Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Пред 5100 год?Да е дојден 3 години пред ѓаволот во овие региони!
Пред 5100 год?Да е дојден 3 години пред ѓаволот во овие региони!
Епа како загрозен вид , треба посебно внимание кон нас.Па ништо, точно е. Исто и вие се тука од основањето на планетава. Со развојот сте дошле до кромањонци и таму сте застанале.
Еве што цитирав... Директно го посочи Македонскиот народ како извршител на етничко чистење..Значи ти ги браниш ѕверствата на српската држава кон албанците?
Па после тоа, додадов примери за етничко чистење од страна на Албанците и очигледните разлики во демографијата.. И тоа морам да напоменам дека е ongoing процес...Добра стратегија нема што, правете етничко чистење, па после бројте.
Ниту цитирам албански историчари, ете ќе беа пристрастни.
Hrabro od tebe, na mnogu lesen nacin sakas da pobedis vo debatava so toa sho vo ist post ni kazuvas deka nie sme srbi(makedonci ne sme, moze takov etnikum ne priznavas), i ne obvinuvas za site dela na srbite. Dobar obid za 2 u edno.Leon Trotsky
Dimitrije Tucoviq
Добра стратегија нема што, правете етничко чистење, па после бројте.
Ниту цитирам албански историчари, ете ќе беа пристрастни.
Dali albancite se od sardinija?Да е дојден 3 години пред ѓаволот во овие региони!
Не знаеш, но ништо страшно. За нив сме исто, шкавели (со слично погрдно значење користат и шкија) , и овој назив влече корења можеби повеќе од еден век. Не сум сигурен, но овој нивен назив не важи и за Бугарите.Hrabro od tebe, na mnogu lesen nacin sakas da pobedis vo debatava so toa sho vo ist post ni kazuvas deka nie sme srbi(makedonci ne sme, moze takov etnikum ne priznavas)
Ауу навистина можеле [insert biceps smiley]![]()
Канал 5 дознава: На првиот работен ден на Спасовски , приведени тројца терористи на ИСИС!
Изгледа се остваруваат најавите за пресметка со секаков вид на криминал, па и најопасниот, терори...kanal5.com.mk
Делат заедничко славно минато од деновите на фашизмот...Не знаеш, но ништо страшно. За нив сме исто, шкавели (со слично погрдно значење користат и шкија) , и овој назив влече корења можеби повеќе од еден век. Не сум сигурен, но овој нивен назив не важи и за Бугарите.
Најверојатно многу повеќе него ли сега.Колку Албанци имало во Кичево и Струга, 1990, колку има сега... Колку Албанци имало во Тетово 1990, колку има сега...
Грешка си, шкије потекнува од поделувањето на црквата, употребен е од католиците албанци именувајќи ги ортодоксните, грците дури и ортодоксните албанци. Латинска збор секако.Не знаеш, но ништо страшно. За нив сме исто, шкавели (со слично погрдно значење користат и шкија) , и овој назив влече корења можеби повеќе од еден век. Не сум сигурен, но овој нивен назив не важи и за Бугарите.
Не, вие ги браните тие дела, затоа во овој случај сте срби.Hrabro od tebe, na mnogu lesen nacin sakas da pobedis vo debatava so toa sho vo ist post ni kazuvas deka nie sme srbi(makedonci ne sme, moze takov etnikum ne priznavas), i ne obvinuvas za site dela na srbite. Dobar obid za 2 u edno.
Hrabro, ama ne mnogu inteligentno, mora da se kritikuva.
Eve ti go @pixa Ja mislam deka vaseto prijatelstvo ke zacuti.
Автоматски споено мислење:
Dali albancite se od sardinija?
Ako ne, togas i vie ste dojdeni, cao.
Македонскиот народ можеше да се дистанцира и осудува тие дела,ама наместо тоа пребројува население после етничко чистење.Еве што цитирав... Директно го посочи Македонскиот народ како извршител на етничко чистење..
