Нивен живот,нивен избор!
Не,не пишува,ама логично е ако секаде одат покриени,да бидат покриени и на базен!
Според мене тоа е нарушување,на човековите права!
Забрането е?Дали тие што се поразлични од нас,се помалку вредни од нас?Тоа што е различна од тебе нејзе ја прави "пингвинка".
... членката е револтирана можеби од некоректното однесување на капачи на плажа и во јавно место за капење, не би рекла дека си во право со „човекови права“ што оправдуваш нешто што нема граница? со што мислиш дека си космополит со тоа да се дозволи што сака да се прави?
... прво изгледа не знаеш кое правилото на покривање на откриените делови на муслиманска жена, харам е ако носи свилена ткаенина, харам е ако е со отворена боја, харам е ако други делови од телото се гледаат кога се носи бурка, а не пак да биде сето тоа водено и припиено уз тело поголем харам од оцртување на облините пред јавноста!
тоа е од делот на муслимански обичаите и си има правила, а не сега младиве да измислуваат горе покриена доле гола, прашање дали е тоа само провокација за околината, да не ги редам тука сите правила како треба да не биде харам!
јас имам прашано и разговарано за некои обичаи и бев непријатно изненадена што истите не знаат многу работи, а ги спроведуваат „на слепо“ би рекла, но тоа не ме спречи да ги проучам и научам тие обичаи!
...друго, за јавно однесување на плажи, базени има протокол на однесување и не би рекла дека е „нивен избор“ штом си на јавно место треба да се почитуваат основните однесувања на такви места, оти по таа логика „мој избор“, „слобода“ што сакам ќе правам ќе се соблечам гола и ќе се шетам низ плажа до хотел и назад ете јас ќе бидам нудист во таква средина, а кога ќе ми се иде во тоалет убаво ќе си клекнам на плажа мислам слобода имам што сакам ќе правам, што ќе биде тоа?
...сакаме да се однесуваме европски и да влеземе во ЕУ, ама да останеме 500 години назад, ако жената е покриена според обичај што сака да почитува ќе си одбере интимна плажа вон јавни погледи и таму да се соблече по купачи тоа не е харам, а да биде во јавна средина со погледи и со измокрена бурка и хеланки испиена на телото да се оцртува, тоа е харам, дури треба и чорапи да носи да не се гледаат стопалата инаку ако се се гледаат стапалата и тоа е харам на муслиманска жена која држи до обичаите на јавно место!
...го разбирам револтот на членката, што имала две опции, да не посетува такви места или да им го каже истово на тие што прекршуваат муслимаски правила на облекување на муслиманска жена што почитува обичаи, со харам ништо не прават!