Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Од кои извори гледаш ти дека не се демократски изборите во Белорусија??? Од истите оние што ги подржуваа Бандерашите во Украина и го скрија масакрот во Одеса, или од оние што ги подржуваа брадите во „демократизацијата“ на Сирија ???

Добро ако мислиш дека изборите во Белорусија биле демократски и фер, тоа веќе е друга работа. Нема што да правиме муабет тука.

Добро ако мислиш дека изборите во Белорусија биле демократски и фер, тоа веќе е друга работа. Нема што да правиме муабет тука.
Де просветли не, кажи каде и кои избори биле демократски и фер?

Не го реков тоа, туку само те прашав од кај ти се изворите што тврдат дека не се фер изборите. Јас ниту донесов заклучок дека има фер избори, ниту дека има нефер. Ти си тој што носи закључоци, па редно е да ги кажеш изворите.

Би те просветлил, ама не го разбираш концептот на демократски и фер.
Не мора јас да те разберам! Ете има инсани пограмотни од мене, пиши ти тука, ќе се најде на народот да види аир! За општо добро те опитвам!

Последно уредено:
Интересно е што овие што се шареносуваат овде ни на мапа не можат да ја најдат Белорусија! Али главно они се демократи, ѓинат од фотеља за слобода ба белорускиот народ! Баве душите продадени! На обичниот граѓанин кој си брка работа и сака да живее раат не му е битно дали претседателот ќе се вика Рајко или Петко. Ич да не го знае уште подобро, главно системот да функционира! За ваша информација, Блеорусија функционира, кој бил знае, кој не бил јаде трици на невидено!
Автоматски споено мислење:

Не е точно, јас имам неколку видеа и вести од таму!
После толку растурени држави од шарените лгбт организации уште трубат како на рандом држави им е лошо и тррба да се мењаат... можам да сфатам да не сме го осетиле тоа на наш грб, но и после ебањето што ни го направија тие уште дркаат на западните евроспки вредности.

Не го реков тоа, туку само те прашав од кај ти се изворите што тврдат дека не се фер изборите. Јас ниту донесов заклучок дека има фер избори, ниту дека има нефер. Ти си тој што носи закључоци, па редно е да ги кажеш изворите.

Озбилно? :D
Па сите опозициски кандати што сакаа да се кандидираат се или во затвор или имаат избегано од државата. Маж и е во затвор откога ја најави кандидатурата. На ден пред избори пола изборен штаб и го уапсија и она требало да се крие низ Минск.
Не знам што друго? Да земе да ги стрела на плоштад пред камери па можеби да бидеме убедени дека нема толку фер услови за избори таму.

Озбилно? :D
Па сите опозициски кандати што сакаа да се кандидираат се или во затвор или имаат избегано од државата. Маж и е во затвор откога ја најави кандидатурата. На ден пред избори пола изборен штаб и го уапсија и она требало да се крие низ Минск.
Не знам што друго? Да земе да ги стрела на плоштад пред камери па можеби да бидеме убедени дека нема толку фер услови за избори таму.
After the arrest of her husband on 29 May, Tsikhanouskaya announced her intention to run in his place. She was registered as a candidate on 14 July 2020 as an Independent.
Tsikhanouskaya has said that she is running for president because of love, to free her husband from prison.

Значи го уапсиле пред да се кандидира за избори, чак што више мене ми изгледа дека апсењето на маж и и дало мотив да се кандидира...

Ти збориш тука што читаш од некои либтард извори... Јас генерално кажувам општо мислење на просечен народ. Точно е дека има цврста власт и малтене полициска држава. Но од друга страна додека во пост советски Русија и Украина државите беа легло на криминални банди, Лукашенко во Белорусија доведе ред и дисциплина... Во Белорусија речиси и да нема криминал, дури е неспоредливо во однос на западните демократии. Можеби има луѓе кои се незадоволни и на кои шарените либтарди им го перат мозокот... попут овој муж и на претседателката што делува преку youtube ама кога ќе размислиш малце, некој на време да ги похапсеше кај нас таквите, денеска ќе нема да имавме Тиранска платформа, ново име и договор со Бугарија.

After the arrest of her husband on 29 May, Tsikhanouskaya announced her intention to run in his place. She was registered as a candidate on 14 July 2020 as an Independent.
Tsikhanouskaya has said that she is running for president because of love, to free her husband from prison.

Значи го уапсиле пред да се кандидира за избори, чак што више мене ми изгледа дека апсењето на маж и и дало мотив да се кандидира...

Ти збориш тука што читаш од некои либтард извори... Јас генерално кажувам општо мислење на просечен народ. Точно е дека има цврста власт и малтене полициска држава. Но од друга страна додека во пост советски Русија и Украина државите беа легло на криминални банди, Лукашенко во Белорусија доведе ред и дисциплина... Во Белорусија речиси и да нема криминал, дури е неспоредливо во однос на западните демократии. Можеби има луѓе кои се незадоволни и на кои шарените либтарди им го перат мозокот... попут овој муж и на претседателката што делува преку youtube ама кога ќе размислиш малце, некој на време да ги похапсеше кај нас таквите, денеска ќе нема да имавме Тиранска платформа, ново име и договор со Бугарија.

Не ти зборам јас либтард извори, туку ти кажувам факти па извлечи си заклучоци.

Настрана економијата која е планска и опстојува од тоа што Русија им овозможува поволно да пласираат продукти и му дава цело време државни кредити и енергенси под пазарна цена за да не банкротира, каде што ако прекинат тие пари од ММФ и Русија ќе биде економски крах, не ми е тоа поентата.

Работата е во посуштински политиколошки аспект што овој систем на владеење не е одржилв. Ти биди и Тито, ваквиот начин на владеење секогаш ќе заврши со срање и тоа е историски докажано од безброј примери, зошто не им го дава правото на граѓаните да си ја изберат власта, да го изберат тој што ќе ги троши нивните пари од данокот. Тоа може ќе функционира во тие централно азиски републики како Узбекистан или тој што си смени името на главниот град Казакстан мислам беше и тој со златната статуа, кај што имаат лидери што се практично земјопоседници, ама во Европа тоа тешко. Него поволните околности му овозможија да се оддржи толку долго време. Евентуално ќе се собере незадоволна маса која ќе сака да си избере власт на избори. Кога тоа нема да им го овозможиш ќе дојде до судир.

Тоа е јасно. Затоа Кина вложува толку во face recognition технологија, следење, камери и тоа со социјален кредит. Се подготвува за вакво сценарио колку што е можно подобро. Средната класа како што расте на број и повеќе граѓани ќе бидат едуцирани, ќе си бара одговорна власт што ќе сака да си ја избере.

Заедно со Балканот, Украина, Белорусија и Молдавија се последните членки кои треба да се интегрираат во ЕУ, поради игра на судбината после распадот на СССР овие земји го избегнаа големото проширување во 2004та, но типувам дека уште неколку години можат да го издржат притисокот од самите граѓани кои сакаат подобар живот.

Ко е читам вака, имал право народот! Тебе некако добро би ти легнал некој демократ како Клинтон да речеме!
Не можам да те разберам, али брачни пар Клинтон не би ги примил ни во двор, а не пак дома.

Има една интересна работа, кога се работи за држави во кои криминалот е сведен на минимум и на кого институциите работат како што треба, а не се прозападно настроени одма се јавуваат некои циркузанти либтарди и солат памет како им треба демократија и човекови права, а кога имаш во околина држава која на власт има 30 години еден политичар кој смени курс од суверенист во прозападна курва, кој иницира и подржува гонење на црква, кој гази по правото на сопственост како уставно загарантирано право и една од европските вредности, на кого повеќе од година дена му излегуваат луѓе на протести, на кого нема избори да не му се поткупени... истиве либтарди предат како мачиња и несерат за европски вредности и остали бљувотини... серем вам се на европски вредности.

Евентуално ќе се собере незадоволна маса која ќе сака да си избере власт на избори. Кога тоа нема да им го овозможиш ќе дојде до судир.

Тоа е јасно.
Која маса? Од што незадоволна? Од плати, од тоа што секој има работа, што секое семејство има живеалиште? Од тоа што два дена треба да одиш да најдеш фрлен отпадок, ако упоште најдеш! Од тоа што јавните тоалети се со повисоко ниво на хигиена од нашите ресторани? Или поради нечиј план дека секоја земја треба да има свој црпко?

Можеби има луѓе кои се незадоволни и на кои шарените либтарди им го перат мозокот... попут овој муж и на претседателката што делува преку youtube ама кога ќе размислиш малце, некој на време да ги похапсеше кај нас таквите, денеска ќе нема да имавме Тиранска платформа, ново име и договор со Бугарија.
Е, така е додуша, царот со својата божествена власт има целосно право да апси незадоволни поданици. Само што еден ден и ти ќе сакаш да изразиш незадоволство, па и тебе ќе ти дојде редот за в апсана.

Која маса? Од што незадоволна? Од плати, од тоа што секој има работа, што секое семејство има живеалиште? Од тоа што два дена треба да одиш да најдеш фрлен отпадок, ако упоште најдеш! Од тоа што јавните тоалети се со повисоко ниво на хигиена од нашите ресторани? Или поради нечиј план дека секоја земја треба да има свој црпко?

Кај тоа? Во Југославија ли?!

аааа нече мочи, ове ночи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom