Што да заживее, малодушноста на македончето (намерно вака напишано) се покажува... север(џ)ани. Во име на НАТО, ЕУ... душата си ја даде.Интересна е темава да заживее.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што да заживее, малодушноста на македончето (намерно вака напишано) се покажува... север(џ)ани. Во име на НАТО, ЕУ... душата си ја даде.Интересна е темава да заживее.
Македончето воопшто нее малодушно, тоа е само изманипулирано од политичарите. Треба да се одлучиме еднаш засекогаш во која насока ќе одиме. Дали ќе одиме кон ЕУ и НАТО (впрочем треба да излеземе од НАТО) или ќе си го зачуваме името и државата закоешто треба да гладуваме за да докажеме дека навистина ги сакаме.Што да заживее, малодушноста на македончето (намерно вака напишано) се покажува... север(џ)ани. Во име на НАТО, ЕУ... душата си ја даде.
Не може да е некој манипулиран за името. Секој достоинствен човек не би се согласил на промена. Покрај промената на името (најмногу зборувана), преспанскиот договор содржи еден куп штетни работи, дури, можеби и полоши од промената на името.Македончето воопшто нее малодушно, тоа е само изманипулирано од политичарите. Треба да се одлучиме еднаш засекогаш во која насока ќе одиме. Дали ќе одиме кон ЕУ и НАТО (впрочем треба да излеземе од НАТО) или ќе си го зачуваме името и државата закоешто треба да гладуваме за да докажеме дека навистина ги сакаме.
Огледај се на Србија, абре што не се проба таму, Косово не си го даваат ни по цена за ЕУ интеграции ни по ништо, дури и повише ЕУ дава таму пари само да успее да влезе со своите западни политики. Путин според мене недоволно им помага но го имаат како поткрепа и западот тоа го знае.
За да Македонија се повторно појави како држава на мапата треба да се вратиме во 2001 после кризата и да кажеме НЕ за ЕУ и НАТО, па едно десетина години санкции, па милијардите на Грујо да ги вратиме , па овие сега на Заеф , се на се околу 10 милијарди ќе му дојдат.
Па треба да се извиниме на рускиот народ за навредите што му ги направивме... и така после едно десет години од сега ќе успееме да ја вратиме Македонија.
Prijatele ti si vlegol vo gjavolot sakas nadvor od nato. Nema sansi nikogas poveke. Ova e opasna igra koja uste trae ova e ekaperiment luge koj se slucuva ednas na 100000 god. Vakov inzenering vrz eden narod nemalo. I sakas sega nadvor nemoze.Македончето воопшто нее малодушно, тоа е само изманипулирано од политичарите. Треба да се одлучиме еднаш засекогаш во која насока ќе одиме. Дали ќе одиме кон ЕУ и НАТО (впрочем треба да излеземе од НАТО) или ќе си го зачуваме името и државата закоешто треба да гладуваме за да докажеме дека навистина ги сакаме.
Огледај се на Србија, абре што не се проба таму, Косово не си го даваат ни по цена за ЕУ интеграции ни по ништо, дури и повише ЕУ дава таму пари само да успее да влезе со своите западни политики. Путин според мене недоволно им помага но го имаат како поткрепа и западот тоа го знае.
За да Македонија се повторно појави како држава на мапата треба да се вратиме во 2001 после кризата и да кажеме НЕ за ЕУ и НАТО, па едно десетина години санкции, па милијардите на Грујо да ги вратиме , па овие сега на Заеф , се на се околу 10 милијарди ќе му дојдат.
Па треба да се извиниме на рускиот народ за навредите што му ги направивме... и така после едно десет години од сега ќе успееме да ја вратиме Македонија.