Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.992
Дај боже и алах да помогнат што побрзо да ја отцепат. Па да видам во таа нова територија кој ќе ги лечи, кој ќе дава пензии, кој ќе ги вработува по рамковен клуч, кој ќе им дава гага струја и вода.
Tи мислиш дека тие размислуваат околу овие работи? За нив мисли нивниот господар, а тие само слепо го следат како хипнотизирани.
Па така, за многу од нив Азиз Кељменди е херој кој заслужува да му се додели улица.
Ако им каже Клинтонова, и Маље Зекири за нив ќе стане борец за правата на детето.
Ако им каже Бајден, и Тед Бaнди за нив ќе биде борец за правата на жените.
Ако им каже Ахмети да не примат вакцина против ковид-19, бидејќи на шишенцето не пишува на албански, нема да ја примат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Ако им каже Ахмети да не примат вакцина против ковид-19, бидејќи на шишенцето не пишува на албански, нема да ја примат.
Мислиш не?
Ова најсериозно.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Јас не сум реален?
Можеме до утре да глумиме, до утре може да ги читам вашите стереотипи, ама очигледно е дека ви пречи рамноправноста.
... во целиот западен дел на МКД нема рамноправност, точно е тоа!

314_375298674.jpg restaurant-gostivari.jpg

само некои јавни (државни) институции имаат истакнато табли со двојазичен текст, и тоа секогаш македонски текст втор по ред, а можеби и трет ако треба и со аглиски превод нешо да се правиме проамери, иако другите се без македонски текст, чисто нерамноправност! тоа само за државни институции, инаку сите,СИТЕ, сите и пак ќе кажам сите приватни продавници, маркети, објекти си имаат само текст со латинично писмо без македонски текст, зеро, нула!

Dvojaznicnost-patokazi.jpg taravari-skolo.jpg

...чудо Б.O. не пали кола да ги посети тие институции и да каже ооооој шоч кај ти е македонскиот јазик, а? двојазичност е во сила или еднојазичност, да се нема поштовање кон законот и соживот, вала!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.992
Мислиш не?
Ова најсериозно.
Апсолутно.
Ако не веруваш, дај им го овој тест на кој одговара Софија, да им го видиш нивото на нивното разбирање и резонирање:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Се е ова точно.Има бесконечно многу сведоштва докази аргументи анализи ....дека ова не чека.Тој што не сватил до сега покрај сите овие настани нема да свати никогаш.Туку што да правиме? Да се предадеме и чекаме милост да бегаме или да се бориме?
Милост нема, тоа е јасно, во тие шо се надевавме да помогнат во суштина не дозакопаа...можеш да се бориш, меѓутоа со кој, ДПМНЕ и СДСМ не продаваат со се гаќи и око не им трепнува :icon_lol:

Ова да им го покажеш на два-три члена овде, со пречки во развојот што се.
Автоматски споено мислење:

можат само да ми го лапнат

Па, сметам дека тоа спомнување на фактот дека патниците биле од Косово е антиалбанско.
Мислам, ОК Филипче, знаеме кои се, а и што е важно од кај се. Не мора сега нон-стоп да понављаш кој им е идентитетот. Така ќе ги наљутиш и тие два и пол припадници на (...) кои сеа нас не сакаат. Мисли малку, министер си!
Анон ќе знае подобро, но сметам дека многу похумано и пофер ќе беше ако речеше дека патниците заразени со корона, во авионот, се припадници на одредени групи граѓани од некој регион на Балканот, кои ова време обично организираат масовни семејни собири.
Не знам што му стана на Филипче... Како така, одма Косово? Не се кажува тоа. Ќе ги навреди Анон, Тенеке, Чолисимо и Кулрис, прво, па после другите.
Филипче не беше ваков.
Порано се изразуваше демокрацијски и го гледаше реалитетот.

Може ова дека му викаа јавно и масовно - Умри Филипче! Али дај, па зарем само заради тоа ќе ги обележува јавно.
Тие се пречки во развојот на прсти се бројат, другите се профитери.

Инаку не ми е јасно зошто скандираа умри Филипче мирољубивите сограѓани од албанска националност, вечерта на изборите, пред штабот на необалистите?

На баци рака оди оваа власт кај учките, а тие уринираат на нив :tapp:

Дај боже и алах да помогнат што побрзо да ја отцепат. Па да видам во таа нова територија кој ќе ги лечи, кој ќе дава пензии, кој ќе ги вработува по рамковен клуч, кој ќе им дава гага струја и вода.
Тогаш нема да се понашаат вака и сосема друг наратив ќе биде наметнат, ќе нема кого и за што да уценуваат, а и агендата ќе им биде исполнета. Тие ќе одат со максималистички барања се додека нема да има ктегорично не од македонска страна, и ќе биде еве не ни даваат права, виктимизација итн.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
... во целиот западен дел на МКД нема рамноправност, точно е тоа!

Прегледај го приврзокот 262112 Прегледај го приврзокот 262113

само некои јавни (државни) институции имаат истакнато табли со двојазичен текст, и тоа секогаш македонски текст втор по ред, а можеби и трет ако треба и со аглиски превод нешо да се правиме проамери, иако другите се без македонски текст, чисто нерамноправност! тоа само за државни институции, инаку сите,СИТЕ, сите и пак ќе кажам сите приватни продавници, маркети, објекти си имаат само текст со латинично писмо без македонски текст, зеро, нула!

Прегледај го приврзокот 262114 Прегледај го приврзокот 262115

...чудо Б.O. не пали кола да ги посети тие институции и да каже ооооој шоч кај ти е македонскиот јазик, а? двојазичност е во сила или еднојазичност, да се нема поштовање кон законот и соживот, вала!
Кај си ме видел дека оправдувам ова, што ме цитираш?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Кај си ме видел дека оправдувам ова, што ме цитираш?
А за ова што мислиш?

Е сега, откога го изгледавте видеото, потстете се дека овие имаат нуклеарно оружје.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Инаку не ми е јасно зошто скандираа умри Филипче мирољубивите сограѓани од албанска националност, вечерта на изборите, пред штабот на необалистите?
Еден бе извика така, што се обидуваш во мнозинство да ставаш одговорност.
Ни ги отече со ова.

А за ова што мислиш?
Не сум сигурен дека во Куранот пишува такво нешто, и ако читаш во македонски портал не значи дека навистина затоа така се однесуваат дивјациве.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Не сум сигурен дека во Куранот пишува такво нешто, и ако читаш во македонски портал не значи дека навистина затоа така се однесуваат дивјациве.
Стварно не знам у Пакистан која би била причината за вакво однесување.
Имаат премногу дрва таму изглеа?
Не, озбиљно, пошто викаш дека лажат и не е тоа причината, еве со твои зборови, што мислиш дека би можело да биде разлогот?
Еве на пример.... што?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
И што рече ти Пуно, зошто си шетал на таван кај газдата? :kafence:
Земи пуканки прво.

Стварно не знам у Пакистан која би била причината за вакво однесување.
Имаат премногу дрва таму изглеа?
Не, озбиљно, пошто викаш дека лажат и не е тоа причината, еве со твои зборови, што мислиш дека би можело да биде разлогот?
Еве на пример.... што?
I dont give a single f...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
I dont give a single f...
Медиум како ОФФнет да објави лажно таква информација, in no time, еден тон невладини и медиуми тоа ќе го откријат јавно. Пред се албански и проалбански. Прашање на часови.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.150
Медиум како ОФФнет да објави лажно таква информација, in no time, еден тон невладини и медиуми тоа ќе го откријат јавно. Пред се албански и проалбански. Прашање на часови.
Македонски медиум ти е синоним за фејк нјус.
А ти не верувам дека си манипулиран воопшто, ти знаеш дека е фејк ама ти завршува работа со твојата пропаганда.
Immediately after Members of the National Assembly Iqbal Afridi's campaign which was part of the 10 Billion Tree Tsunami initiative being commemorated on Tiger Force Day concluded, the local people arrived at the site to remove the newly-planted trees. According to one of the men, the plantation drive had been "forcefully" carried out "on private land" of citizens. MNA Afridi confirmed later that the plantation had indeed occurred on private property.

https://thelogicalindian.com/fact-check/tarek-fateh-pakistan-trees-uprooted-22892?fbclid=IwAR2Ra9CdIsFN9DouHqteIif0oGde8skfSeJ-nMRKYODvryMNeh1q1Sn-YZ0

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Еден бе извика така, што се обидуваш во мнозинство да ставаш одговорност.
Еден ама вреден, ти да не беше?

Тоа шо рокаа со автоматски некои нови ЕУ протоколи да не се?

Ни ги отече со ова
Ваков речник користиш само со нас каурите или и со нусето?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.401
Македонски медиум ти е синоним за фејк нјус.
А ти не верувам дека си манипулиран воопшто, ти знаеш дека е фејк ама ти завршува работа со твојата пропаганда.
Како што реков, прашање на часови.

Kajgana Shop

На врв Bottom