Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.110
Буквално секој фан на Челзи има многу повисоки очекувања. Сезона слична како претходнава кај што до последно коло се бореа за топ 4 би била голем неуспех. Би додал и дека мора бар еден трофеј да се освои, било кој.
Лига Куп ? :icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Пола од овија експерти што ги оценуев трансфери на Челзи, посебно овија од Јунајтед, гз би га дале Хаверц за њима да потпиша, или Вернер или Зијех. Али ако, лапајте си га Даглас Косту од Јувентус, пошто сте трансфер гуруа. :D
Tie sho gi ocenuvaat kako dobri tranaferite?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Било кој. Не е толку за трофејот колку што е битно да осети успех новиов состав и да почне гради менталитет.
Главната цел е значително намалување на разликата со Ливерпул/борба за ПЛ и конечно пак подалеку да стигнат во ЛШ од прва нокаут рунда.

H

HoT _iCe

Гостин
Tie sho gi ocenuvaat kako dobri tranaferite?
Нема везе кој како ги оценуе, ми смо никакв фактор да проценимо трансфер, ми можемо лаички до јутре да влечемо шта би било, кад би било, Зиех бија ветрушка овој било, оној. Него се ствара неприродан хајп, притисак као демек после оволко потрошено, титула мора да биде а не се согледуе реално ситуација куде што тим е неизбалансиран, али ако, ја сфаќам, кд Челзи нема да освои титулу или флопне, меме игра ќе биде јака, одма експерти, ЕХ ја још у старт кажа такој ќе биде кекдаблЈу 200 миљона.
Кд веќ сакав да глумив експерти, екипа се гледа целокупно, како целина, а факт е дека Челзи исто како и Јунајтед без добри засилувања у одбрану е небалансирана, glass cannnon екипа.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Нема везе кој како ги оценуе, ми смо никакв фактор да проценимо трансфер, ми можемо лаички до јутре да влечемо шта би било, кад би било, Зиех бија ветрушка овој било, оној. Него се ствара неприродан хајп, притисак као демек после оволко потрошено, титула мора да биде а не се согледуе реално ситуација куде што тим е неизбалансиран, али ако, ја сфаќам, кд Челзи нема да освои титулу или флопне, меме игра ќе биде јака, одма експерти, ЕХ ја још у старт кажа такој ќе биде кекдаблЈу 200 миљона.
Кд веќ сакав да глумив експерти, екипа се гледа целокупно, како целина, а факт е дека Челзи исто како и Јунајтед без добри засилувања у одбрану е небалансирана, glass cannnon екипа.
Ajde sega majka tereza kje glumime poshto ekipata za koja navivash e vo prashanje pa vaka da gi gledame, pa onaka. Za site isto e, napravile transferi i se ochekuva povekje od prethodno. To e to. Jak tashak, meme igrata.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
Пола од овија експерти што ги оценуев трансфери на Челзи, посебно овија од Јунајтед, гз би га дале Хаверц за њима да потпиша, или Вернер или Зијех. Али ако, лапајте си га Даглас Косту од Јувентус, пошто сте трансфер гуруа. :D
Хаверц клупа на Бруно ќе му грее :)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
Не знам дали си свесен, ама на Јунајтед му е релативно океј одбраната и беше 3та ако не се лажам во лига по број на примени голови, има најмногу clean sheets во Европа, проблемот е што нема асални замени.Рохо, Џонс, Смолинг се дрво делци, Далот и Баји се стаклени.Да не ме разбереш погрешно, далеку од совршена е, има работа и таму, но поголем проблем на Јунајтед му е што нема квалитетни замени и десно крило мнооогу години.

O

ob1

Гостин
Аха, значи овие експерти на форумов немаат право да даваат мислења за трансферите зашто не се никаков фактор за проценување на играчите.. а фактор се да им створат притисок и хајп на играчите на Челзи за борба за титула?

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Не знам дали си свесен, ама на Јунајтед му е релативно океј одбраната и беше 3та ако не се лажам во лига по број на примени голови, има најмногу clean sheets во Европа, проблемот е што нема асални замени.Рохо, Џонс, Смолинг се дрво делци, Далот и Баји се стаклени.Да не ме разбереш погрешно, далеку од совршена е, има работа и таму, но поголем проблем на Јунајтед му е што нема квалитетни замени и десно крило мнооогу години.
И одбратата на Барса секоја година е во топ 3 најмалце примени во лига, тоа не го менува фактот дека е катастрофална. Затоа Севиља од две шанси три гола ви даде, па требаше Бруно да го тера Линделоф у курац. Комплет ви чкрипи одбраната.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.075
Поени од реакции
1.573
Што е бе ова алиби постови али ми сакаш :sneaky:
Кога трошат други уки буки колку пари биле спичкани без успех, кога Челзи истура пари консолидација било. Нема врска топ изиграа овој трансфер период плус се долгорочни засилувањата освен Силва. Е сеа на екипа распад-систем да спукаш толку нема некој притисок ама на Челзи со таа здрава основа од прошла сезона се знае што е нормално да се очекува и се разбира дека ќе има одреден притисок, врз Лампард пред се. Туку, планираат тука да запрат или ќе кешираат уште?

O

ob1

Гостин
Се лажеш, ни во топ 5 не се Јунајтед, ни по број на најмалце примени голови, ниту па по најмногу clean sheets.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.290
И одбратата на Барса секоја година е во топ 3 најмалце примени во лига, тоа не го менува фактот дека е катастрофална. Затоа Севиља од две шанси три гола ви даде, па требаше Бруно да го тера Линделоф у курац. Комплет ви чкрипи одбраната.
Нема иста тежина примерот за топ 3 одбрана.Прво зошто година дена пред тоа, само со промена на 2ца играчи (Мегваер и АВБ) од историски 54 примени голови во сезона, драстично се подобри ситуацијата.Тогаш само кој не пробал, не ни дал гол.Годинава не беше така.Само 3 гола помалце од Ливерпул имаме и 1 помалку од Сити.
Второ не се на исто тежиште лигите, јбг ама така е, no offence.
Трето Барса и Јунајтед немаат иста појдовна точка, пред се зошто биле конкурентен и среден тим низ годиниве, а Јунајтед тек сега фаќа некој конкретен и асален правец.Ако споредуваш со времињата на Рио и Видич, ќе речев има некоја поента, но освен името, овој Јунајтед си нема везе со тој Јунајтед.Вие правите прва смена на генерации со години, ние правиме трета смена на генерации во 6 години, со сосема други филозофии и тактички замисли.

Да речеш дека чкрипела цела одбрана е најмалку смешно, поготово ако немаш две чисти што збориш.Да оформиш мислење за цела одбрана врз база на една утакмица каде заспал 19 годишен тинејџер (кој не ни очекувал да мрдне од у23 сезоната) е небаре смешно.Да сме примеле 8 комада би те разбрал :) Да речеш дека има пациенти во одбрана кои треба да летнат пак би те разбрал, ама смешно делува ова.
Автоматски споено мислење:

Се лажеш, ни во топ 5 не се Јунајтед, ни по број на најмалце примени голови, ниту па по најмногу clean sheets.
1598283402417.png

Јас лажам, официјална табела од ПЛ не лаже :) Еве ти и линкче.

За крајниот исход за clean sheets во цела Европа не најдов, ама до Април било вака :)

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.938
Поени од реакции
8.837
Јас кажав дека е слаб и точно е тоа, 1.8м и 65кг, права ветрушка:kuracc:

Kajgana Shop

На врв Bottom