Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не. Те гледам како стално се фаќаш за ова.
Тоа дечкото скроз другачие го кажа. Баш како што сакаше да испадне.

Ги ослободи затоа што законски притворот им е подолг.

Тогаш изјави за Дојче Веле/Ди Цајт, дека неправедно лежат во истражен. Не дека се тие невини, туку дека неправедно лежат во истражен.
Сите вие си помисливте баш тоа што сакавте да чуете и многу медиуми пренесоа дека он рекол оти се невини. Не. Рече тие неправедно лежат и ги ослободи наредната година.

После кај нас, кога ја даде изјавта - Невини луѓе лежат, таа беше дел од поголемо излагање за лошото судство на Груевски, кое ставало луѓе во затвор невини и слично (не викам не било така, само тука друго е поентата) при што наведе такви примери, меѓу кои и новинарон, па Смилковско. И одма после си заврши со реченицата - Невини луѓе лежат по затворите тука. Нигде не спомна дека тоа се однесува на овие од Смилковско. Напротив, мене ми делуваше како заклучок на пошироката изјава.

Неговите медиуми побрзаа да истакнат дека рекол дека се невини, а пак не го рече тоа така да се однесува на нив. Тоа беше уште една финта на додворување до Албанците.
Инкримирачките снимки за Смилковско кои се необјавени најверојатно се оние фамозни со луѓе од ДУИ.

Најди ми изјава негова каде он вика осудените за Смилковско се невини. Не да ми пренесуваш толкувања на негови изјави, туку цитат.
Јас барем, не сум сретнал.

Како и да е, ти спиј си на тоа уво дека он рекол оти се невини. Само, во тој случај, би требало да те чуди како процесот сега за сега е потполно ист. А кога ќе ја донесат пресудата по втор пат, што ќе мислиш?

Ботом лајн - тие се, Заев ги искористи правните глупости на прошла власт да капитализира на национализмот на Албанските гласачи, кои многу појако им беше да веруваат дека не се Албанци убијците, отколку стварно да го слушаат што збори. Снимките со луѓе од ДУИ, што зборат со фаците, нема никад да ги чуеме. А постапката, според тоа како се одвива до сега, стварно не знам како очекувш да има друг епилог.
Уште при првото појавување на бомбите за Смилковско, одма се збореше дека се тие, а дека бомбите се за друго, не за нивната невиност.
Медиумите си ги толкуваа изјавите на Заев како сакаат, заради пи-ар кај Албанците, како тебе.
Автоматски споено мислење:

ја мислев дека на албански пишува он
пошто латиница
не ги читам тие постови
или барем се трудам

еве замисли ти како би било на пример, да земе некој да пишува на албански на кирилица
бесмислено нели?
Никогаш не сум рекол дека сум сигурен дека убијците не се албанци, туку дека се сомневам во целото истражување и судењето, и дека не верувам дека тоа е мотивот.
И без тие изјави на Заев имам доволно причини за да имам сомневања.
И сум бил лично на негов митинг и знам точно што има кажано за случајов.

A

Ali Pasha

Гостин
Така е. Како индивидуалци.
Но, што да се каже, кога Албанците масовно излегуваат на насилни протести во одбрана на индивидуалците кои беа осудени, како индивидуалци?
Дали вторава пресуда ќе добие одобрување од високиот национален суд на албанскиот hive?
Тоа ме копка.

Се зезам не ме копка. Знам што ќе биде.
Па ќе збориме после.
Знаеш и да се зезаш ти? Аферим.
Албанците им веруваат на македонците , колку и гавранот на лисицата. Изгорени 70 години од млекото, дуваат сега и на кисело млеко. Бонус е и фактот дека сеуште многу лесно може да се манипулираат, поради слабото системско образобание (каде и овде голем дел од кривицата имаат македонците, ама тоа е друга тема), и ништо чудно повторно да излезат на протести.
А тебе , со овој мајндсет, само можам да замислам каков оргазам си имал кога македонците насилно влегоа на 27 април во собрание, и речиси го линчуваа Села.

,,,seushte mislish deka e toa toa,,, mozhesh ti i povekje ne se simnuvaj na tolku nisko nivo na @Anon
Мене ми е чест да сум на исто ниво со Анон.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
,,,konechno iskochi shovinistichkoto vo tebe shto tlee celo vreme,,,
Нема ништо шовинистичко во тој пост.
Ти си многу тешко читлив како што ти спомна и @Beric Dondarrion погоре.
Веројатно е некоја комбинација од возраста и намалената мозочна функција, со латиницата и точките и запирките.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.714
Поени од реакции
31.805
Знаеш и да се зезаш ти? Аферим.
Албанците им веруваат на македонците , колку и гавранот на лисицата. Изгорени 70 години од млекото, дуваат сега и на кисело млеко. Бонус е и фактот дека сеуште многу лесно може да се манипулираат, поради слабото системско образобание (каде и овде голем дел од кривицата имаат македонците, ама тоа е друга тема), и ништо чудно повторно да излезат на протести.
А тебе , со овој мајндсет, само можам да замислам каков оргазам си имал кога македонците насилно влегоа на 27 април во собрание, и речиси го линчуваа Села.

Мене ми е чест да сум на исто ниво со Анон.
Нема ништо шовинистичко во тој пост.
Ти си многу тешко читлив како што ти спомна и @Beric Dondarrion погоре.
Веројатно е некоја комбинација од возраста и намалената мозочна функција, со латиницата и точките и запирките.
,,,kako vi trgnala rabotava so sozhivotov mozhebi i dvajcata ke zavrshite vo krevet,,,
,,,spored vas dvajca terajte si go na toj nachin na sozhivot kako do sega , navistina primer ste ,,,
,,, taka i treba sozhivot li e panagjur li e,,,

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Најди ми изјава негова каде он вика осудените за Смилковско се невини. Не да ми пренесуваш толкувања на негови изјави, туку цитат.
Јас барем, не сум сретнал.
Пуно е 100% у право за ова. :D
Заев може не рекол буквално дека се невини(иако мислам дека рекол, за DW), ама многу пати повторил дека „големи сомневања постојат“ и доказите што ги имаат СДС ќе ги потврдат. Нема како поинаку да се толкува. Нема потреба од педантност, дали рекол дека е темно или дека не е светло. Истото нешто го кажал. Правосилната пресуда вика дека се виновни, Заев вика дека големи сомневања постојат и тие луѓе се противправно зад решетки. Заев лично тука ја заглавува процедурата по отфрлањето на пресудата, па потоа ги ослободува.

И со втората поента е у право Пуно. :D
Таа изјава е дадена од победникот на изборите, како дел од пакетот изјави/потези што не биле проблематизирани и не го пензионирале политички тој човек. Затоа и тие прашања и сомнежи слободно пуно може да ги гледа како прашања и сомнежи на мнозинството граѓани.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Пуно е 100% у право за ова. :D
Заев може не рекол буквално дека се невини(иако мислам дека рекол, за DW),
Не.
Самото уредништво на DW на македонски, тогаш пренесе дека рекол оти се невини, а он у ствари рече - Неправедно лежат.
Тоа е направено заради ефтини пи-ар поени кај Aлбанците.
Еве го интервјуто:

Ди Цајт е интервјуто, пишав погоре. DW на македонски го пренесува.

И за ниедно од двеве Пуно не е у право. Судењето ќе покаже.

