Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
brza kucka slepi kucinja ragja, podnele skoro 2k prigovori, 1500 ne gi potpisale.
Pod difolt vo vakva situacija prigovorot im paga u voda.
Не заебавај вистина ова?
Нема шанси, па Апасиев може одма десет склекови да направи.

:confused: овај грешка беше тоа Тигарот правеше склекови, Апасиев е професот и го има правото во мало прсте, нема шанси да се непотпишани пак е воа некој хакерски напад во пенкалото ...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кога СДСМНЕ оди од врата до врата за да ги гласаш зошто никој не бара да се реши Смиљковско? Зошто никој не бара достоинство за загинатите во Вејце и Карпалак? Кој рекол сакам да го решите загадувањето, сакам ефикасна јавна администрација, функционално правосудство? Зошто сите викаат син ми Митре и ќерка ми Стојанка да ги ставите на шалтер и имате од цела фамилија глас? Друго не не интересира што сакате прајте ќе си молчиме. Зошто за ниеден протест не се излезе во масовни бројки? Ако е за загадување, јас живеам во Радовиш кур ме боли. Ако е за приватизација, кур ме боли јас во приватна фирма сум. Ако е за тепање на средношколци во Тетово, кур ме боли јас во Делчево сум дај купам Голф од плац во Благоевград што би рекол еден член. Ќути сине не излегувај, брат ти е нишало на врата во општина ако те видат ќе го избркаат, што ќе правиме после?

Добиваш што заслужуваш. Утре да извадат докази дека зајко, жмицко, грујо се сериски убијци пак ќе имаат шестоцифрен број гласови, пак ќе имаат двотретински број пратеници заедно.

А за тоа добри по природа. Сите асални иселеници што ги знам ми кажале ако некогаш се селиш, прво правило е бегај од наши. Наш ако не те заебе, кој? Да умре комшијата, да му ја земам козата. Завидлук, пикање нос во туѓи работи, величење на богаташи без разлика како стигнале до парите, идолизација на Аркан, Ране, правење сопки и омраза по партиска основа, по внатрепартиска основа, по различномисленска основа, секој кој успеал со образование е исмеван дека му мавале чврги како мал, таков ситен мал со наочарчиња го тепале, сега станал програмер, мочко. Заглавување во бирократски лавирнитни на итни медицински случаеви кои бараат веднаш оперативни зафати, те шуткаат од шалтер на шалтер, никој не сака да ти помогне како сограѓанин кур ги боли за тебе, гледаат да ги испијат тие 10 кафиња и да си одат дома. Ти бараат мито а гледаат дека си утепан и очаен, и баш на таа карта дека си на дното и ќе направиш да си го спасиш, синот, ќерката, имотот кој ти го утнале во административните процедури, гледаат максимално да ти ги исцицаат и тие минимум пари што ги имаш оти ќе пристанеш на се. Уште да редам сакаш?
Истово важи за сите народи од нашево поднебје, кои имале слична историја како нас. На ова отворено време смешно е да се плука само по нашите.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кога СДСМНЕ оди од врата до врата за да ги гласаш зошто никој не бара да се реши Смиљковско? Зошто никој не бара достоинство за загинатите во Вејце и Карпалак? Кој рекол сакам да го решите загадувањето, сакам ефикасна јавна администрација, функционално правосудство? Зошто сите викаат син ми Митре и ќерка ми Стојанка да ги ставите на шалтер и имате од цела фамилија глас? Друго не не интересира што сакате прајте ќе си молчиме. Зошто за ниеден протест не се излезе во масовни бројки? Ако е за загадување, јас живеам во Радовиш кур ме боли. Ако е за приватизација, кур ме боли јас во приватна фирма сум. Ако е за тепање на средношколци во Тетово, кур ме боли јас во Делчево сум дај купам Голф од плац во Благоевград што би рекол еден член. Ќути сине не излегувај, брат ти е нишало на врата во општина ако те видат ќе го избркаат, што ќе правиме после?

Добиваш што заслужуваш. Утре да извадат докази дека зајко, жмицко, грујо се сериски убијци пак ќе имаат шестоцифрен број гласови, пак ќе имаат двотретински број пратеници заедно.

А за тоа добри по природа. Сите асални иселеници што ги знам ми кажале ако некогаш се селиш, прво правило е бегај од наши. Наш ако не те заебе, кој? Да умре комшијата, да му ја земам козата. Завидлук, пикање нос во туѓи работи, величење на богаташи без разлика како стигнале до парите, идолизација на Аркан, Ране, правење сопки и омраза по партиска основа, по внатрепартиска основа, по различномисленска основа, секој кој успеал со образование е исмеван дека му мавале чврги како мал, таков ситен мал со наочарчиња го тепале, сега станал програмер, мочко. Заглавување во бирократски лавирнитни на итни медицински случаеви кои бараат веднаш оперативни зафати, те шуткаат од шалтер на шалтер, никој не сака да ти помогне како сограѓанин кур ги боли за тебе, гледаат да ги испијат тие 10 кафиња и да си одат дома. Ти бараат мито а гледаат дека си утепан и очаен, и баш на таа карта дека си на дното и ќе направиш да си го спасиш, синот, ќерката, имотот кој ти го утнале во административните процедури, гледаат максимално да ти ги исцицаат и тие минимум пари што ги имаш оти ќе пристанеш на се. Уште да редам сакаш?
Се точно ова особено за курчобољата, она што има да се секирам тамо у тетово дали имаат проблем некој, али се додека не заигра мечка и на твоја врата а кога заигра цмиздрење и плачење, додека болдираново не е точно, тие „успешни“ гастарбајтери најчесто бегаат од замарање за да се помогне на некого па овој изговор го користат.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.681
Поени од реакции
37.665

...значи циркус без образложување. ...грешка, ама ете... толку ајт дома сите... па таа членката од ДИК мислев некој од градинка зборува на децата, претседателов на ДИК како на кванташки однос...ихааааа кој не води, сите партиски присутни на избори неписмени, не знаат една забелешка да напишат... а сега се жалат вака така со гласови, а записниците без забелешка...ихаааа неписмени ... што се буните сега бе кога немавте никакви забелешки при затворање на изборните места еб.ти неписмените :facepalm:!
П.С.
...браво за Бачев!

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Види сега, прочитај го постов твој што си го напишал и ќе видиш типичен пример на карактеристиките што ти ги набројав.... Ретко на некој Македонец не му е јасно ова... Ниту пак некој ќе го одрече... А кај е наивноста? Таа е во оној момент кога оние како тебе (ова позитивно), со поетски речник, кои треба да бидат интелектуална подлога на обичниот народ, си мислат дека во демократијата водилка на обичниот човек до гласачкото место е општото добро на општеството... Како што кажав јагмата и малодушноста се основни човекови особини, тие што се борат за власт го знаат тоа и добро го ползуваат...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Гласачки ливчиња фалат, изгоре возило на ДИК со гласачки материјал, тоа со веб страната беше комитрагедија...ама се било регуларно, всичките приговори неосновани.
Ко ќе ми текни какви циркуси правеа за едно ливче од Теарце, па тоа во живо вкрстено испрашување...топкање од земја, со сВе. Бачев исклучи, на очи го лажи тета во ДИК на седница :pos:

Згора на се изборите беа неопходни за шо побрзо да се дормира Влада, за да не трпи вилаето и рајата. Сеа Ванчо на одмор ќиниса, одморот побитен испадна.

Лицемерие без преседан.
Нека стрижат шом можат, дефокус Апасиев. Хидрожмицко нека си ги брои мегаватите, тоа е за Организацијата :icon_lol:

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Има ли некој информација колку гласале за П. Богојески. Но мора точна бројка, онака, и заокружена цифра (едноцифрена, двоцифрена, можеби и троцифрена?) е задоволителен одговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom