Џорџ Флојд

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
А ти демек имаш посветено на образованието? Доста глумиш паметен, ти си цел предизвик на форумов.
Ignoriraj go ,osven gomna jadenje po temi kao kontrash niso drugo ne biva.Sigurno u realen zivot ne pravi taka da ne mu go puknat nosot.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ignoriraj go ,osven gomna jadenje po temi kao kontrash niso drugo ne biva.Sigurno u realen zivot ne pravi taka da ne mu go puknat nosot.
Those arguments, tho. Може баш тебе ти го имам пукнато носот, во минатото, кога бев незрел.
? Па самото Black live matters нели е расистичко? Зошто не почнаа со Every live matters и со мирни протести тогаш може и би ги подржал а вака глумејки жртви нека шетат со оружје по улиците.
Не е. Не биди смешен, каков every live matters, тоа се подразбира.
Со мирни протести со почна, и претежно мирни протести се одржуваа. Тоа што вас ви се интересни и ви ги пласираат само видеата во кои има насилство и грабежи, не ви ја доловува целата слика.
И секако дека во вакви масовни протести ќе се најдат lowlifes кои ќе ги ескалираат или кои се платени за тоа.

Последно уредено:
B

Beginner

Гостин
Those arguments, tho. Може баш тебе ти го имам пукнато носот, во минатото, кога бев незрел.

Не е. Не биди смешен, каков every live matters, тоа се подразбира.
Со мирни протести со почна, и претежно мирни протести се одржуваа. Тоа што вас ви се интересни и ви ги пласираат само видеата во кои има насилство и грабежи, не ви ја доловува целата слика.
И секако дека во вакви масовни протести ќе се најдат lowlifes кои ќе ги ескалираат или кои се платени за тоа.
Како тоа се подразбира во Black live matters според болдираното белите и другиве се тотално небитни.
Според многу видеа ќе испаднат сите црцни што протестираат се lowlifes има премногу видеа како ограбуваат, палат, продавници на невини луѓе. И глупоста белците да се извинуваат дека се бели мислам кој кого заебава тука и кој е расист? Белец убиен од полицаец 2-3 медиуми ќе напишат 2-3 збора за тоа и толку сега црнец одма револуција ќе почнуваат со палење и ограбување по локалните продавници и самите си наштетуваат со тоа ама они си знаат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И глупоста белците да се извинуваат дека се бели мислам кој кого заебава тука и кој е расист?
Тоа го имам осудено ама ете, не ме читаш.
Истиот проблем со корона темата го имаме и тука.
Разберете дека светот е сив а не црно бел.
Како тоа се подразбира во Black live matters според болдираното белите и другиве се тотално небитни.
Ако ти се гаси компјутерот, важна е температурата на процесорот, и можеби најчесто тоа е проблемот.
Но тоа не значи дека не е важна темепратурата на графичката, на хардот, на матичната...

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Ќе мора добро да се размисли за испраќање на меѓународни мировни сили предводени од ООН.
Само такви сили ќе ја стекнат довербата на локалното население и ќе се помогне на легално избраните власти во САД да повторно го вратат редот и мирот.
Автоматски споено мислење:

Навистина сум изненаден од неспособноста и неверојатната неефикасност на тој катастрофално гломазен систем кој не успева да го заштити чесниот работен народ.За што плаќал целиот живот тој просечен Американец.
Кај мене предизвикува сега сомнеж во се што говореа претходно за нивната јачина.
Одвојуваат 700 милијарди долари само за одбрана.Па какво е тоа таму пљачкање народни пари.Тоа е незамисливо.Замислете Русија со 10 пати помал буџет ги избрка од Сирија со само 40 авиони.
Па замислете само колку лажни проекти има таму кои тежат милијарди долари а нема никакви резултати.На фрегатите се запишувани неколкуратно повеќе морнари од навистина потребните и уште повеќе од што навистина и ги има.Исто било насекаде во целиот одбрамбен сектор.
Делуваат малку како да се тигар од хартија.

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
873
Поени од реакции
1.390
Не глумам паметен, паметен сум.
Ма немој.

Зошто е толку тешко да прифатиш критика?
Зошто не можеш да си признаеш дека погреши? Тоа е секако ради егото. Не го храни, туку признај и нахрани го моето.
Можеби треба да си „ментално предизвикан“ за mentally challenged да го преведеш така :D
Оти стално така сум го преведувал. И ти од сите најде да ме исправаш. Ако е за така јас треба овде полно да ве исправам во писмените грешки шо ги прајте, корситење на англицизми и не точни превоиди. Не знаење да се напиши "неможам -> не можам", "волку -> олку", "реплицирам -> одговорам", "трансформација -> претворање", "сајт -> страна" и т.н. Ако е до ова дојдено можам слободно да кажам зошто не е правилно да се преведува "cultural -> културолошки" туку "културно".

За да останеме он топик, би сакал да те запрашам, ако е толку црно за беливе (pun intended) каде сте биле да се борите за нив пред да биде отворена темава?
Зошто немало теми за угнетените белци?
Зошто немало отворање теми и кукање како тоа црнците биле со предност?
Само чекате нешто да се случи против малцинствата, и тогаш почнувате да копате и се обидувате да ја изедначите работава.
Која, патем, е далеку од изедначена, ти „бел супремасисту“ :D
Зашто цело време сме обвинувани за теорија на заговор "white genocide conspiracy" од таквите како вас и вашите main stream медиуми шо пропагираат либерал bullshit.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
А очекувавте CNN да се согласат со размислувањето на Тери? Размислување кое што е на место. Нив само ги интересира да потпалуваа меѓуетнички несогласувања и да ги прават црнците жртви на системот. Класична перална на мозок ти е CNN.
Истите идиоти од CNN 2001 терористите од УЧК први ги прогласија за борци за човекови права.Поголеми лажови и лицемери од нив нема.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Со оглед на тоа што и шуто и рогато зборот џихадисти го употребуваше за голем број муслимани кои немаат никаква врска со тоа, разбирлива е оваа постапка.
Да разјасниме
ЏИХАДИСТ - Исламски Свет Војник.
Да го рачунаш зборот како „исламофобија“ ти е иста глупост како зборот „White" да го рачунаш како расизам.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Истите идиоти од CNN 2001 терористите од УЧК први ги прогласија за борци за човекови права.Поголеми лажови и лицемери од нив нема.
А бе тоа е, целиот свет ги брани. Којзнае зошто :icon_lol:

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
А бе тоа е, целиот свет ги брани. Којзнае зошто :icon_lol:
Прво не знам која ти е целта,ама ставовиве ти се каша попара.По се изгледа си тинејџер кој има хормонска бура,во спротиво си имаш сериозен проблем,со самиот себеси!

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
? Па самото Black live matters нели е расистичко? Зошто не почнаа со Every live matters и со мирни протести тогаш може и би ги подржал а вака глумејки жртви нека шетат со оружје по улиците.
Зашто БЛМ се носи на дресови во ПЛ а банерот "White Lives Matter" беше окарактеризиран како расизам?

Kajgana Shop

На врв Bottom