Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Озбилен си ? Бабуш, бракот како БРАК е измишљотина на религијата. Затоа во Исламските земји до ден денес е дозволено да имаш и 5 и 10 жени. Џамијата го дозволила тоа, Алах го дозволил тоа.
Светот генерално го прифатил католичкиот модел, во превод 1 маж и 1 жена.
Прочитај ја дефиницијата за брак.
Религијата е сеуште и те како битна ствар кога е во прашање општеството. И да, имало заедници но ајде вака
НАВЕДИ МИ ЕДНА ЗАЕДНИЦА КАДЕ ШТО 2 МАЖИ ЖИВЕАТ ВО ЗАЕДНИЦА И ИМААТ ДЕЧИЊА? Еве од камено доба до ден денес.

Јас сфаќам дека ако на пример ти си геј - си погоден од самата ситуација и нормално сакаш да ја смениш и да биде поповолна и за тебе. Немам јас ништо против геј популацијата, имам против БРАК и против ПОСВОЈУВАЊЕ ДЕЦА. Тоа се мој цврсти ставови. Заедница е сосем во ред да си имаат, немам ништо против тоа. Во моја спална што правам е мој проблем, кој и што ебам е исто мој проблем. Исто така и не ме занима ти што правиш и кој или што ебеш во твојата спална. Јас и ти на маса можеме да јадеме, пиеме по цели вечери и денови ако ни иде муабет но твојата интима не ми треба да ја знам ниту пак сакам да се мешам во неа, исто како што не сакам ти да ми се мешаш во мојата интима. :) Се надевам дека ме сфати. Немам ништо против Геј, Трансџендер популација - Имам против менување на општеството. :)
Автоматски споено мислење:

Се дур ти ми одговараш како човек на маса твојата сексуална ориентација не ми е воопшто битна.
Не е морално да си против геј бракови. Моралот е слобода. Ако тебе ти смеа нечија слобода мене може да ми текне дека незнам луѓе со црвена коса несмеа во брак и сега што?

Е така де, баш убаво, ние сме добри, либерални, со модерни размислувања..и така си дојде новиот сексуален поредок..и нас нели не ни смета кој што сака да прави во својот кревет, кој со кого нек се ебава и хомосексуалците полека полека се приближуваат кон својата цел...Им дозволивме и бракови да основаат без да размислуваме дека тоа е една голема фасада позади која се криеше намерата за да дојдат до законот за дозвола на усвојување на деца...
Што направивме???
Децата им ги даваме како жртвени јагниња??
Сакаш ЕУ. Еве ти. Сакаш САД? Еве ти. Па што не е јасно. Во Канада имаш 52 пола. До 12 се осеќаш како женско после нешто друго. Абе болест до болест. Е тоа е таа иста светска банда која го тишти и уништува човештвото со години наназад. Поточно после втора светска нваму. ВО секој сегмент од живеењето. Впрочем и ова на кои сме сведоци и нивноо ремек дело.

Е така де, баш убаво, ние сме добри, либерални, со модерни размислувања..и така си дојде новиот сексуален поредок..и нас нели не ни смета кој што сака да прави во својот кревет, кој со кого нек се ебава и хомосексуалците полека полека се приближуваат кон својата цел...Им дозволивме и бракови да основаат без да размислуваме дека тоа е една голема фасада позади која се криеше намерата за да дојдат до законот за дозвола на усвојување на деца...
Што направивме???
Какви родители постојат хетеросексуалци....монструми, не заслужуваат да бидат наречени родители. Татко или мајка не те прави полот, туку способноста да го изгледаш тоа дете и да го однесеш на прав пат.

Дали сметаш дека едно дете повеќе ќе страда ако има скромен живот со две мајки или ако е физички малтретирано од неговите мајка и татко?!

Што направивме???
Јас не се правам будала јас сум директно за посвојување. И брак и посвојување. Од еднаш...

Еее така. Вие здрвствените работници тука треба да си дикскутирате, а не на онаа златна еротска тема, џабе ја загадивте.

Какви родители постојат хетеросексуалци....монструми, не заслужуваат да бидат наречени родители. Татко или мајка не те прави полот, туку способноста да го изгледаш тоа дете и да го однесеш на прав пат.

Дали сметаш дека едно дете повеќе ќе страда ако има скромен живот со две мајки или ако е физички малтретирано од неговите мајка и татко?!
Мрско ми е да правам споредби, ме мрзи да пишувам, но која ти е гаранцијата дека тоа дете нема да биде силувано и малтретирано од посвоителите во истополов брак?
Дете треба да има МАЈКА И ТАТКО...толку од мене...ми се стегнува душата за секое дете кое би ја имало таа " среќа" да има двајца татковци или две мајки:(:facepalm:

Не е морално да си против геј бракови. Моралот е слобода. Ако тебе ти смеа нечија слобода мене може да ми текне дека незнам луѓе со црвена коса несмеа во брак и сега што?
Ќе се офарбаат црни?

споредбава ти е... :facepalm:

не кажав дека е морално(задолжително). Кажав дека ЈАС ЛИЧНО сум против геј бракови и посвојување на деца. Тоа е сепак мое мислиње и ти како човек којшто е "Open Minded" треба да почитуваш туѓо мислење колку и да не се согласуваш со него. Исто како што јас го почитувам твоето мислење иако не се согласувам со поголемиот дел од тоа што го пишуваш на темава. Сепак, на ПОЧИТ се гради се.

Мрско ми е да правам споредби, ме мрзи да пишувам, но која ти е гаранцијата дека тоа дете нема да биде силувано и малтретирано од посвоителите во истополов брак?
Дете треба да има МАЈКА И ТАТКО...толку од мене...ми се стегнува душата за секое дете кое би ја имало таа " среќа" да има двајца татковци или две мајки:(:facepalm:
Гаранција дека нема да биде малтретирано нема ниту во хетеросексуалниот брак, па оттука не очекувај дека ќе ја има ниту во хомосексуалниот.

..... јас би рекла.... среќа е многу од дечињата оставени сами на себе, напуштени од своите родители, да ја имаат приликата да имаат РОДИТЕЛ, кој колку толку би можел да му ја пружи таа родителска љубов и да ги изнесе на прав пат, а се друго е небитно.

Немам јас ништо против геј популацијата, имам против БРАК и против ПОСВОЈУВАЊЕ ДЕЦА.
И ја исто.
на маса можеме да јадеме, пиеме по цели вечери и денови ако ни иде муабет
Седиме еднаш така со едни другари,и едиот геј,ама ние не го рчкаме на таа тема.И се запивме убаво,а он не пие.И му викам ја у еден момент -добро бе дај напрај макар едно живели,не биди педер ))))))))))

ми се стегнува душата за секое дете кое би ја имало таа " среќа" да има двајца татковци или две мајки:(:facepalm:
А што е боље,да расне,звер,у дом,или да боде посинето од екстра ситуирани педери/лезбејки??

Последно уредено:
А што е боље,да расне,звер,у дом,или да боде посинето од екстра ситуирани педери/лезбејки??

Затоа реков дека децата посвоени од таква брачна заедница се експериментални заморчиња...ке треба да почекаме неколку години а потоа ќе читаме исповеди, всушност сами ќе ни кажат дали се задоволни или ке го колнат денот кога излегле од домот.

Ќе се офарбаат црни?

споредбава ти е... :facepalm:

не кажав дека е морално(задолжително). Кажав дека ЈАС ЛИЧНО сум против геј бракови и посвојување на деца. Тоа е сепак мое мислиње и ти како човек којшто е "Open Minded" треба да почитуваш туѓо мислење колку и да не се согласуваш со него. Исто како што јас го почитувам твоето мислење иако не се согласувам со поголемиот дел од тоа што го пишуваш на темава. Сепак, на ПОЧИТ се гради се.
Ако некој став е базиран на омраза може да е кажан но, треба да е осуден. Има антисеминисти, расисти, шовинисти итн. Нека си зборат ама треба да се каже дека не се во право и да се осудат морално. Не сум за цензура на говор на омраза. И затоа не барам да ти се избрише мислењето и да бидеш казнет ама морам да кажам дека е неморално тоа.

Ако некој став е базиран на омраза може да е кажан но, треба да е осуден. Има антисеминисти, расисти, шовинисти итн. Нека си зборат ама треба да се каже дека не се во право и да се осудат морално. Не сум за цензура на говор на омраза. И затоа не барам да ти се избрише мислењето и да бидеш казнет ама морам да кажам дека е неморално тоа.
Ај те молам кажи каде виде говор на омраза во мојот став дека сум против? :)
Зарем за се за што нема да се сложам со тебе е говор на омраза?

Како сте испаничени чиниш педер ви го пикна. :pos:

Како беше она, не е проблем ако ти го пикне, проблем е ако ти се засвиѓа :ROFLMAO:
Така де, не се вика за џабе хомофобија. Ви фуфка дека сте педери тое. Не дека сте, али пуст страв. Да не се засвиѓа.

Остајте кој со кој сака нека се еби. Нели, се дур има согласност од двете страни. Мртви луѓе, животни и деца то не можат да го напрат. Дур читав некој спомна шо ако зоофил сака да си еби козата. Ко ќе речи козата "еби ме Менде" - нека ја еби. До тогаш, жалам.

Како сте испаничени чиниш педер ви го пикна. :pos:

Така де, не се вика за џабе хомофобија. Ви фуфка дека сте педери тое. Не дека сте, али пуст страв. Да не се засвиѓа.

Остајте кој со кој сака нека се еби. Нели, се дур има согласност од двете страни. Мртви луѓе, животни и деца то не можат да го напрат. Дур читав некој спомна шо ако зоофил сака да си еби козата. Ко ќе речи козата "еби ме Менде" - нека ја еби. До тогаш, жалам.
Може ќе ја намириса Менде козата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom