- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.343
- Поени од реакции
- 11.765
Од се срце ти посакувам да живееш со албанци, наместо со провинцијалци.
Да.Они се далеку поголем проблем од Албанците, го ебаа Скопјево, нè загушија.
Да се засрамат провинцијалците што сакаат фер шанса во животот, а не да живеат во мртви градчиња каде власта нема инвестирано од кога постои државата.Они се далеку поголем проблем од Албанците, го ебаа Скопјево, нè загушија.
Они се далеку поголем проблем од Албанците, го ебаа Скопјево, нè загушија.
Оти па Скопје е криво за тоа?Да се засрамат провинцијалците што сакаат фер шанса во животот, а не да живеат во мртви градчиња каде власта нема инвестирано од кога постои државата.
Meh, a few bad apples...Да.
Ви ги тепаат и убиваат децата.
Toa ти e цело време проблемот. Не си пробал да се ставиш во туѓа кожа.Оти па Скопје е криво за тоа?
Види сеа, немој да се обидуваш да ме правиш дека не се ставам во друга кожа, дека немам емпатија, итн.Toa ти e цело време проблемот. Не си пробал да се ставиш во туѓа кожа.
Не можам да се ставамв во кожа меѓутоа сум разговарал со многумина од нив и немаат никакви проблеми.Земи пробај стави се у кожа на некој кој живее помеѓу Албанци
Дури и да не е таква ситуацијата, за еден град да се смета за развиен и напреден услов е некој да сака да се пресели и да живее во него.Toa ти e цело време проблемот. Не си пробал да се ставиш во туѓа кожа.
Земи пробај еднаш стави се во кожа на некој у чиј град нема ништо (како и да го сфатиш ова ништо, ќе бидеш у право), со децении и се пропаѓа. Зошто да не дојде у Скопје, туку да остане таму?
Ние им јадеме гомна, ама у нивна кожа не би се ставиле. (ја се заебавам кога зборам за нескопјани и сл., ваљда им е јасно тоа на сите)
Земи пробај стави се у кожа на некој кој живее помеѓу Албанци, со сите весели моменти кои ги носи тој соживот на мала раздалечина. Тогаш не би се шегувал со тесни улички и слично и не би прашувал небулозни прашања.
Твоите кога се симнувале од планина и се селеле таму, што им било криво Скопје?Оти па Скопје е криво за тоа?
Татко ми е мајка ми се родени в Скопје но баба ми и дедо ми се од планина.Твоите кога се симнувале од планина и се селеле таму, што им било криво Скопје?
Твоите 11500 политички мислења се исто така комплетно небитни.Како Анон се чувствува на темата е комплетно небитно.
Зарем никој не може да стави на кантар колку Евреи убија Германците, а колку Германци убија Евреите во Војната?Само не пробувајте муабети „вози се во 12 и 2 и ќе видиш таму Албанци повеќе тепале Македонци“ тоа никој не може да го стави на кантар.
Океј, ајде, измери ја нашата ситуација или дај нешто веќе измереноЗарем никој не може да стави на кантар колку Евреи убија Германците, а колку Германци убија Евреите во Војната?
Си има документирано настани, линкови од медиуми. Има извадоци сочувано од медиуми.
Тој го нападнал тој и така натаму и така натаму.
Тоа е проблемот на системот и државата, ниту вие сте криви ниту пак ние од внатрешноста.Види сеа, немој да се обидуваш да ме правиш дека не се ставам во друга кожа, дека немам емпатија, итн.
Јасно ми е зошто го прави тоа провинцијата, ама штети на другите.
Не можам да се ставамв во кожа меѓутоа сум разговарал со многумина од нив и немаат никакви проблеми.
Само ќе ти кажам дека порано кога беа зачестени тепањата по автобуси, Македонци од Хром кои среќно си живееа помеѓу Албанци, дружеа, играа фудбал итн. влагаа во автобуси и од чиста мира тепаа Албанци. Тоа е таа иронија, еј.
Само не пробувајте муабети „вози се во 12 и 2 и ќе видиш таму Албанци повеќе тепале Македонци“ тоа никој не може да го стави на кантар.
Сакаш да ми кажеш дека тебе не ти се чини оти нападите врз неалбанците каури врз имотот, личниот дигнитет, верските објекти, децата и др., од страна на Албанците муслимани, е нешто кое ти се чини дека и не е толку флагрантно па ти треба доказ, список некој и сл.? Сам не можеш да го приметиш до сега?Океј, ајде, измери ја нашата ситуација или дај нешто веќе измерено
Види, сите тие работи се за осудување, јас не ги оправдувам. И ние не сме цвеќе за мирисање, да не ти вадам примери сеа.Сакаш да ми кажеш дека тебе не ти се чини оти нападите врз неалбанците каури врз имотот, личниот дигнитет, верските објекти, децата и др., од страна на Албанците муслимани, е нешто кое ти се чини дека и не е толку флагрантно па ти треба доказ, список некој и сл.? Сам не можеш да го приметиш до сега?