- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.253
- Поени од реакции
- 18.201
Многу непотребно филозофирање. Прашањето е едноставно, зашто ги таргетирате ЕВН кога поскапувањето моментално има најмалку врска со нив?Скроз промашен одговор, типично кога е прашање да се поддржи идеја , која случајно излегува од албанската заедница.
Останува фактот дека како заедници сме пичкици во душа, и излегувај сега со оптимална формула за трошење на елекрична енергија со минимум 10 цм стиропор и прозорци со шест комори, само да ја браниш регулаторната комисија, која во време на пандемија сака да ја зголеми струјата само за 7.4%...абе жива патетика.
Подрумот ти беше иронија на селаните од Ваксинце во 2001, кога викаа бев у бодрум, ама очигледно премногу мислиш дека албанецот мора да биде инфериорен покрај македонецот, па ќе го заебавам дека не знае македонски...толку и мене сиромавиот ме бидува за јазици...(сигурно ти цепаш албански, па нели посупериорна раса сте , хехе)
Факт е дека македонецот ја носи кобурата само за тешки времиња, па продолжи ти плански да трошиш енергија, а ја неплански трошам, ама арно, ако не знам да планирам , знам да плаќам...тоа е мој проблем.
За кондиција , ќе ги викаме браќата од Косово, секогаш подготвени да ни помагаат , тие не разбират многу формули, ниту прашуваат оџи, ама желба да помогнат секогаш имаат.
Како очекуваш подршка кога појма немате зашто протестирате. Дека ЕВН е лоповска фирма требало да се мисли кога државен монопол се продаде на странци. Е тогаш требало да се протестира.
Друго не мора да ја тераш работата на националност, твојот став за струјата го дели и голем дел од нашата племенска заедница. Јас ова го работам и сум се утепал од објаснување и на колеги електроинжењери, и пак одбиваат да разберат како се формира цената. Електричната енергија мора да се плати, или преку сметки за струја или преку некаков данок што ќе ти го ували државата за да ја субвенционира струјата.
Пошто не разбираш формули еве јас да ти кажам, научи се да планираш зашто цената и понатака ќе расте а со протестиве ништо нема да добиете освен некој да добие директорско место. Ова е наложено од ЕУ, цената низ цел континент ќе се унифицира и џабе споредувате просечни плати и други глупости.