Избори Црна Гора 2020

Кој ќе победи на изборите во ЦГ?

• ,,Одлучно за Црна Гора" - предводена од Демократска Партија на Социјалистите (ДПС)

Гласови: 10 45,5%
  • ,,За иднината на Црна Гора" - предводена од Демократски фронт (ДФ)

Гласови: 12 54,5%

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766

Паѓа!
Автоматски споено мислење:

На локалните избори во Будва опозицијата има 70% гласови.

M

Macedon1um

Гостин
просрпски: за будуќност црнее горе, мир је наша нација и црно на бјело коалицијаа;
Промонтенегринси: одлучно за црну гору, бошњачка странка и социјал демократе;
28+10+4 = 42

Чим така ќе има победа опозицијата според првичните резултати

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
Според овие резултати после 30 години изгледа Мило паѓа. Очекувам заврзлами со мандатот, едно, друго ама најбитен е овој удар за сега.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Америчко-учкарски-мафијашки диктатор паѓа, не некој друг. Чудна ситуација.
Црна Гора е многу мала по број население, а и по територија. Како ќе иде овој трансфер господ знае.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Америчко-учкарски-мафијашки диктатор паѓа, не некој друг. Чудна ситуација.
Црна Гора е многу мала по број население, а и по територија. Како ќе иде овој трансфер господ знае.
Остаци тоа, што ќе биде со белото сега, како ќе се тера тој бизнис?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
На тоа бесрамно мешање од србијанците, литии, ,,бранење светињи", колнења во име на Бога, мешања на сите религиозни лица во кампања, секој е*ен ден фрлање на отровни стрели од Београд, анатеми итн. итн. повторно нема да бидат над партијата која промовира независна ЦГПЦ.
Не гледам како е ова победа за србијанците кога се работеше за убедливо најсрамната политичка кампања во историјата на Балканот.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Шо сте запнале бе? Кое е тоа ЦРНОГОРСТВО? Његош се сметал за обединител на сите Срби пред 200 години. Историјата на Црна Гора е неразделива од Србија.
Мило измислуваше нови букви во азбуката, го призна Косово...создаде бетер раздор меѓу народот него ова кај нас. Луѓе од исто племе, од иста фамилија се закрвија, само за да егзистира оваа циркузантска, карикатура од држава, приватна држава.

Остаци тоа, што ќе биде со белото сега, како ќе се тера тој бизнис?
Има пациенти јужно од Улцињ, преку границата.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
На тоа бесрамно мешање од србијанците, литии, ,,бранење светињи", колнења во име на Бога, мешања на сите религиозни лица во кампања, секој е*ен ден фрлање на отровни стрели од Београд, анатеми итн. итн. повторно нема да бидат над партијата која промовира независна ЦГПЦ.
Не гледам како е ова победа за србијанците кога се работеше за убедливо најсрамната политичка кампања во историјата на Балканот.
Дај не заебавај, им даваа на луѓе од Косово лични карти, демек фирми отварале, и тоа водство е на сила донесено. Народот си го избра тоа што си го чуствува за свое, нема што да судиме. Зошто не пробаат Србите да направат такво нешто овде, зошто Вранишковски не фати корен, така е и со ова, народот тргна да си го брани она што си е негово, нешто што требаше ние да направиме пред неколку години беше баш ова.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Лол, фашизам насред 2020 година. Кое е тогаш тоа македонство? Сички сме си блгари. Или 100 стапа по туѓ грб болат помалку од еден на свој?
Вие ќе му кажувате на некого кој е и како ќе се чувствува.
Ебате карикатурата од нација, која повеќе навива за Ѕвезда, Партизан и Вучиќ отколку за своето.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мора ли да значи дека во секоја ситуација е исто? Седни и прочитај историја на Црна Гора, па ќе видиш у каква заблуда си.
Мило е легитимен Пабло Ескобар, носи саати на себе од по 100 иљади евра и случајно за јенките и за нацистите е "сосема ок", за разлика од Лукашенко, кој е гомно од ист калибар, ама за нив е тиранин.
Мило рачунаше на шиптaрските гласови на избориве и доби вербална поддршка од Тирана и Приштина. Има ли по-крш податоци од овие?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Лол, фашизам насред 2020 година. Кое е тогаш тоа македонство? Сички сме си блгари. Или 100 стапа по туѓ грб болат помалку од еден на свој?
Вие ќе му кажувате на некого кој е и како ќе се чувствува.
Ебате карикатурата од нација, која повеќе навива за Ѕвезда, Партизан и Вучиќ отколку за своето.
Каде го прочита тоа, ќе почнам да мислам дека стварно си сјебан од некој Србин као шо вика пиха, овие се комплексашки муабети. Ти ако ме читаш ќе видиш дека сум антисрбоман, за се што кажа од ова јас сум против. Реалноста за Црна Гора е таа, и јас мислам дека кога веќе има независност и треба да остане како таква, но народот има право на самоопределба и тоа како што гледаш го прави.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Седни ти прочитај истории на 4-те народа и ќе заклучиш дека е скроз иста ситуација, како и пример Украина, Русија и Белорусија или Романија и Молдавија итн итн.
Само сте заслепени од константното плукање од Београд и фрлањето на анатеми од отецот Анфилохије кој тврдеше дека земјотресот во Скопје бил божја казна за расколништвото.
Црногорците си имаа своја црква до 1918 година, како и своја држава, кои им беа укинати и поради тоа имаше граѓанска војна. Прочитајте малку нешто од нешто, а не извор на информација да ви е интернет пропаганда, каде што србите како многу поброен народ секогаш победуваат.

Каде го прочита тоа, ќе почнам да мислам дека стварно си сјебан од некој Србин као шо вика пиха, овие се комплексашки муабети. Ти ако ме читаш ќе видиш дека сум антисрбоман, за се што кажа од ова јас сум против. Реалноста за Црна Гора е таа, и јас мислам дека кога веќе има независност и треба да остане како таква, но народот има право на самоопределба и тоа како што гледаш го прави.
Па има право, затоа и има 45% црногорци во Ц.Гора, нешто што СПЦ и Србија не го признаваат. Чист фашизам.

Kajgana Shop

На врв Bottom