Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Добро кажа Али Паша (јанински :) ), сомнеж може да постои, ама не треба да се осудуваат луѓе или стигматизираат пред време. Можеби навистина се вмешани во убиството кај Смилковски, ама што ако не се, или некој да не е? Грев е на некој да му се уништи животот со затвори, а да не е сигурно дека е виновен. Ништо јас не тврдам, но секогаш имам во предвид дека ова не е нешто што би се одлежало за неколку месеци и ќе продолжи животот. За вакви работи казната е веројатно доживотен затвор. Затоа, апелирам да не се осудуваат луѓето на форумов без да знаеме дали и колку се виновни.
Исто така, секој треба за себе да одговара за своите дела. Ако некој Македонец направи злодело, не сакам генерално и мене да ме сатанизираат заради него, затоа што сме ист народ. Не, секој за своето да си сноси последици.
Никоја вера не пропагира насилство и убиства, тоа го прават девијации од верите, забегани групи и поединци. Верите како такви се појавиле за добро на човештвото.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Добро кажа Али Паша (јанински :) ), сомнеж може да постои, ама не треба да се осудуваат луѓе или стигматизираат пред време. Можеби навистина се вмешани во убиството кај Смилковски, ама што ако не се, или некој да не е? Грев е на некој да му се уништи животот со затвори, а да не е сигурно дека е виновен. Ништо јас не тврдам, но секогаш имам во предвид дека ова не е нешто што би се одлежало за неколку месеци и ќе продолжи животот. За вакви работи казната е веројатно доживотен затвор. Затоа, апелирам да не се осудуваат луѓето на форумов без да знаеме дали и колку се виновни.
Исто така, секој треба за себе да одговара за своите дела. Ако некој Македонец направи злодело, не сакам генерално и мене да ме сатанизираат заради него, затоа што сме ист народ. Не, секој за своето да си сноси последици.
Никоја вера не пропагира насилство и убиства, тоа го прават девијации од верите, забегани групи и поединци. Верите како такви се појавиле за добро на човештвото.
у право си за ова
меѓутоа, кои се шансите да се невини?
кога на првата постапка беше докажана вината, а втората, сега за сега, е потполно иста

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
у право си за ова
кога на првата постапка беше докажана вината, а втората, сега за сега, е потполно иста
Ако имало толку докази како што се тврди, тогаш зошто не оделе све по исправна постапка првиот пат?

D

Deleted member 53418

Гостин
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
у право си за ова
Не сакам да грешам душа, ако доказите се навистина валидни и сигурни, ОК. Ама, не дај боже, ако се за политички поени... Немам доверба во (право)судството. Пак ќе повторам, не смееме да грешиме душа. Не гледај во обвинетиот Македонец, Албанец.... Гледај обвинет, замисли да е некој твој (нај)близок на обвинителна клупа. Ќе сакаш фер судење. Можеби е се' така како што е обвинението, ама немаме доверба.

M

Macedon1um

Гостин
Ако имало толку докази како што се тврди, тогаш зошто не оделе све по исправна постапка првиот пат?
Што е разликата помеѓу првиов пат и сега, гледам многу си информиран и само вадиш работи од ракав “не оделе по исправна постапка првиот пат“
А сите знаеме дека повторувањето на судењето е единствено да се задоволат барањето на скептиците кај вас, а и Заев да го исполни ветувањето..

