- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.626
- Поени од реакции
- 5.266
Никогаш не сум рекол дека сум сигурен дека убијците не се албанци, туку дека се сомневам во целото истражување и судењето, и дека не верувам дека тоа е мотивот.Не. Те гледам како стално се фаќаш за ова.
Тоа дечкото скроз другачие го кажа. Баш како што сакаше да испадне.
Ги ослободи затоа што законски притворот им е подолг.
Тогаш изјави за Дојче Веле/Ди Цајт, дека неправедно лежат во истражен. Не дека се тие невини, туку дека неправедно лежат во истражен.
Сите вие си помисливте баш тоа што сакавте да чуете и многу медиуми пренесоа дека он рекол оти се невини. Не. Рече тие неправедно лежат и ги ослободи наредната година.
После кај нас, кога ја даде изјавта - Невини луѓе лежат, таа беше дел од поголемо излагање за лошото судство на Груевски, кое ставало луѓе во затвор невини и слично (не викам не било така, само тука друго е поентата) при што наведе такви примери, меѓу кои и новинарон, па Смилковско. И одма после си заврши со реченицата - Невини луѓе лежат по затворите тука. Нигде не спомна дека тоа се однесува на овие од Смилковско. Напротив, мене ми делуваше како заклучок на пошироката изјава.
Неговите медиуми побрзаа да истакнат дека рекол дека се невини, а пак не го рече тоа така да се однесува на нив. Тоа беше уште една финта на додворување до Албанците.
Инкримирачките снимки за Смилковско кои се необјавени најверојатно се оние фамозни со луѓе од ДУИ.
Најди ми изјава негова каде он вика осудените за Смилковско се невини. Не да ми пренесуваш толкувања на негови изјави, туку цитат.
Јас барем, не сум сретнал.
Како и да е, ти спиј си на тоа уво дека он рекол оти се невини. Само, во тој случај, би требало да те чуди како процесот сега за сега е потполно ист. А кога ќе ја донесат пресудата по втор пат, што ќе мислиш?
Ботом лајн - тие се, Заев ги искористи правните глупости на прошла власт да капитализира на национализмот на Албанските гласачи, кои многу појако им беше да веруваат дека не се Албанци убијците, отколку стварно да го слушаат што збори. Снимките со луѓе од ДУИ, што зборат со фаците, нема никад да ги чуеме. А постапката, според тоа како се одвива до сега, стварно не знам како очекувш да има друг епилог.
Уште при првото појавување на бомбите за Смилковско, одма се збореше дека се тие, а дека бомбите се за друго, не за нивната невиност.
Медиумите си ги толкуваа изјавите на Заев како сакаат, заради пи-ар кај Албанците, како тебе.
Автоматски споено мислење:
ја мислев дека на албански пишува он
пошто латиница
не ги читам тие постови
или барем се трудам
еве замисли ти како би било на пример, да земе некој да пишува на албански на кирилица
бесмислено нели?
И без тие изјави на Заев имам доволно причини за да имам сомневања.
И сум бил лично на негов митинг и знам точно што има кажано за случајов.