Е сега хавуз че биде че го паљил со бенѕин.ЈБГ.......Во 14ти век немало Албанци
Е сега хавуз че биде че го паљил со бенѕин.ЈБГ.......Во 14ти век немало Албанци
Тие што го рокнале манастирот, биле од некое село у близина и наводно им се дешавале некои ствари, па не знам, дале пари да се обнови. Таква некоја приказна ми кажа еден од Тетово. Албанец.На денешен ден во 2001 година.......денешната пратеничка група на ДУИ барајќи човекови права и тендери ја разнесе главната црква на Лешочкиот манастир - Свети Атанасиј.
Прегледај го приврзокот 263388
Госпо ги казни и ги награди со министерски, пратенички и места во државна администрација.Тие што го рокнале манастирот, биле од некое село у близина и наводно им се дешавале некои ствари, па не знам, дале пари да се обнови. Таква некоја приказна ми кажа еден од Тетово. Албанец.
Ја у тоа не верувам.
Верувам во божја казна и верувам дека некое срање им се десило на тие што го направиле тоа, но не верувам дека Албанците нешто се загрижиле за манастирот и помагале да се обнови, затоа што им се дешавале срања.
Точно имаше разно разни приказни од нивна страна...правдањаТие што го рокнале манастирот, биле од некое село у близина и наводно им се дешавале некои ствари, па не знам, дале пари да се обнови. Таква некоја приказна ми кажа еден од Тетово. Албанец.
Ја у тоа не верувам.
Верувам во божја казна и верувам дека некое срање им се десило на тие што го направиле тоа, но не верувам дека Албанците нешто се загрижиле за манастирот и помагале да се обнови, затоа што им се дешавале срања.
Па ете намерно сме ги граделе, сме бележеле територии за да не можеле да се населуваат. Ете и црква се градело во близина на ситимол, и тоа било намерно, да не можеле раат да си шопингуваат.Точно имаше разно разни приказни од нивна страна...правдања
Исто и јас во ништо од тоа не верувам, особено дека се покајале што разнеле наш манастир или дека дале пари за обнова.
Божјата казна сигурно ги прати и ќе ги прати.
На нив им пречи и крстот на Водно и останатите крстови што ги имаме низ општините во Скопје....се што е наше им пречи.
Да така се "жалеа" конкретно за во општина Аеродром Џеваир кулите....наводно крст сме им ставиле за да не се населуваат во тој предел.Па ете намерно сме ги граделе, сме бележеле територии за да не можеле да се населуваат. Ете и црква се градело во близина на ситимол, и тоа било намерно, да не можеле раат да си шопингуваат.
Ќе дојде време ќе треба и крстови на чело да си тетовираме за да не не бодат по автобуси. Ко едно време жените во турско што правеле, за да не бидат грабнати за во некој турски харем.
Јебига, ено опшество за сите или не беше така? Само за чесни кадри по мериторамковен систем ваљда ова.
Ова ново е или стар настан?
Ова ми изгледа како да е во текот на школска година, така да можно е и од лани да е, на титктоков летаат многу стари клипови.Тоа сакав да прашам ако има некој инфо нека пише.
Нели излегуваше на собраниска говорница и се закануваше со упаљач дека ќе палел итн?Национал-шовинизмот кај обичниот Албанец е толку голем, што нема никакви реални шанси било кој политички субјект на Албанците да опстои, ако не демонстрира поголема посветеност на борбата против каурите, од другите албански политички субјекти. Тоа пали, кај нив, не пали друго.
Села: ДУИ им помага на СДСМ и ВМРО да создадат етнички чиста држава
Лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села, во гостување на албанската телевизија РТВ Ора изјави дека македонските партии сакаат да направат етнички чиста држава, а во тоа, според него, им помага ДУИ.-Македонските партии имаат интерес да направат етнички чиста држава во мултиетничка реалноfokus.mk
Да дојде албански субјект и да каже:
- ќе изградам во Арачиново канализација
- ќе напаравам вода да има за пиење во Тетово
- ќе забранам сеча на дрвја
- ќе направам амбуланти
Ќе освои кај Албанците помалку гласови од ВМРО