Зарем очекувате во случајов, како на филм, спектакуларно одеднаш да се појави нов доказ кој целата постапка ќе ја преврти наопаку?
До сега нема сигнали за тоа.
Не викам дека во Македонија не може да биде нешто ко на филм.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не знам во каква илузија си, ама КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР ЈАВНО КАЖА ДЕКА НЕВИНИ СЕ ЗАТВОРЕНИ, НЕ ЕДНАШ, ТУКУ НИЗ ЦЕЛАТА КАМПАЊА, ИСТИОТ ОСВОИ МНОЗИНСТВО ГЛАСОВИ И ПОБЕДИ НА ОЗБОРИ.
Не знам кој се прави наудрен, и не знам кој брани убијци.
Убаво е вака што откриваш задни намери... Тој кандидат за премиер јавно излажа дека се невини крај на 2015 година... Тебе пред тоа кој ти кажал дека се невини? Оџата од Јаја Паша? Уствари невини се, каури само егзекутирале, тие што биле муслимани на езерото ги пуштиле да си одат, имале обзир да останат невини...

Во меѓувреме кога ти држиш рачуница на напади, намалена е казната на убиецот на Алмир на 4 години, ајрлија нека ви е. Вакво бранење на убиец ниту за Јаким Трифунивски не браневте иако и за него имаше намалена казна, од доживотно на 20 години. А не моравте ниту еден протест да направите, свака ви част.
Вака се гради доверба кон државата.
Имаше религиозни фанатици излезено за да го бранат Јаким од Јајапашина џамија кон центар и тепаа све што ќе сретнат по пат?

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.447
Поени од реакции
30.955
Ти: - Албанците убија дете, а потоа излегоа да го бранат убиецот.
Јас: Досега не е уште потврдено (ама ти мислиш дека светот се врти околу тебе, па со тебе ќе се занимаваме, т.е. ќе играме ташак), а кога ќе се потврди нека даде господ да горат пред да стигнат во пеколот (ама не албанците, туку тие што ќе бидат казнети, како индивидуалци).
A taka.

Epa kazi mu na kolegata tvoj, za slucaite na Almir, na Boban Ilik mu presudea nenamerno ubistvo kako posledica od zakana za ubistvo

Shom sudot taka presudil odnosno potvrdil neka ne dosaga veke.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Никаков.
Тоа беше договор помеѓу ДПМНЕ и ДУИ, требаше да страдаат Села и Заев. Иванов да прогласи вонредна и почне да апси.Тие кои влегоа (со или без нивно знаење) беа продолжена рака на ВМРО и ДУИ. Талат учествуваше во тоа, Груби, исто како Крсто Мукоски.

Бонус е и фактот дека сеуште многу лесно може да се манипулираат, поради слабото системско образобание (каде и овде голем дел од кривицата имаат македонците, ама тоа е друга тема), и ништо чудно повторно да излезат на протести.
OK, каурите се криви оти сме геноцидна нација и масовно излегуваме на насилни протести со знамиња од ИСИС, за да браниме убијци на деца.

:lolzz:

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Никаков.
Тоа беше договор помеѓу ДПМНЕ и ДУИ, требаше да страдаат Села и Заев. Иванов да прогласи вонредна и почне да апси.Тие кои влегоа (со или без нивно знаење) беа продолжена рака на ВМРО и ДУИ. Талат учествуваше во тоа, Груби, исто како Крсто Мукоски.
Од Уставот на „нашата држава“:
Член 124
Воена состојба настапува кога претстои непосредна воена опасност од напад врз Републиката или кога Републиката е нападната или и е објавена војна. Воена состојба прогласува Собранието со двотретинско мнозинство гласови од вкупниот број пратеници по предлог од претседателот на Републиката, Владата или најмалку 30 пратеници. Ако Собранието не може да се состане, одлука за прогласување на воена состојба донесува претседателот на Републиката и му ја поднесува на Собранието на потврдување штом тоа ќе е во можност да се состане.

Не знам како дојде до твојот заклучок? Прво, Собранието прогласува воена состојба со 2/3 мнозинство. Следно, воена состојба се прогласува ако има воена опасност, објавена војна...
И како ќе апси претседателот?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Којзнае колку е чешлана темава од службите...
Тука има најмалку два, тројца кои се пуштени од нив на темава, ама нека читаат, да знаат што навистина мисли народот.

Kajgana Shop

На врв Bottom