Кое е според вас најубавото македонско вино?

A

Avenger99

Гостин
Ние и злато и нафта да имаме ќе има некој проблем за да го продадеме, од што сме многу способни :)
Не е само тоа проблем, виното е берзански производ и си има цена по која се продава. Да не ја тупиме, не е тоа темата.

M

Macedon1um

Гостин
Не е само тоа проблем, виното е берзански производ и си има цена по која се продава. Да не ја тупиме, не е тоа темата.
За наливно ли праиме муабет во цистерни ? Флаширано многу фактори влијаат, технологија, берба, приказна, маркетинг и способност за продажба на крај

Ете во Србија смедеревка 750мл по 6 евра https://www.podrumjanko.com/our-wines/en

A

Avenger99

Гостин
За наливно ли праиме муабет во цистерни ? Флаширано многу фактори влијаат, технологија, берба па и приказна со маркетинг на крај

Ете во Србија смедеревка 750мл по 6 евра https://www.podrumjanko.com/our-wines/en
За наливно нормално, никој не ти сака смедеревка од Македонија да ти купува во шише. Едино Тиквеш што продава сериозна количина на флаширана смедеревка( итоа, 90% на балканот),сето останато е мачкина кашлица.
Има и кај нас смедеревки по 5 евра ( Бовин), тоа се обиди да се побие митот дека смедеревката е вино за народни маси. Безуспешни се тие обиди.
Кој пробал да работи со руси, знае каков pain in the ass се, посебно за вино, кога ти бараат екстремно ниски цени, а пари.. Парите никогаш :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.667
Стално се трудам да купувам различно вино.

Некогаш не ми успева.

Од Тиквеш, чинам не сум купил флаша од прва факултет, отприлика, кога имаше само Тга и Темјаника и Александрија.

(ова погоре не го рачунам, пошто не ни знаев дека е нивно)

Како и да е, кога веќе дознав дека несакајќи сум купил нивно вино, решив да видам до кај се и земав Совињон Спешл Селекшн.

И реже и е срање. Фак оф Тиквеш.

A

Avenger99

Гостин
Не е толку лош Спешлот. Уствари, кај нас Совињон скоро и да нема, 4-5 винарии ако го работат. И да, не барајте Совињон кај нас, едноставно чисто за промена може да го купите ама не очекувајте кој знае каков квалитет.
Спешл селекшн на Тиквеш ги сметам за едни од најдобрите бели вина во Македонија, со оглед на тоа дека, кај нас бели вина се со слаб квалитет.

A

Avenger99

Гостин
многу се курчам коа вино реже
ќе ја фрлам флашата сеа
Не би знаел на што точно мислиш реже? Постои посебна машина која се купува пред полнење и тоа му дава онака крцкавост на виното и ја одржава свежината во флашата, и е многу добра ствар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.667
Не би знаел на што точно мислиш реже? Постои посебна машина која се купува пред полнење и тоа му дава онака крцкавост на виното и ја одржава свежината во флашата, и е многу добра ствар.
реже = газирано
Автоматски споено мислење:

Не е толку лош Спешлот. Уствари, кај нас Совињон скоро и да нема, 4-5 винарии ако го работат. И да, не барајте Совињон кај нас, едноставно чисто за промена може да го купите ама не очекувајте кој знае каков квалитет.
Спешл селекшн на Тиквеш ги сметам за едни од најдобрите бели вина во Македонија, со оглед на тоа дека, кај нас бели вина се со слаб квалитет.
eпа што да праам?
интернет ми вика со лосос тоа иде

еве кажи ти, што иде со школки, а што со лосос
а што со орада или бранцин

A

Avenger99

Гостин
реже = газирано

eпа што да праам?
интернет ми вика со лосос тоа иде
Не сум сретнал јас до сеа, мада последен Совињон што сум го пиел беше 2018 берба. Иде, можда, ама кога ќе одиш надвор некаде, купи си друг Совињон, од друга држава :D Посебно хрватски, па и по некој српски од фрушка гора се наоѓаат добри.

Не сум сомелиер, па да ти кажам искрено што со како оди. Прочитај по нет, или прашај некој што се разбира добро во спарување на храна и вино.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.607
Поени од реакции
22.340
Tikves Vranec Special Selection
Tikves Barovo crven
Bovin Dissan crven

Мора да е вранец.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.149
Поени од реакции
25.773
Bovin Dissan crven

Мора да е вранец.
Немам којзнае колку неброено македонски вина пробано, ама од тие што ги имам Дисанот ти се врежува во меморија и едноставно те врзува да посакаш уште една чаша а после тоа и уште една. За мене од позиција на обичен смртник виново е референтна точка кога споредувам други вина, дали ми е поубаво или понеубаво од Дисан.

Kajgana Shop

На врв Bottom