Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
2020-08-16-18-31-26-075.jpg

Нешто како рататуј плус месо, кашкавал и сос со лук и магдонос.

И некој да го банира @Torchyrus, и' ствара јадови на дијаспората со тоа розовите, сочни домати и селскиот туризам за кој би убила во моментов! :(
 
IMG_20200816_183858-03.jpeg
viber_image_2020-08-16_18-47-38.jpg
Свински пафлак бавно печен, помфрит (печен без масло), ориз со печурки и зеленчук на пареа (12мин припрема во тенџере со поклопец) и троа кајмак за побрзо да продејствува холестеролот.
 
100-2200.jpg



100-2197.jpg



100-2195.jpg



100-2194.jpg
 
Чика Гордон Ремзи вика дека еден од најбитните скилови е правење на ориз :)

Oriz.jpg
Состав: 1 чаша кочански ориз, 2 чаши вода, куркума, вегета, третина лажичка црвен пипер, 1 паковање од малите шампињони, малку путер, овој пат немав златна мешавина и ставив грашок и пченка од конзерва - време на подготовка 13мин во тенџере со поклопец.

+ една туна и троа салатичка ручекот спремен за 15 мин :D
 
Денес време за рипче, печена маринирана скуша (Atlantic Mackerel).
Маринирана околу 16 часа (свеж магдонос, масло, лук, сол, бибер, црвен пипер, лимон, рузмарин, може и вино ама бидејќи сум на антибиотик не смеев :().
Печење во рерна околу 25 мин со кожата од горна страна, зеленчукот од маринадата оди под неа.
Салата од варени компири со масло, ситно сецкан кромид и малку магдонос (ако имате копар добро би одел и тој).
marinirana skusa.jpgskusa_pecena.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom