Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Постизборно се спремаат, за после Нова Година ваљда :
Кој рече дека е министер за внатрешни во моментов ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.471
Кој рече дека е министер за внатрешни во моментов ?
Не би зборел повеќе за овој нов албански арсенал, бидејќи ќе ги алиенизираме добрите Албанци. Ја викам да ќутиме понатаму за ова.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Не би зборел повеќе за овој нов албански арсенал, бидејќи ќе ги алиенизираме добрите Албанци. Ја викам да ќутиме понатаму за ова.
Не бе убо вака што зборуваш за ова, туку кој е министер за внатрешни во моментов не ми текнува?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.035
Поени од реакции
83.471
Не бе убо вака што зборуваш за ова, туку кој е министер за внатрешни во моментов не ми текнува?
Не знам, стварно.
Албанец е?

Епа чим е Албанец, онда нека народот не ги пцуе овие што гомилаат толкав арсенал. Да се ослободат и да не збориме за мотивите и слично.

Зашто некој Суљо од Калишта у нива натрупал зољи, бомби и пушки за цела војска, е скроз небитно пред светлиот факт оти министерот е Албанец. На тоа да се сконцентрираме.
Автоматски споено мислење:

Добија миљон позиции со само 15 пратеника и малку им е, после Меџити и чаирско-сарајските ограноци и други незадоволни од колачот:

" Во овој состав на министри номинирани од ДУИ, никој не доаѓа од областа Карадак во Куманово, за разлика од претходната влада, каде што имаше двајца министри. "

Поентата им е дека тој крај у војната бил славен и херојски и не може у влада да нема никој од таму.

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Зошто вие уште градите цркви ако не сте племе?
Кај нас никој не ја злоупотребува религијата во политички цели, ниту пак ја користи како инструмент за да промовира верска нетрпелливост, повторно за политички цели. Храмови не се градат како територијални маркери. Во суштина влијанието на верските догми врз секојдневниот живот е практично непостоечко. Кај нас религијата повеќе се набљудува од културно историски аспект, комплетно е оддвоена од нормалниот секојденевен живот и ретко кој ја користи како животен прирачник. Никој нормален кај нас неговите животни одлуки не ги темели врз некакви религиски правила, извадени од некаква света книга. Кај нас на религијата повеќе се гледа како на традиција, кај вас е начин на живот кој што во голема мера го обликува вашето секојдневие, култура, личност, па и животни одлуки. Кај нас се фура индивидуализмот, кај вас се уште владее колективизмот, кој што е трибална одлика.
Ние сме амфорна маса која што е на добар пат да стане табула раса. Ги немаме ние тие кохезивни племенски одлики. За жал, условно кажано.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Кај нас никој не ја злоупотребува религијата во политички цели, ниту пак ја користи како инструмент за да промовира верска нетрпелливост, повторно за политички цели
Можеби христијанството не ја злоупотребувате, ама исламот да.
Храмови не се градат како територијални маркери.
Are you fucking kidding me?
Во суштина влијанието на верските догми врз секојдневниот живот е практично непостоечко. Кај нас религијата повеќе се набљудува од културно историски аспект, комплетно е оддвоена од нормалниот секојденевен живот и ретко кој ја користи како животен прирачник.
Немој да ме јебеш бе, не живеам во Албанија бе, тука живеам.
Или градите цркви за да бележите територии, или затоа што верувате во бога. Едното мора да е, или двете.
Никој нормален кај нас неговите животни одлуки не ги темели врз некакви религиски правила, извадени од некаква света книга.
Па зашто се крстите кога поминувате покрај црква, или во автобус, или зошто носите во кола крст, зошто имате христијански празници, зошто ги покрстувате децата? Зошто изградивте крст до кулите, зошто изградивте црква до ситимол?

Кај нас на религијата повеќе се гледа како на традиција, кај вас е начин на живот кој што во голема мера го обликува вашето секојдневие, култура, личност, па и животни одлуки. Кај нас се фура индивидуализмот, кај вас се уште владее колективизмот, кој што е трибална одлика.
Типичен верник или националист, немате разлика вие, стереотипите ви се интересни, кога станува збор за вашата страна, и спротивната страна.
Ние сме амфорна маса која што е на добар пат да стане табула раса. Ги немаме ние тие кохезивни племенски одлики. За жал, условно кажано.
Многу сте прогресивни бе вие, еве ви завидуваат од Шведска.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Можеби христијанството не ја злоупотребувате, ама исламот да.

Are you fucking kidding me?

Немој да ме јебеш бе, не живеам во Албанија бе, тука живеам.
Или градите цркви за да бележите територии, или затоа што верувате во бога. Едното мора да е, или двете.

Па зашто се крстите кога поминувате покрај црква, или во автобус, или зошто носите во кола крст, зошто имате христијански празници, зошто ги покрстувате децата? Зошто изградивте крст до кулите, зошто изградивте црква до ситимол?

Типичен верник или националист, немате разлика вие, стереотипите ви се интересни, кога станува збор за вашата страна, и спротивната страна.

Многу сте прогресивни бе вие, еве ви завидуваат од Шведска.
Знаеш колку пати годишно просечен македонец влага в црква?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Еднаш најсила 2пати , за Божик и за Велигден(Претежно само за Велигден одат) , за разлика Албанците повеќето од нив одат секој петок на џума , лично што сум гледал ти кажувам , настрана за секоја црква имаш 10 џамии размер 1:10 што не е малце.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
Еднаш најсила 2пати , за Божик и за Велигден(Претежно само за Велигден одат) , за разлика Албанците повеќето од нив одат секој петок на џума , лично што сум гледал ти кажувам , настрана за секоја црква имаш 10 џамии размер 1:10 што не е малце.
Од кај ова па сега, има луѓе верници кои си одат секоја Недела во црква, има и такви кои постат, литургии едно друго.
Точно тие два празници е најфреквентно во црквите ама дека секој просечен одел два пати нема врска, живеам на 2 метра од црква не зборувам на празно.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Од кај ова па сега, има луѓе верници кои си одат секоја Недела во црква, има и такви кои постат, литургии едно друго.
Точно тие два празници е најфреквентно во црквите ама дека секој просечен одел два пати нема врска, живеам на 2 метра од црква не зборувам на празно.
Колку одат секоја недела? 3/4%? Тоа ти е статистички несигнификантно ако ми правиш муабет за толкав процент , јас лично сум бил в недела на литургија в црква и се бркаат двајца без тројца.Ја не реков дека не постојат реков дека просечниот македонец оди еднаш најсила 2пати.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Во земјава има 1952 цркви, и 580 џамии.
Ако не се молите во тие цркви, тогаш бележувате територии.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom