Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Не ми се верува,што си напишал,но нејсе ќе те удостојам со одговор.
Коа ќе се спомне хомосексуалност зашто прво нешто на што помислувате се мужи кој се ебат?
Или на некој гнсен педер?!
Па знаеш ли ти колку хомосексуалци има доктори,полицајци,професори,пожарникари итн. т.е општествени доброчинотели,со кој што ги делиме истите муки и радости?
Зашто да не може да си го легализираат бракот? Да купат заеднички имот,да започнат семеен бизнис?Да подигнат кредит?
Шо ти помалце маж ќе станеш ради тоа?
Знаеш дека ова е најмал проблем и на никого не му смета сето ова што го наброја, проблемот е што нивната гнасна пропаганда иде до таму за да се изучува по училишта дека тоа е нормална појава, да посвојуваат деца, да го шират тоа како нешто модерно... они имаат проблем баш ради таа пропаганда нивна, бидејќи луѓето се повеќе и повеќе им е одбивна... а тоа кој што прави во својот кревет е негова работа и никој не го интересира.
Автоматски споено мислење:

Кој ја е.е религијата. Ако не сакаат попови и оџи да венчаваат нека не венчаваат. Колку што знам има цивилен брак и матично. Тоа во црква е за шоу. Немаат право да се мешаат религиозни заедници во државна работа и има секуларна држава. Не се теократија. И нека не им го препишуваат бракот на црквата и пред Исус и политеистички религии имале брак. Не е изум на црквата. Инаку реков дека филиите се нормална работа и тоа е тоа ситр се нормални и прифатливи. Само педофилија е криминал зошто штети на деца. Но не треба да се лекува. Јасно е. А брак е возмошен само кај хомосекуалниста бидејќи има правоспособен човек на обете страни на врската. И ако нема брак за хомо постои дискриминација и обесправеност. Да не се повторувам.
Ти си болестан дечко.

Ако хетеросексуалност ужива брак, а не и хомосексуалност значи бракот е привилегија и не ја уживаат сите подеднакво. Таа еднаквост. За то ти зборам. Пошто не уживаат брачни заедници, не се еднакви. Едноставно е.
Уште никој од вас не ми одговори, за кој ѓавол ви е брак на вас, кога деца неможете да имате, а на бракот тоа му е фундаментална намена?

Последно уредено:
Е штетат на децата не е така...
Инцестот е кривично дело, според нашиот Кривичен законик, а користиме степени на дозволи за склучување на брак дадени токму од Црквата, каде се инкорпорирани и денес токму и во нашиот правен поредок.

Општеството оди во надолна линија, за некоја година ќе биде прифатено сѐ, а веќе пефосексуалците се дел од тие ЛПБТ математички формули. Гледам активна позитивна пропаганда и за транџите, и тоа за деца! Дали тука се штети на децата?

Не не, ова и чекав да го пишеш. :)

Член 6

Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството. Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.

Е сега ваљда ќе ме сфатиш зашто ти викам дека имаме исти права и исти можности. Законот е ист за сите нас. А да се смени закон за 20тина % од населението да може да ги ужива неговите желби фер е ?
Ние менувавме Устав за 20%, 20% е критична маса. Лани на маршот имаше стотина луѓе, ама како и да е, според просеците во САД и Европа има помалку од 5%.

Последно уредено:
Уште никој од вас не ми одговори, за кој ѓавол ви е брак на вас, кога деца неможете да имате, а на бракот тоа му е фундаментална намена?
Биолошки не можат деца да имат? Не се неплодни. То нека ти е показател дека можат деца да имат така да ... Следно? Додуша пази шо ќе кажиш следно оти можиш да навредиш самохрани родители и разведени, а веќе навреди неплодни. Башка брак не е за деца туку за привилегиите во партнерска врска. Има хетеросексуалци кои не сакаат деца или ... Уф ... Не можат да имаат. Треба да не се венчаваат или да се разведат ако не можат дете да имат?

За гејојте, или ќе ебнат некоја еднаш, вештачко оплодување, сурогатство. Како лезбејски пар уште полесно, со донор. Ама подобро е посвоено зошто децата чекаат во домот шанса. Веќе се на светов. А дека ќе забраниш на некој да се плоди .... камо да успејш. Не е секој за родител. Бар поќе од пола хетероси не се за родители оти ко ќе гледам какви трауматизирани деца од несоодветни гниди ми идат, ми се плачи. Другата полојна посуптилно трауматизира. Ако успејш да забраниш некој да се плоди, плс напрај претходно да учи развојна психологија пред да има дете. Фала.

Ова инаку го напишав еднаш, не знам оти тој дел не го цитира. Можи сакаше да ми кажиш дека ко хибридни животни биолошки не можат деца да имаат, шо не е точно. Не знам, не знам.

Биолошки не можат деца да имат? Не се неплодни. То нека ти е показател дека можат деца да имат така да ... Следно? Додуша пази шо ќе кажиш следно оти можиш да навредиш самохрани родители и разведени, а веќе навреди неплодни. Башка брак не е за деца туку за привилегиите во партнерска врска. Има хетеросексуалци кои не сакаат деца или ... Уф ... Не можат да имаат. Треба да не се венчаваат или да се разведат ако не можат дете да имат?

За гејојте, или ќе ебнат некоја еднаш, вештачко оплодување, сурогатство. Како лезбејски пар уште полесно, со донор. Ама подобро е посвоено зошто децата чекаат во домот шанса. Веќе се на светов. А дека ќе забраниш на некој да се плоди .... камо да успејш. Не е секој за родител. Бар поќе од пола хетероси не се за родители оти ко ќе гледам какви трауматизирани деца од несоодветни гниди ми идат, ми се плачи. Другата полојна посуптилно трауматизира. Ако успејш да забраниш некој да се плоди, плс напрај претходно да учи развојна психологија пред да има дете. Фала.

Ова инаку го напишав еднаш, не знам оти тој дел не го цитира. Можи сакаше да ми кажиш дека ко хибридни животни биолошки не можат деца да имаат, шо не е точно. Не знам, не знам.
Ова е веќе нормален спин и појава кај лгбт сектата, демек ние биолошки неможеме да се размножуваме, ама можеме да посвојуваме деца каде што ке им биде подобро од дисфунцкионално семејство, глупости...па уште се и плука по некои што незнаеле да чуваат и воспитуваат деца како аргумент зошто тие треба да посвојуваат деца, такоѓе уште поголеми глупости...
Никако неможе да биде подобро во педерски/лезбејски брак на едно дете, неможе да му биде подобро ниту од дом, бидејќи во текот на развитокот ке биде подложно на таква психичка тортура што ретко кое дете ке израсне во нормална личност... децата се такви какви што се и неможееш да ги научиш да не малтретираат други деца кои се инфериорни во некеој поглед, а да не зборувам тоа што самото дете во најмала рака ке му е чудно зошто има дваица татковци, а не е како сите останати семејства.

Ова е веќе нормален спин и појава кај лгбт сектата, демек ние биолошки неможеме да се размножуваме, ама можеме да посвојуваме деца каде што ке им биде подобро од дисфунцкионално семејство, глупости...па уште се и плука по некои што незнаеле да чуваат и воспитуваат деца како аргумент зошто тие треба да посвојуваат деца, такоѓе уште поголеми глупости...
Никако неможе да биде подобро во педерски/лезбејски брак на едно дете, неможе да му биде подобро ниту од дом, бидејќи во текот на развитокот ке биде подложно на таква психичка тортура што ретко кое дете ке израсне во нормална личност... децата се такви какви што се и неможееш да ги научиш да не малтретираат други деца кои се инфериорни во некеој поглед, а да не зборувам тоа што самото дете во најмала рака ке му е чудно зошто има дваица татковци, а не е како сите останати семејства.
Те молам прочитај развојна психологија, абер немаш. Прочитај шо му треба на дете и шо го трауматизира, шо го прат поќето родители.

И ќе плукам по гнидите. До бескрај. Без разлика дал гнидите од родители се стрејт или геј. Оти мене едино нешто шо ми е во интерес е благосостојба на деца и можам да ти кажам дел по дел шо грешат и каков ризик фактор е. Ама нема да видиш дека нешто не е океј ако те програмирале да мислиш така.

Ама ти децата во дом ќе ги остајш за да не ти се гребни гордоста дека не си над некој оти си стрејт. Гнасно. Побарај и шо им се случва во дом. Побарај шо им се случва кога менуваат домови постојано. Прочитај шо им се случва кога се посвоени покасно. Не ни влегвам во неспособните приплодувачи.

Мора секој родител да се образува за да воспита дете.

е молам прочитај развојна психологија, абер немаш. Прочитај шо му треба на дете и шо го трауматизира, шо го прат поќето родители.
Најмалко му треба да е со хомиќи родители.
И ќе плукам по гнидите. До бескрај. Без разлика дал гнидите од родители се стрејт или геј. Оти мене едино нешто шо ми е во интерес е благосостојба на деца и можам да ти кажам дел по дел шо грешат и каков ризик фактор е. Ама нема да видиш дека нешто не е океј ако те програмирале да мислиш така.
И треба да се плука, море треба и казни и затвори да летаат, но тоа не е аргумент за да хомиќи посвојуваат деца, незнам што не ти е јасно.
Ама ти децата во дом ќе ги остајш за да не ти се гребни гордоста дека не си над некој оти си стрејт. Гнасно. Побарај и шо им се случва во дом. Побарај шо им се случва кога менуваат домови постојано. Прочитај шо им се случва кога се посвоени покасно. Не ни влегвам во неспособните приплодувачи.
Децата во дом раснат во катастрофални услови, најчесто се инфицирани со криминал и кога пораснат ретко се исправат на прав пат, но тоа не е исто така аргумент дека гејовите треба да посвојуваат деца, бидејќи како што кажав тоа посвоено дете кога ке отиде на училиште има да јаде реемет од прво одделение до завршување средно секоја година, па ти види каде би му било боље во дом или со настрани родители.

Те молам прочитај развојна психологија, абер немаш. Прочитај шо му треба на дете и шо го трауматизира, шо го прат поќето родители.

Мора секој родител да се образува за да воспита дете.
Емилија, Емилија.
Каква теза застапуваш?
На децата ќе им биде подобро во геј брак отколку во нормален брак? Имало несовесни родители? Па има. Но која е гаранцијата дека геј родителите ќе бидат совесни?

Убаво ти напиша пикса, децата со геј родители постојано ќе бидат трауматизирани затоа што не се исти со останатите. Другите имаат мајка и татко, овие не знаат кој да им биде мајка, кој татко.
Немој сега да ми ги посочуваш самохраните родители. И тие деца се трауматизирани, особено ако бракот се распаднал.

Па така не е, се што го загрозува здравјето и е штетно по здравјето на човкот и животните не е природно, тоа е девијација која пак таа природа ја ништи на свој начин, рецимо на хомиќите не им дала можност за размножување, а да не збориме за пропратните болести што се јавуваат од таков секс.
А што ако па има премногу наталитет. Тоа е ок? Џабе е квантитет ако нема квалитет ?

@pixa и ти радо би немал постабилни деца и радо би остајл да останат и пораснат во то шо ќе пораснат? Вау. То ми кажва за твоја емпатија кон деца и од тука нема да ти враќам веќе оти очигледно не ти е гајле за благосостојбата на децата.

@Паланчански не велам дека дете од геј брак ќе е подобро од стрејт брак, ни обратно. Велам дека воспитување е возможно и во двата брака. Сосем возможно. Пак ќе предложам читање развојна психологија. Дури и самохран родител или при развод можи да се има балансирано детство. Зошто се нема е државата наша. Особено при развод. Зошто родителите се грижат за себе, а не за благосостојбата на детето и го хранат со идеи кои сметаат и се трауматични ( да се префрлиме во соодветна тема и ќе ти дам примери ако сакаш). Прајш споредби без да видиш зошто некои состојби се трауматични. Можи да не се. Али не сме толку способни. И гејој пак можат деца да имат. Можат да се плодат на многу начини. Не можиш да му забраниш да се плодат како шо не можиме на секој следен гнида родител. Некој и од нив ќе се гниди. Ама место да се спаси дете, ќе се прај ново и ќе се донеси на живот, а веќе живото се остава да страда. И ова ми е филозофија и за стрејт парој али скроз башка тема е.

А што ако па има премногу наталитет. Тоа е ок? Џабе е квантитет ако нема квалитет ?
хомосексуалните бракови секако не се решение.

и ти радо би имал постабилни деца и радо би остајл да останат и пораснат во то шо ќе пораснат? Вау. То ми кажва за твоја емпатија кон деца и од тука нема да ти враќам веќе оти очигледно не ти е гајле за благосостојбата на децата.
Златна сестро јас лично учествувам во неколку организации на кои им се помага на загрозени деца, но како што кажав хомосексуалните бракови не го решаваат тоа, а ти си упорна демеек тоа било спасот... или народски кажано продавање магла.

хомосексуалните бракови секако не се решение.
Не реков ништо такво. Прати што ти пишувам. Висок наталитет не ок у никој случај. Живееме сепак во ограничен простор, со огранилени ресурси. Погледни го само Скопјево и безвезните згради. Во врска со браковите сум општо против бракот не важно дали е истополов или не

не велам дека дете од геј брак ќе е подобро од стрејт брак, ни обратно. Велам дека воспитување е возможно и во двата брака. Сосем возможно. Пак ќе предложам читање развојна психологија. Дури и самохран родител или при развод можи да се има балансирано детство. Зошто се нема е државата наша. Особено при развод. Зошто родителите се грижат за себе, а не за благосостојбата на детето и го хранат со идеи кои сметаат и се трауматични ( да се префрлиме во соодветна тема и ќе ти дам примери ако сакаш). Прајш споредби без да видиш зошто некои состојби се трауматични. Можи да не се. Али не сме толку способни. И гејој пак можат деца да имат. Можат да се плодат на многу начини. Не можиш да му забраниш да се плодат како шо не можиме на секој следен гнида родител. Некој и од нив ќе се гниди. Ама место да се спаси дете, ќе се прај ново и ќе се донеси на живот, а веќе живото се остава да страда. И ова ми е филозофија и за стрејт парој али скроз башка тема е.
не одговори на моја констатација, имено под преетпоставка да хомосексуалните родители на едно дете супер го воспитаат, но што праивме со социјализацијата(училиште, улица, друштво...) каде ке има долгогодишни секојдневни трауми.

Не реков ништо такво. Прати што ти пишувам. Висок наталитет не ок у никој случај. Живееме сепак во ограничен простор, со огранилени ресурси. Погледни го само Скопјево и безвезните згради. Во врска со браковите сум општо против бракот не важно дали е истополов или не
Има други начини за решавање на тоој проблеем, ако е проблем бидејќи последните десет години доживуваме морталитет во државата, а промовирање на педерски бракови за решавање на тој проблем е дебилно.

не одговори на моја констатација, имено под преетпоставка да хомосексуалните родители на едно дете супер го воспитаат, но што праивме со социјализацијата(училиште, улица, друштво...) каде ке има долгогодишни секојдневни трауми.
Па истово се случува и на национално ниво и на верско ниво. Чист пример е мој пријател Албанец за тоа, кој беше стално малтретиран како помал од Македонци кај мене у маало. И што сега треба некој да смени националност или вера ?

Нема да има трауми ако општеството е отворено. А новите генерации и идни родители се. Социјализацијата би била лоша пред 10-20-30 години. Во наредни 10-20-30 години се намалва ризикот. И не толку кон детето, поголем притисок е кон самите хомосексуални индивидуи, кои патем најрано се пубертетни деца. Уште еден поен помалку за твојата емпатија кон деца.

Златна сестро јас лично учествувам во неколку организации на кои им се помага на загрозени деца, но како што кажав хомосексуалните бракови не го решаваат тоа, а ти си упорна демеек тоа било спасот... или народски кажано продавање магла.
Тешко ми е да ти верувам. Јас не го викам хомос брак како едино решение туку можно решение од многу. Твоја неспособност да го увидиш то е цел круг на претходното мислење, не вервам дека имаш емпатија кон деца. Оти радо би ги оставил него да ги ставиш во семејство.

Во Грција и Хрватска можат да посвојуваат, во Србија Ана турка некоја таква политика, а лани имаше обид и кај нас за на државна сметка транџите да можат да менуваат пол, а бебиња ни умираат секоја година поради лошите услови во истото здравство. Се уште, за среќа, кај нас нема политичка клима за легализација на овие бракови, но ако стегне ЕУ барање, тешко дека некоја од продадените души, од кој било табор, нема да не стисне зелено копче.

Кој студирал право од вас!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom