Кое е според вас најубавото македонско вино?

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Fiano пробајте од ГД Тиквеш. 2016 имаја прекрасно фиано, 2017 пиев пред некој ден беше онака, а 2018 и 2019 не сум пробал. 2016 викаат сите дека им било најдобротo фиано до сега направено.

Fiano пробајте од ГД Тиквеш. 2016 имаја прекрасно фиано, 2017 пиев пред некој ден беше онака, а 2018 и 2019 не сум пробал. 2016 викаат сите дека им било најдобротo фиано до сега направено.
Кај го има да се купи ова и колку му е цената отприлка?

@bericdondarion Заебана е Темјаниката, делувала на хормонален дисбаланс.Јајцава во цицки ми се претворија и многу зборвам ако испијам количина.
Тоа Темјаника што ја пиете ти и жените, најверојатно кога го измислиле, било наменето за деца, као некое вино за деца или нешто слично.

Пијат и доста мажи темјаника, нема во винарството машка или женска сорта :D Има и сериозен натпревар Muscats du monde помеѓу најдобрите Мускати, мислам дека Сковин зема награда дали 2013 или 2015 не сум сигурен за темјаниката нивна.
Иначе на Тиквеш спешлот е меѓу најдобрите во државава, и продаваат сериозна количина.

Иначе на Тиквеш спешлот е меѓу најдобрите во државава, и продаваат сериозна количина.
ако им се газирани, се сомневам дека продаваат толку

(се зезам, гарант продаваат, помеѓу другото, затоа што кај нас не ни знаат за друга винарија)

ако им се газирани, се сомневам дека продаваат толку

(се зезам, гарант продаваат, помеѓу другото, затоа што кај нас не ни знаат за друга винарија)
Малце и ја работат темјаниката. Траминец исто има многу убав од Вардарска долина, во некои финансиски проблеми се, ама по мене најдобриот траминец во Македонија.

Пијат и доста мажи темјаника, нема во винарството машка или женска сорта :D Има и сериозен натпревар Muscats du monde помеѓу најдобрите Мускати, мислам дека Сковин зема награда дали 2013 или 2015 не сум сигурен за темјаниката нивна.
Се погодила годината изгледа.2-3 пати сум ја пробал и некако делуваше како изветреана, блуткава, без вкус.Е сега година - не знам, можда пред 2 години веројатно 2016/7 виното.Или не ја чувале добро...
А тие менуваа нешто сопственост и гледам сега пак се малку поактивни.Некој период ни обичен Вранец немаше нивни.

Многу луѓе мислат дека освен Тиквеш друга винарија во земјава немаме.

Се погодила годината изгледа.2-3 пати сум ја пробал и некако делуваше како изветреана, блуткава, без вкус.Е сега година - не знам, можда пред 2 години веројатно 2016/7 виното.Или не ја чувале добро...
А тие менуваа нешто сопственост и гледам сега пак се малку поактивни.Некој период ни обичен Вранец немаше нивни.

Многу луѓе мислат дека освен Тиквеш друга винарија во земјава немаме.
Не сум ја пробал искрено, слабо од Сковин имам пробувано вина.
Менуваа да, последно разбрав некои Сингапур ги купиле, дали воопшто ќе имаат берба годинава, незнам, али последниве 2 имаа минорни берби. Штета, таква винарија да пропаѓа али јбг.

Малце и ја работат темјаниката. Траминец исто има многу убав од Вардарска долина, во некои финансиски проблеми се, ама по мене најдобриот траминец во Македонија.
Ова е ?
IMG_20200903_002515.jpg

Кај го има да се купи ова и колку му е цената отприлка?
438 на finewine.mk

390 од нивниот скопски дистрибутер
Автоматски споено мислење:

Да, тоа треба да е. Јас директно од танк сум го пробувал во Вардарска Долина, неможам само да видам која година на берба е ова, пошто во зелени шишиња полнеа порано.

2019.Во Веро уште стоеше Шардоне во зелена амбалажа , ама од пред 5-6 години така нешто...

Благо црвено вино, мене ми е едно од најлошите на вкус од таа ниска класа на вина :sick:
Зависи како го возиш)))) на "најлошото" вино најјаки спомени има )))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom