си седиме вака, ќе го слушаме Заев како ни збори дека го "зајакнал" идентитетот, и ќе чекаме знаме со орел да почне да се вее на 15км од Кјустендил и Благоевград. Па кога ќе дојде и до тоа, можеби овој народ ќе се опамети, па ќе станеме терористи и сепаратисти во сопствена држава. Ама овојпат НАТО нема да застане на страната на борците за права, бидејки НАТО членка е нападната.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Епа баш ајдучко, 29 плацеви национализирани на дедото на другар ми, дадени на ајдуците од комунизмот...
Важно тој другарот кога ке оди по институциите на системот,на албански ке му се обратат.Голем ташак што ги изгубил плацевите,јазикот е најголемо богатство

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Епа баш ајдучко, 29 плацеви национализирани на дедото на другар ми, дадени на ајдуците од комунизмот...
Затоа вочњаците од Земјоделско ги зедоа за да се изгради блок 87, тесно е у Цетинска.
Реципроцитет.

Туку дом на АРМ кој го зеде сега, никад не разбрав.

A

Ali Pasha

Гостин
Затоа вочњаците од Земјоделско ги зедоа за да се изгради блок 87, тесно е у Цетинска.
Реципроцитет.

Туку дом на АРМ кој го зеде сега, никад не разбрав.
За касараната , и фрлил мерак Дестани.Се зборува не некоја комбинација , клиника да се префрли таму (тој да го изгради), а за возврат, местото од клиика да го има за комплекс од згради, ама повеќе празни муабети ми изгледат....а овој Блок 87 не ми е познат! Студентски дом се гради таму, ама блок, не сум знаел???
За домот, не знам.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Опа, отишла казата на кајмакамот во рацете на народот.
Аферим, од народот за народот.

A

Ali Pasha

Гостин
Опа, отишла казата на кајмакамот во рацете на народот.
Аферим, од народот за народот.
Каков народ бе, тие беа сите директори од комунизмот...кај може рајата да добие такви привилегии...а не бил кајмакамот, туку чорбаџијата ;)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
За касараната , и фрлил мерак Дестани.Се зборува не некоја комбинација , клиника да се префрли таму (тој да го изгради), а за возврат, местото од клиика да го има за комплекс од згради, ама повеќе празни муабети ми изгледат....а овој Блок 87 не ми е познат! Студентски дом се гради таму, ама блок, не сум знаел???
За домот, не знам.
Не тоа што го градат накј Брвеница, тоа да не збориме на чие земјиште се изгради Тетовски, туку ваму е блок 87 од Хелга до Ван Вардарска што се зградите.

Инаку за дом на АРМ мислев на бившо ресторан АРМ.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Каков народ бе, тие беа сите директори од комунизмот...кај може рајата да добие такви привилегии...а не бил кајмакамот, туку чорбаџијата ;)
Чорбаџија ва српско? Да не бил не дај Боже српски кодош?

Kajgana Shop

На врв Bottom