Па после тоа, додадов примери за етничко чистење од страна на Албанците и очигледните разлики во демографијата.. И тоа морам да напоменам дека е ongoing процес...
Можеме чисто да споредиме колку Албанци имало во Чаир 1980, а колку има сега...
Ако сакаме поназад да одиме, можеме да споредиме колку Албанци имало во Никуштак 1965, а колку имало во 1990 на пример...
Колку Албанци имало во Кичево и Струга, 1990, колку има сега... Колку Албанци имало во Тетово 1990, колку има сега...
Демографијата не се менува толку драстично за 30 години сама од себе, туку со континуирано населување...
А чисто можеме и да го доведеме до прашање тврдењето дека постоело етничко чистење на Србите, бидејќи ако видиш демографрски, од 1913 до денеска, вие на сите територии сте имале демографски бум.... Додека Словенското население се немалувало... Да ти посочам само пример што значи етничко чистење... После Етничкото чистење во Книнска краина нема веќе Срби исчистени се, пошто не сум сигурен дека го сваќаш поимот... Пошто само за тебе важи обратното, после етничкото чистење, бројот ви се зголемува...
Нормално е да се пребројува народ после етничко чистење... и нормално е да се споредува како било пред и после... Примерите што ги кажав се еклакантен пример дека етничко чистење од ваша страна постои... значи сеуште постои...Македонскиот народ можеше да се дистанцира и осудува тие дела,ама наместо тоа пребројува население после етничко чистење.
Не навлегувам јас во потеклото и изворното значење на зборот шкија, но сепак во последно време е прифатено за користење како форма која пред се се однесува на словенско православно население, пред се Срби и Македонци.Грешка си, шкије потекнува од поделувањето на црквата, употребен е од католиците албанци именувајќи ги ортодоксните, грците дури и ортодоксните албанци. Латинска збор секако.
Schism= Шкије
Не, вие ги браните тие дела, затоа во овој случај сте срби.
Македонскиот народ можеше да се дистанцира и осудува тие дела,ама наместо тоа пребројува население после етничко чистење.
Секако дека е навредувачко име, од тогаш затоа постои.Не навлегувам јас во потеклото и изворното значење на зборот шкија, но сепак во последно време е прифатено за користење како форма која пред се се однесува на словенско православно население, пред се Срби и Македонци.
Ме збуни малце, зашто секако подобро си го познаваш јазикот, ама секунда гуглање треба.
Добро знам што зборам, сепак.
Зошто Бугарите не ги нарекувате шкавели?
А кој ве чисти од источна Македонија?Нормално е да се пребројува народ после етничко чистење... и нормално е да се споредува како било пред и после... Примерите што ги кажав се еклакантен пример дека етничко чистење од ваша страна постои... значи сеуште постои...
Не не, не е така, и знам дека знаеш. Шкавел се однесува строго кон словенско православно население, значи не се употребува за Грци, тоа сум многу сигурен, не ме терај пак да гуглам и да ставам линкови. Јас колку што знам, Бугарите шкавели не ги викате, туку ги викате баш Бугари.Секако дека е навредувачко име, од тогаш затоа постои.
Мислам дека моето објаснение има повеќе логика,затоа што тој збор се употребува кај албанскиот јазик и за да се дели нешто.
Не знам дали бугарите ги викаме така, само знам дека денеска од албанците се употребува за кон сите немуслимани. Со време добил значење forengier.
Ne tresi od pamet be.Не, вие ги браните тие дела, затоа во овој случај сте срби.
Источна Македонија населението стагнира... Нема никакви демографски поместувања.Секако дека е навредувачко име, од тогаш затоа постои.
Мислам дека моето објаснение има повеќе логика,затоа што тој збор се употребува кај албанскиот јазик и значи за да се дели нешто.
Не знам дали бугарите ги викаме така, само знам дека денеска од албанците се употребува за кон сите немуслимани. Со време добил значење forengier.
А кој ве чисти од источна Македонија?