Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.858
Па океј тогаш вие што живеете во етнички чисти средини сте согласни со великоалбанската кауза, а не со Македонците кои живеат во тие етнички мешани средини.
Добро.
Кое е решението според тебе?
Овој ужас без крај?

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Па океј тогаш вие што живеете во етнички чисти средини сте согласни со великоалбанската кауза, а не со Македонците кои живеат во тие етнички мешани средини.
Да расчистиме една работа. Тетово, Гостивар, Дебар не се етничко мешани средини. Тоа се доминантно Албански средини, кадешто Македонци се бројат на прсти.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Добро.
Кое е решението според тебе?
Овој ужас без крај?
Како што кажав Македонија со векови е мултиетничка/мултирелигиозна и ако пресечеш сега нема ништо да решиш, пошто по таа логика пак за некоја деценија ќе ,,сечеш". Решението за да се спасите од ужасот ви е веројатно да се преселите некаде во странство, пошто ете и главниот град живее во ,,ужас".

A

Ali Pasha

Гостин
Абе овој не живее во етничка чиста средина (или можеби и овој е од тие што се отселиле од мешани средини), гарант имал работа со албанци, и највероватно доста негативно искуство со некој од нив, па од таму целиот овој гнев...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Купувајте недвижности у мешано етнички средини наместо у Скопје, ќе видите како ќе се смени ситуацијата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.858
Купувајте недвижности у мешано етнички средини наместо у Скопје, ќе видите како ќе се смени ситуацијата.
Зошто?
Кога власта прави законите и правилата, мерките и обврските, да не важат исто за Албанците и неалбанците.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Како што кажав Македонија со векови е мултиетничка/мултирелигиозна и ако пресечеш сега нема ништо да решиш, пошто по таа логика пак за некоја деценија ќе ,,сечеш". Решението за да се спасите од ужасот ви е веројатно да се преселите некаде во странство, пошто ете и главниот град живее во ,,ужас".
Која држава у свет не е мултиетничка,мултикултурна и мултирелигиозна? Некако само кога станува збор за Македонија се потенцираат тие термини
Автоматски споено мислење:

Никогаш не сум слушнал некој да каже мултиетничка Германија на пример како што си дозволуваат разно разни мрсули да ни лепат етикети

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.419
Визионерите и ова го предвиделе

Епа тоа е така бидејќи живееш во бинационална држава кадешто според устав е наложено да се алоцираат ресурси за некој што пукал по безбедносни сили.
На пописот беше 6 национална. По војната со помош на големите држави стана практично и правно бинационална. Потписот го ставија и македонските партии кои со прст не мрднаа да се заштити интересот на мнозинството кои ја основаа и според чие име ни се нарекува(ше) државата Македонија. Посебно во општините каде имаа потенцијал.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Која држава у свет не е мултиетничка,мултикултурна и мултирелигиозна? Некако само кога станува збор за Македонија се потенцираат тие термини
Автоматски споено мислење:

Никогаш не сум слушнал некој да каже мултиетничка Германија кало што си дозволуваат разно разни мрсули да ни лепат етикети
Па да, и мене тоа ми е поентата на цело ова пишување. Ретко да има некои чисти територии. Пример пола Москва се Кавказци, Азијати, Татари и што ти јас знам, а посебно тие чисти територии ги нема на запад. Само што и во Москва и во Берлин поентата е што домицилното население има изградено систем, а ние немаме. А сечење и сечење и сечење на територии не е решение туку пропаст.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.756
Поени од реакции
37.752
Да расчистиме една работа. Тетово, Гостивар, Дебар не се етничко мешани средини. Тоа се доминантно Албански средини, кадешто Македонци се бројат на прсти.
... да расчистиме друга работа под претпоставка дека си имал 13 години, кога била административно поделена таа западна МКД што ја спомнуваш и немаш право да носиш такви заклучоци, па макар ти наредил некој така да напишеш,
... македонското население во овие градови, па и Кичево кога со територијална (административна) 2004 година и 2013 им се ебаа мамата на граѓаните, поделба цели села чисти со албанско потекло групи граѓани ги споија со градот, па нормално процентот е поголем тоа ти е т.н. оптичка варка, како што не се сака да се прави попис па да се изброи КОЈ КОЛКУ Е ПРИСУТЕН И ОД КОГА Е ПРИСУТЕН ВО МКД со живеење, па тогаш друга песна ќе се пее, ама нема муда некој тоа да го покрене,
... на пример по локалните избори 2013 год, општините Другово, Вранештица, Зајас и Осломеј престанале да постојат и биле припоени кон Кичево, знаеш што значи цел Зајац и Осломеј да се води како во Кичево граѓани?
ice_screenshot_20200905-164239.png ice_screenshot_20200905-164309.png ice_screenshot_20200905-164554.png ice_screenshot_20200905-164640.png
......... Зајац.................Осломеј...............Другово..........Вранештица

ај малку математика, вкупно приспоени на Кичево 1370 македонски етникум и 22428 албански етникум, х 7 години од тогаш со најмалку 3 потомци соодносот знаеш ли каков ќе биде?

ice_screenshot_20200905-170401.png

,,...заслуга на спојување на албански етникум да се избрише македонскиот етникум во овие места се поддржувачите на новата територијална организација, кои ги опфаќаа владејачките партии, како и некои невладини организации сметаа дека со оваа поделба се исполнуваат обврските од Рамковниот Договор..,

ice_screenshot_20200905-170705.png

народот си беше против како секогаш, ама кој го врти него, нели?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Па да, и мене тоа ми е поентата на цело ова пишување. Ретко да има некои чисти територии. Пример пола Москва се Кавказци, Азијати, Татари и што ти јас знам, а посебно тие чисти територии ги нема на запад. Само што и во Москва и во Берлин поентата е што домицилното население има изградено систем, а ние немаме. А сечење и сечење и сечење на територии не е решение туку пропаст.
Право да ти кажам да сум власт у државава,на секој гостин што доаѓа или амбасадориве тука ке им го лепам тоа мултиетничка пред името на нивната држава на секој прес.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Зошто?
Кога власта прави законите и правилата, мерките и обврските, да не важат исто за Албанците и неалбанците.
Кога ќе имаш за што да се бориш таму на врат ќе им се закачиш на тие што се власт ако сакаат твој глас да го средат да важи подеднакво за сите.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Кога ќе имаш за што да се бориш таму на врат ќе им се закачиш на тие што се власт ако сакаат твој глас да го средат да важи подеднакво за сите.
Значи тоа е решението? Од доминантни до пред 20тина години сега Македонците да се борат за еднаквост во сопствената држава,а од друга страна се плашиш да не се поместат границите.Јас ке ти кажам дека повеќе права би уживале Македонците од Тетово,Гостивар добиени од Албанските партии за гласови на избори доколку тие градови потпаднат на Албанска територија,него ли сега што добиваат од Македонските партии.Лично јас Тетово и Гостивар не ги сметам за градови во Македонија во моментов

Kajgana Shop

На врв Bottom