Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
И у светот на дрогите има субкултури.

1. Ги има оние што пушат само грас. Овие можеби не пијат нешто многу, не пушат цигари, не праат други дроги особено, ама пушат грас по сто тона дневно. И ако немаат грас еден ден, почнуваат да стрепат, да стануваат тензични и у тој момент се спремни да ја шитнат мајка си за еден фиљан.

2. „Природното е најбоље, мрзам хемии". Оваа банда е фан на психоделии, грас, теории на заговор, њу ејџ спиритуален булшит и слични ствари. Они кога пушат грас и прават психоделии го осеќаат природниот вајб, а другиве што праат хемии се ограничени од вештачкото, лоши вајбови, токсични програми и слични материјални „лажни" срања. Ќе ги сретнеш на јога собири, на транс журки, у креативни социјални центри и на Козјак, кадешто прават пагански ритуали налупани на пет грама печурки!

3. Коксајлите. „Кока, брат, е једина ствар што поштуем. Најквалитетна дрога, нема некој што ќе одбие кокс. Жени ми бараат кокс, брат, ти се веруе луѓе од 50-60 год. што се семејни луѓе сакаат кокс.". Овие личности се наоѓаат у повисоките шабански ешалони и/или уметнички/шабански ешалони што претендираат да демонстрираат социјален статус. Како ги препознаваш? Частат линија-две (кока е социјална работа, брат, уживај). После саат-два... „Дечки, ајде да собереме по 500-1000 од секој и да земеме уште еден грам. Таман иде муабетов, пијачка, дружба, ау..."

4. Сештојади
За добра свиња нема лоша помија. У клуб праи табла. На афтер пуши грас и праи амфа. На планина ејсид. Ова се либерални хедонистички фаци што сакаат да уживаат у животот.

5. Трапери
Ова е релативно нов вид кој е окарактеризиран со концептите на „хаслање", афтери и комбинација од сируп, дијазепам и амфа, амфа, амфа, брат, брат, кучката гриза, брат, брат, брат...

6. Хорсајли
Ова е ендемичен вид кој е во изумирање и е стариот добар Аце што кога те глеа ти го дрви со: „Ееј, браат, абееее.... кучкава...пеер....мојава Тања... све ѝ ебам таа мајкаи курвата ѝ ги зеде парите брат таткои не ми даваааа да се глеааам со нејзе...дека сум наркомаан...мамичето да ѝ го ебаам..." Тишина. „Аабе, брат, да не имаааш... сто.. денаари...те молам... за метадон, живти мајка..."
Постојат индикатори дека трап зумерската генерација ќе ги наследи гревовите на дизел генерацијата незнаејќи ја лекцијата што ја научија за хорсот тие од 88-ма до 96-97-ма учејќи од 70-ти и 80-ти хорсајлите што го изедоа.

Коцкари
Има ли боље дрога од оргазмот што го доживуваш кога клаверчето ќе ти спои три со три со три? Од тој епифаничен звук на победата? Кога сфаќаш дека си шибнал 1000 евра што ги дужиш на лихвари кои, ако не им ги вратиш тие 1 000 евра до утре, ќе ти дојдат дома и ќе ти ставаат петарди во газот? И ти дал апаратот 5 000 евра? Па тоа е чувството на пиење на нектарот на боговите! Оваа група наркомани се среќава во Астра, Апекс, Фламимго, Сенатор или ПРЕД истите. Препорачлива е трговија со овие ликови. Можеш да си купиш ајфон за 1000 денари, скуп саат за песто и слични најбоље понуди. Хинт: Никогаш не им позајмувај пари.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Какви луѓе има....прст им даваш рака ќе ти земе. И тоа бивши директор у социјализмот....и фирма има здиплено у времето на големата пљачка у државава.....комуњарски мајндсет, да им се плукнам у таа простодушност. Некој херметички принцип матер му ебам, кај и да ги сретнеш мора ѓубриња да испаднат, а се прават како да се нешто у пичку матер, у уста ги ......

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.759
,,,DrK,,,
,,,znaesh li deka 22ri.08.2020 e posle ,21vi.08a pred 23ti.08 vo 2020 pandemijska berbat godina,,,
,,,i PS,,,zaboraiv saatot e 09h42',,,

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Screenshot_20200823_005428.jpg

Значит нема да одам на лекар пошо устата ми се искривила и неможам да зборувам, ќе одам пошо рацете ми трпнеле, да видам дан имам мозочен удар.

Па ако продолжам да читам вакви рабпти ништо чудно и да ме стрефи некој.

Има бе некој кој регулира што, кој и каде пишува по интернетов или тоа е научна фантастика за вукојебинава?

А и фирмите што плаќаат реклами на ретардирани сајтови имаат некои од новиве ПР менаџери, дигитал маркетинг брејнсторминг МК инфуенсерски гуруа што немаат допирна точка со надворешниот свет.

Не знаат да продадат ништо, немаат никакоб сенс, осет...

Кој кур се дешава бе.

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Кајго,
се би дала да можам сеа на ручек да испијам една ракија со моите, да поделам од месото со лепотицата Лајза и да се „скарам“ со брат ми што филм да гледаме по ручек.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.759
,,,DrK,,,koa prochitav nekoi pishuvanki,,,me zdobole glava i staviv zachuduvachki emotikoni,,,

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Прегледај го приврзокот 263527
Здраво брацози,брацолинки,бабуши,џипер,кајганџии.
Пристигна и мојот долгоочекувен мерч.
На ваше барање од еден тон пораки од типот ватто кога ќе можеме да носиме твој мерч,до муабети од ајде убрзај,па се до и да биде 5000денари ќе ти ја купиме.Како што може да забележите се работи за креативно лого,доста разиграно,модерно со ултра модерен изглед направено од Џон Дрндаровски-Мрца(за оние што живеат кај Лептокарија знаат за кој човек станува збор некој и го нарекуват младиот Финчер).МаЈицата е направена од 103.2% чист памук во чест на нашиот голем ромски лидер.(all lives matter)
Веќе првиот пакет нарачки од 150мајици тргна по карго.Луѓе ве сакам.
Една вака ќе добиете по цена од 1100денари доколкку се јавите во наредните 2 часа ќе ја добиете по неверојатна цена од 1099 нашите оператори ве очекуват.
Со почит од тимот на
Прегледај го приврзокот 263327
Вие може да се заебавате ама успехот чекори со полна пареа.
Башка заборавив да пишам,а ова е доста битно дека сите собрани пари од продажбата на мајиците ќе ги трошам за сопствен ќејф и к*рташак.Мене не ме интересират донации,помагања на обесправените,безпомошните мене ми е битно мене џебот да ми е фул со кеш па останатите кој ве врти.Ќе си пијам Моет,и ќе си го ладам заедно со пурите на Трифун седнат у Стар кафе у 09 сабајле.

1598186986772.png

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ден после Д Фестивал да си кажам дека со овие корона мерки стварно се губи секој филинг на одење на концерт. Мерките се ок, не зборам зошто се донесени, ама се изгледа некако стерилно па дури и депресивно. Таман да види човек колку фалат ваквите настани и забави.

Инаку артистите сосема ок. Конечно ги гледав и слушав Bernays во живо. Суперхикс стандардно интересни. Респект за Пеце што цела вечер се зезаше со Петар Грашо. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom