- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.927
- Поени од реакции
- 37.013
Направете партија што ќе биде различна ондак. Ете на Апасиев не му се свиѓаше и си најде истомисленици и си направи партија човекот.Изборот е змијата или магарето.
Направете партија што ќе биде различна ондак. Ете на Апасиев не му се свиѓаше и си најде истомисленици и си направи партија човекот.Изборот е змијата или магарето.
Стандард муабет за пурата на Тито во Белата Куќа...Има една работа, се вика кодекс на однесување, култура, политички бонтон.. И Тито Петковски како официјален претставник на држава да запалел пура никој немало ништо да му речи...Како сакаш наречи го, јас ги живеев и фала богу ги живеам тројцата, па и четвртиот што го спомнумаш во сликата! Не го идеализирам јас, сам си ја има заслужено позицијата!
А кој лик бил говори и фактот дека има запалено пура во Белата куќа, мене пилиштар од 23 години во странство возрасни луѓе ми имаат станувано и ослободувано место во ресторан, само поради фактот што сум од држава каде Тито е претседател.
Твоиве курто и мурто, за разлика од него, чекаат ред кога ќе ги тресат чаршафите од заедничкиот доручек во Вашингтон, па и под прозор не ги пуштаат! Е до таму е спадната оваа држава, народот во неа и нејзиното водство. И ние најдовме на Белорусија гачки да и кажуваме, место да се покриеме од срам и 100 години да не излегуваме на видело!
Стандард муабет за пурата на Тито во Белата Куќа...Има една работа, се вика кодекс на однесување, култура, политички бонтон.. И Тито Петковски како официјален претставник на држава да запалел пура никој немало ништо да му речи...
Кога запалил Тито пура таму, 95% од светот си велел:"Кој сељак е овај? Нема основна култура, гледај го, ко взатвор 50 години да бил" ('исто ко сега да видиш некој во владана да влези гол по гаќи, и да велиш 'гледај, само тој влезе гол по гаќи во владата, никој друг')Другите 5% се југословените( сегашни југоносталгичари ), кои се умишљаваа дека беа трета светска сила, со рѓосани ЦЗ-тки, паштета 54 години стара со што се хранеше војската и 'рѓосани тенкој ..
Сликава е монтажаЗабрането било да се пуши ама само на Тито му било дозволено. Аха ок.
Прегледај го приврзокот 263619
Вистината е дека до доаѓањето на Бил Клинтон се пушело во Белата Куќа и во Овалната соба на големо.
Ама српскиве сајтови трујат со дезинформации и има раја што се пали![]()
Околу 20000 слободна проценка, добар дел платеници, другите заблудени граѓани.
Знаеш колкави се булеварине во Минск? Види ги на снимка или слика од доле.Исто сценарио, веќе видено милион пати. Мислам дека Белорусија е силна, а тука е и мадр Русија и ќе издржи. Кога можеше Венецуела да издржи што се наоѓа во дувлото на ѕверот, можат и овие. Следна точка во сценариото на платениците била рушење на културно-историските споменици, сакаат да испровоцираат што поголеми инциденти и да удрат во сржта за да може западот да интервенира. Но, како што реков, научено е тоа како буквар и мислам дека но пасаран ќе им се деси и тука.
Автоматски споено мислење:
Околу 20000 слободна проценка, добар дел платеници, другите заблудени граѓани.
Види воена парада на Југославија. 1М армија модерно вооружена и посилна и од турската во тоа време, а што остана за останатите Балкански земји. Не тресете глупости потпалени од моменталните 2 владејачки неспособни багри, СФРЈ и Тито се поим за држава и државник сразмерно на бројност не од југоносталгичари туку од експерти вработени во Кремљ, Вашингтон, Лондон итн.Стандард муабет за пурата на Тито во Белата Куќа...Има една работа, се вика кодекс на однесување, култура, политички бонтон.. И Тито Петковски како официјален претставник на држава да запалел пура никој немало ништо да му речи...
Кога запалил Тито пура таму, 95% од светот си велел:"Кој сељак е овај? Нема основна култура, гледај го, ко взатвор 50 години да бил" ('исто ко сега да видиш некој во владана да влези гол по гаќи, и да велиш 'гледај, само тој влезе гол по гаќи во владата, никој друг')Другите 5% се југословените( сегашни југоносталгичари ), кои се умишљаваа дека беа трета светска сила, со рѓосани ЦЗ-тки, паштета 54 години стара со што се хранеше војската и 'рѓосани тенкој .. Шеќер немаа во кафето да си турат..
Те сметам за прилично паметен лик на форумов, би те прашал, дали мислиш дека ова случајно е? Не го препознаваш сценариово што се случува, не ми е јасно, сигурен сум дека ја сфаќаш ситуацијава. Уствари не мора да си пребистар за да собереш два и два, буквално во секоја земја од Екс Ју, источен блок, Средна и Јужна Америка, блиски и среден исток, Африка се случува истото секоја година. Не можам да разберам како си на погрешната страна.Знаеш колкави се булеварине во Минск? Види ги на снимка или слика од доле.
Лукашенко во воената соба со секретарката и син му во панцир и со автомат на маса
Дека постои незадоволство и желба за промена кај нив според мене тоа е изворно од Белорусите и навистина постои тоа без странска интервенција. Дека сеа некои од западниве земји пред се САД ќе пробаат да го злоупотребат тоа за нивна корист, исто така е веројатно, но тоа не значи дека они го креирале ова што му се случува на Лукашенко. И тоа се сомневам дека повеќето европски земји ќе сакаат нешто поактивно да се вмешуваат во ова од причина што не би сакале уште едно поле за конфликт со Русија и дополнително влошување на односите. Русија исто така постапува претпазливо бидејќи поучени од претходни искуства нема да се залетаат по цена на останување на власт на Лукашенко да го изгубат пријателството и добрите односи со еден братски народ.Те сметам за прилично паметен лик на форумов, би те прашал, дали мислиш дека ова случајно е? Не го препознаваш сценариово што се случува, не ми е јасно, сигурен сум дека ја сфаќаш ситуацијава. Уствари не мора да си пребистар за да собереш два и два, буквално во секоја земја од Екс Ју, источен блок, Средна и Јужна Америка, блиски и среден исток, Африка се случува истото секоја година. Не можам да разберам како си на погрешната страна.
Старите рекле, „Дури не видам лав, за мене свињата е крал на животните“..Така и со Југославија..Зарем ти навистина мислиш дека после Велика Британија, Франција, Германија, Кина, Југославија ја имаше третата најмоќна армија на светот?? И Германија на шега ја растури Југославија, не дека друго, дека Германија беше четврта, сакаше трета да бидиВиди воена парада на Југославија. 1М армија модерно вооружена и посилна и од турската во тоа време, а што остана за останатите Балкански земји. Не тресете глупости потпалени од моменталните 2 владејачки неспособни багри, СФРЈ и Тито се поим за држава и државник сразмерно на бројност не од југоносталгичари туку од експерти вработени во Кремљ, Вашингтон, Лондон итн.
Чекај ова на што мислиш, како мислиш ЕУСА да интервенира, да ги нападне или да им наметне санкции?за да може западот да интервенира.
А може ли слободно да си праат геј-паради?Те сметам за прилично паметен лик на форумов, би те прашал, дали мислиш дека ова случајно е? Не го препознаваш сценариово што се случува, не ми е јасно, сигурен сум дека ја сфаќаш ситуацијава. Уствари не мора да си пребистар за да собереш два и два, буквално во секоја земја од Екс Ју, источен блок, Средна и Јужна Америка, блиски и среден исток, Африка се случува истото секоја година. Не можам да разберам како си на погрешната страна.
Либиско сценарио и таму имаше вакви услови, сега се дават во гомна, ќе сфатат глупаците за што протестираат, ама касно ќе е ако бидне работата.
https://republika.mk/vesti/svet/kakvi-se-cenite-vo-belorusija-benzinot-30-denari-litar-mleko-20-denari-kilogram-meso-150/
Какви се цените во Белорусија: Бензинот 30 денари, литар млеко 20, килограм месо 150
СВЕТ24.08.2020 / 10:39
![]()
Деновиве најактуелна е Белорусија и обиде да се симне од власт претседателот Александар Лукашенко. Граѓаните на оваа поранешна советска република протестираат бидејќи сметаат дека се обесправени и оти ако дојде „демократијата“ ќе имаат повисок животен стандард.
Но, Белорусија е позната по ниските цени на основните намирници додека просечната цена изнесува околу 400 евра.
![]()
Па така еден леб чини 15 денари, млеко 25, пита килограм кашкавал 150, литар бензин Супер 35 денари, печено пиле 50, килограм свинско месо 140.
Кога ја запали пурата Тито во Белата Куќа цел цивилизиран свет учеше за неговите битки на неретва, сутјеска, дрвар итн,со неверување гледаше како парталави партизани се соочија против најјаката и најодлучната сила на светот да ги убие до последен, како без долар се војува за идеали, како се прави држава од урнатини, а тебе арамиите кои го украдоа доброто од народот под присила и сакаат тоа да се заборави најскоро шо сакаат можи да ти кажат..... историјата е испишана, а до вчера очевидци имаше да ти потврдат во очи ако сакаше да ја дознаеш вистинатаСтандард муабет за пурата на Тито во Белата Куќа...Има една работа, се вика кодекс на однесување, култура, политички бонтон.. И Тито Петковски како официјален претставник на држава да запалел пура никој немало ништо да му речи...
Кога запалил Тито пура таму, 95% од светот си велел:"Кој сељак е овај? Нема основна култура, гледај го, ко взатвор 50 години да бил" ('исто ко сега да видиш некој во владана да влези гол по гаќи, и да велиш 'гледај, само тој влезе гол по гаќи во владата, никој друг')Другите 5% се југословените( сегашни југоносталгичари ), кои се умишљаваа дека беа трета светска сила, со рѓосани ЦЗ-тки, паштета 54 години стара со што се хранеше војската и 'рѓосани тенкој .. Шеќер немаа во кафето да си турат..
оваа нешто не ќе да е така како што си напишал.Види воена парада на Југославија. 1М армија модерно вооружена и посилна и од турската во тоа време, а што остана за останатите Балкански земји. Не тресете глупости потпалени од моменталните 2 владејачки неспособни багри, СФРЈ и Тито се поим за држава и државник сразмерно на бројност не од југоносталгичари туку од експерти вработени во Кремљ, Вашингтон, Лондон итн.
Кај напишав дека Југославија била трета по сила?Старите рекле, „Дури не видам лав, за мене свињата е крал на животните“..Така и со Југославија..Зарем ти навистина мислиш дека после Велика Британија, Франција, Германија, Кина, Југославија ја имаше третата најмоќна армија на светот?? И Германија на шега ја растури Југославија, не дека друго, дека Германија беше четврта, сакаше трета да бидиРазбудете се еднаш од тој Југословенски сон.Доста беше...