Вчерашна вест на денот
1.jpg

Само мал дел од коментарите
2.jpg 5.jpg 3.jpg 4.jpg
6.jpg 7.jpg

И после соживот со вакви

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Значи, сфатете, ако има тука у игра убивање каури во име на ислам или албанство, тогаш е скроз океј сите они да дадат подршка. Овие ги фатија пред да направат нешто. Тие од Смилковско убија деца на Велигден, и одма излегоа масовно да им дадат подршка, па што останува за овие.
Или можеби на овие ќе им дадат помала подршка, бидејќи не успеале да завршат работа.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
И после соживот со вакви
Епа треба некад кај нив у маало да дигнат улица у ваздух, да им изгинат деца и роднини па тогаш можеби заеднички ќе се согласиме дека биле терористи. Нема иднина со ваков народ, безброј пати сум напишал - цел живот они се оштетените и цел живот нешто им фали.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не пуно, не е нацисти, едноставно се работи за основни човечки потреби. После 3 децении живеење во центарот на Центарот на Скопје, вечерва ја поминувам последната вечер во мојот стан на Бит-пазар, сакаш кажи Чаршија. Нема веќе проблем со паркинг преку ден, нема веќе џган и бучава преку ден, нема езан во 5 саат да ме буди секој ден, нема веќе турирања и возења со коли и мотори по 200 на саат сред ноќ на булевар, нема веќе мирис у 4 сабајле на буреци и мекици, нема веќе страв дали ќе се закачам со некој сељак од Арачиново кој дошол во Мавровка да пие кафе, нема страв дали ќе ме тепаат 10 Албанци зашто зборам македонски и да ме брцаат со нож, нема веќе гетоизиран начин на живот, нема веќе да гледам како на 200 метри од полициска Бит-пазар се продаваат ножеви во сите големини и бои и боксирачи, ќе имам детето каде да го прошетам, парк, зеленило, клупички, игралишта, љуљашки ( сето тоа го нема на Бит-пазар ако не си знаел), нема веќе да гледам сомнителни фаци кои живеат 10 мажи во еден стан и секогаш го оставаат лифтот отворен, нема, се надевам, да гледам во лифт фрлена хартија од бурек и чаша јогурт, нема да гледам веќе по 20 души кои сред бел ден ми мочаат и серат пред зграда, за ѓубре муабет да не праиме, мислам дека имате нула општествена свест за екологија, не дека Македонците се злато, ама за вас се илјада години во тој поглед понапред, нема да гледам како ја уништуваат Чаршијата, додуше ќе гледам ама нема да трпам последици за тоа, пренатрупаа со згради, 5 нови огромни згради се во градба во целата таа гужва. После 2001. година, од цело друштво, само јас останав Македонец, и уште 2 3 и тоа од сите националности дека тие згради се воени и живееја лица од ЈНА и воено разузнавање на Југославија , да живеам на Бит-пазар, со мислата дека се ми е блиску, ама не, веќе не се живее тука. Можам да замислам кога ќе ги направат новите згради и кога ќе дојдат сељаците од албанските села да живеат, што ќе биде тука. Тоа што била Чаршија пред 30 години, и сега, е благодарение на вас, јас сум бил ненормален што сум трпел толку години и што сум живеел тука. И не ми кажувај дека Македонците се криви што бегале, кажи кога ќе еволуирате во луѓе за да може со вас да се живее.
Поздрав пуно и веќе фаците нема да ви ги гледам, иако на шала кажуваш ти, стварно ружен народ сте.
Ја би им го дал станот на некои пизди што игнорантно смрдат по форумов, малце од прва рука лично да се уверат. Веројатно кога ќе осетат на своја кожа како е, ќе прекинат да јадат гомна овде. Пошто таков профил на игнорамуси, се сепнува само кога нему лично нешто ќе му се деси.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Што е разликата помеѓу првиов пат и сега, гледам многу си информиран и само вадиш работи од ракав “не оделе по исправна постапка првиот пат“
А сите знаеме дека повторувањето на судењето е единствено да се задоволат барањето на скептиците кај вас, а и Заев да го исполни ветувањето..

Вчерашна вест на денот
Прегледај го приврзокот 264692

Само мал дел од коментарите
Прегледај го приврзокот 264693Прегледај го приврзокот 264696Прегледај го приврзокот 264694Прегледај го приврзокот 264695
Прегледај го приврзокот 264697Прегледај го приврзокот 264698

И после соживот со вакви
Јавно рекоа дека заради не исправна судска постапка случајот е вратен повторно на суд.
Во судство не се разбирам, ама сигурен сум дека истражувањето има дупки, мотивот е тотално промашен, ако ќе искача дека овие стварно се сторителите тогаш се и е простено од моја страна, не е важно како се осудени ако се виновни.
Автоматски споено мислење:

Ја би им го дал станот на некои пизди што игнорантно смрдат по форумов, малце од прва рука лично да се уверат. Веројатно кога ќе осетат на своја кожа како е, ќе прекинат да јадат гомна овде. Пошто таков профил на игнорамуси, се сепнува само кога нему лично нешто ќе му се деси.
Никој не негира ти имаш лош комшија албанец, ти веруваме, ама на погрешна врата тропаш, не сме ни психијатри, ни полиција, ни политичка партија.

A

Ali Pasha

Гостин
Ајде ајде, искажи се, исповеди се...полека, полека, ќе испадне дека имаш лични трауми (одамна го имам речено тоа за тебе). Ама поарно порано, за да може да ти најдеме некој псиколог од кајгана, па да работи малце со тебе :D...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ајде ајде, искажи се, исповеди се...полека, полека, ќе испадне дека имаш лични трауми (одамна го имам речено тоа за тебе). Ама поарно порано, за да може да ти најдеме некој псиколог од кајгана, па да работи малце со тебе :D...
Eве, на кого мислам, за кого зборувам во постот? Што мислиш ти лично?

Имам впечаток дека често мешаш поими и не сфаќаш. Можеби јазична бариера е тоа.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.722
Поени од реакции
31.810
Страдањата на македонците во местата каде албанците се мнозинство:

Тетово: 23,2% македонци
нека разберат клетите шипт*ри

Вработеност на македонци:
Затвор Тетово: 40%
ВПД Тетово: 69%
ЈКП Тетово: 20,6%
Цен. за соц. раб. Тетово: 35,3%
Основен суд Тетово: 35%
О. Ј. Обвинителство Тетово: 42,9%
Опш. Тетово: 21,3%
Клиничка болница Тетово: 46,8%
Центар за јавно здравје Тетово: 82,6%
Центар за култура 22,7%
Библиотека: 20,8%
Музеј: 76,5%

Пресметајте дека голем дел од институциите покриваат и други општини од Тетовскиот регион, со што бројот на македонци би паднал на испод 15% од населението, но затоа бројот на вработени оди на над 40%. Знам дека не им е лесно, навикнати се да бидат над 90%.
,,,vo koja drzhava se sluchuva ovoa,,,

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Никој не негира ти имаш лош комшија албанец, ти веруваме, ама на погрешна врата тропаш, не сме ни психијатри, ни полиција, ни политичка партија.
Немам лош комшија Албанец, ниту нешто многу лошо имам видено, лично од вас.

А тоа ми е најинтересната поставка, која вие, но и каурите, ми ја бутаат под нос - демек, штом волку се бунам за тоа што Албанците контнуирано им го прават на каурите, тогаш мора да сум доживеал нешто лошо лично од нив. Не може друго да биде.
Тоа е тој општо балкански менталитет - кога некој се буни за некоја неправда, гарант него лично му е направена иста таква. Мислам, кој е будала да се буни за неправди нанесени на некој друг?
Заради овој мајндсет сме тука каде што сме.

Чудно и ненормално е, кога некој се буни за други личности, за нешто што не го засега него. Нели? Тоа ви е чудно и затоа си барате причина. На морално и етички уназадениот дух ова му е нелогично.

Доста и предоста го има среќавано ова и на форум и во живо и искрено да ти кажам ме боли кур што мислат за мене некој како Анон, Тенеке, Чолисимо или Кулрис, а дефинитивно ме заболе кур што мислат за ова подржувачи на убијци на деца, или исламсистички шљам.

Тоа не е мој проблем, туку ваш. Вие треба да се замислите, од каде ви е таков став.

Kajgana Shop

На врв Bottom