Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Ај саа :( Па не беше Парма мачји кашаљ, си има навивачи, ете јас, па и Ставро тука(y) ако почнеме така ќе се јават минимум 4-5 души само овде на форумов, што е три пати повеќе од Сити да речеме:D
Абе не дека немало ама лично не знам. За Лацио знам доста луѓе што биле и постара и моја генерација. Врв беше тогаш калчото при крај на 90тите и почеток на 2000тите. Нормално си имаше и фанови за такви екипи.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
хммм...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Копиљациве днешни немаат респект :D

Се дрзнал да се заебава со капитенот на Јунајтед и фудбалска величина ко Мекгваер :icon_lol:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
И јас се согласувам дека Ливерпул мора кога тогаш да падне бар малце без освежување на составот, ама баш вчера барав нешто и налетав на постов од лани :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 264812
Jaс убаво памтам што сум напишал и стојам зад тоа...ама ако лани се случи тоа не значи дека и оваа година ќе се случи истото...

Еве пак ќе напишам дека Ливерпул тешко да ја освои титулата ако не го освежат составот....нереално е три сезони со ред да играат турбо

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Го паметите Мауро Каморанези? Со ниските чорапчиња и репчето.

Епа од денес е нов тренер на Марибор. Од Милко Ѓуровски на времето, денес стигнаа до Мауро Каморанези!

знам дека не е играч, но ете нема тема за трансфери на тренери.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Го паметите Мауро Каморанези? Со ниските чорапчиња и репчето.

Епа од денес е нов тренер на Марибор. Од Милко Ѓуровски на времето, денес стигнаа до Мауро Каморанези!

знам дека не е играч, но ете нема тема за трансфери на тренери.
Милко Ѓуроски за Мауро Херман Каморанези е Бошко Ѓуроски.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.460
И јас се согласувам дека Ливерпул мора кога тогаш да падне бар малце без освежување на составот, ама баш вчера барав нешто и налетав на постов од лани :icon_lol:
Не би да го бранам Колина, ама се повредија на 6+ месеци Сане и Лапорт пред почетокот на сезоната. Извади ги ван дајк и мане од пул на ист период, and you catch my drift...

Тоа не е нешто што може да се предвиди, вака на комплетни состави, го разбирам зашто го кажал тоа што го кажал. Барем сезоната ке беше поинтересна. Вака, главната екстаза дојде кога се шушкаше дали сезоната ке биде null and void.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Не би да го бранам Колина, ама се повредија на 6+ месеци Сане и Лапорт пред почетокот на сезоната. Извади ги ван дајк и мане од пул на ист период, and you catch my drift...

Тоа не е нешто што може да се предвиди, вака на комплетни состави, го разбирам зашто го кажал тоа што го кажал. Барем сезоната ке беше поинтересна. Вака, главната екстаза дојде кога се шушкаше дали сезоната ке биде null and void.
Видете...и самите знаете дека Премиер лигата е најнепревидливо првенство со оглед на пеколната конкуренција и во глобала шампион станува екипата која ќе му тргни најдобро сезоната односно која ќе има најпеколен старт и после ќе темпираат....тешко е во ПЛ со сигурно да се кажи онај ќе биди или овај како шо е кај другите првенства.

Ете на пример хипотетички доколку Јунајтед го купи Санчо ,плус Рашфорд со Марсијал да го кренат нивото ништо чудно и тие да се смешаат....заебани играчи има Јунајтед а многу се потценети општо.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.949
Поени од реакции
23.444
Незнам зошто Лестер го земаст овој,Кастањ игра десен бек а на Лестер им требаше лев бек на место Чивел.
Најверојатно ќе го земат и Госенс, у завршна фаза на преговори се и за него .
За Кастањ играл и лево по потреа и у Аталанта сум го гледал.
Може ќе го играат лево.
А ако го земат и Госенс ич ми нема смисла трансферов пошто Лестер тамо го има Переира кој е оѓин играч

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Најверојатно ќе го земат и Госенс, у завршна фаза на преговори се и за него .
За Кастањ играл и лево по потреа и у Аталанта сум го гледал.
Може ќе го играат лево.
А ако го земат и Госенс ич ми нема смисла трансферов пошто Лестер тамо го има Переира кој е оѓин играч
Госенс колку што знам е лев бек и ќе игра кај Чилвел...Переира е десен бек

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема ништо тажно, него клубот инвестира во инфраструктура, нешто што се занемарува и луѓето гледаат само влезни и излезни трансфери.

ФСГ направија трибина и зголемија капацитет за некои 20тина проценти на Енфилд ако не се лажам, инвестиција која тежи 110м фунти и инвестираа во тренинг граунд кој од Мелвуд ќе се префрли на Киркби, инвестиција од некои 60тина милиони фунти и притоа станаа шампиони во Европа и Англија. Значи не направија нешто за да бидат шампиони за 10 години (Арсенал муабетот) него паралелно градеа и за сегашноста и за иднината.

Некој ќе каже дека тоа се ништо пари али е долгорочна инвестиција која може да вроди со поголем плод во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom