Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ми се свиѓат професоров и неговите ставој, ама искрено мислам дека еден ден ќе го убие самоувереноста и моментот кога ќе свати дека нема шанси да си ги оствари неговите идеали без притоа да не се консултира со "надворешните фактори" или да не тропне на вратата кај албанскиот фактор. Мислам ало, Македонија сме, не Скандинавија. Во некој идеален свет да, ама не овде.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.045
Поени од реакции
19.413
Фали ваков лик да ги ремети во собрание ама да не заврши неславно во некој гепек ми е, ептен се опушти.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.304
А тоа професорите по право па едни добри практичари што се, поголем дел од нив не знаат како се седи у судница.
Поголем проблем е дека нема право во РСМ. Ама ќе има добар сеир, тоа сигурно.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.267
Ми се свиѓат професоров и неговите ставој, ама искрено мислам дека еден ден ќе го убие самоувереноста и моментот кога ќе свати дека нема шанси да си ги оствари неговите идеали без притоа да не се консултира со "надворешните фактори" или да не тропне на вратата кај албанскиот фактор. Мислам ало, Македонија сме, не Скандинавија. Во некој идеален свет да, ама не овде.
Мислиш дека Апасиев е толку несвесен за геополитичката реалност?

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Сеуште се нема професорот појавено на радарот на "надворешните фактори" ама кај и да е, ќе почне да им трепка точката на кале.
Мислиш дека Апасиев е толку несвесен за геополитичката реалност?
Свесен е, ама овие на Кале не се свесни дека имаат кандидат за шок терапија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.267
Сеуште се нема професорот појавено на радарот на "надворешните фактори" ама кај и да е, ќе почне да им трепка точката на кале.

Свесен е, ама овие на Кале не се свесни дека имаат кандидат за шок терапија.
Ако Апасиев се факторизира толку за да влегува на Кале како кандидат за било што, успеал во првичната цел. Ама има уште пат за одење до тој момент.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Нема сила од надвор, нема албански фактор ако од наша страна има единство.Која е таа сила што ќе смени нешто ако Апасиев на овие избори добиеше 800.000 гласови?

Се е до народот, влијанието од надвор не доаѓа само по себе.

Член од
7 септември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
44
...за мене краен левел е прашањето:
- дали има Албанци реселени лица? псе Јо!?
а замисли има Македонци раселени лица во сопствена држава - Македонија, раселени од малцинство што сте вие и истите вие не им дозволувате да се вратат дома...што мислиш Алах го оправдува тоа иако се работа за каур?! :neetaka:
Znaes kolku kuci/prodavnici se izgoreni vo Bitola, Prilep vo 2001 i den deneska se runirani ili "kupeni" od makedoncite

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Нема сила од надвор, нема албански фактор ако од наша страна има единство.Која е таа сила што ќе смени нешто ако Апасиев на овие избори добиеше 800.000 гласови?

Се е до народот, влијанието од надвор не доаѓа само по себе.
На зградата на бугарскиот парламент пишува соединението прави силата, буквално во една реченица напишано се.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.016
Такви патриоти на хартија има уште и тоа со лопата да ги риниш, ене ги повеќето се со Бугарски и иселени од градот а зад тастатура патриотишта изиграваат, многу јаки патриоти се тие нема шо
Ti vo svedska so kakov pasos prestojuvase ?
Автоматски споено мислење:

Znaes kolku kuci/prodavnici se izgoreni vo Bitola, Prilep vo 2001 i den deneska se runirani ili "kupeni" od makedoncite
Kolku ?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Фали ваков лик да ги ремети во собрание ама да не заврши неславно во некој гепек ми е, ептен се опушти.
Имаше еден ваков лик во 90тите, ги реметеше есдеес и другите од власта со триста процедурални и амандмани. Тодор Петров. Човекот имаше и знаење и умееше да дискутира. Ама во еден момент дигна раце, не можеше против "системот". Како јунакот во романот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom