Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Да огромен дел бла бла, ама уште поголем огромен дел уште живеат без канализација ко стока, уште серат во полски клозети.
Тие таквите ќе гласаат пак како што ќе каже оџата, а тоа со канализацијата голем дел од нив не го ни третираат како примарен проблем.
Во мкд ги имам извртено многу села, особено окапав повеќе од една година по терен низ тие нивните области и верувај ми дека кај нив гласањата се: како што ќе каже оџата или кметот, или според тоа кој им вработил член на фамилијата.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Епа то е проблемот, за секоја важна одлука за иднината а Македонија тие бојкотирет, самото тоа ги става на исто ниво ко сдсм.
Дали со бојкотот (не знам за точно кој) направиле (по)лошо за државата?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.454
Поени од реакции
9.156
Тие таквите ќе гласаат пак како што ќе каже оџата, а тоа со канализацијата голем дел од нив не го ни третираат како примарен проблем.
Во мкд ги имам извртено многу села, особено окапав повеќе од една година по терен низ тие нивните области и верувај ми дека кај нив гласањата се: како што ќе каже оџата или кметот, или според тоа кој им вработил член на фамилијата.
не зборви и ти сега како оваа од Бајро, држи се до дискусија, не правиме овде муабет само за гласање, оваа од Бајро го начна дека незадоволните Петко и Станко не се бунеле, работата е дали овие што немаат канализација и асфалт се задоволни и зошто не се бунат или убаво им е да им влегува на суво што би рекла битолчанкава.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.077
Поени од реакции
11.347
Ми текнува на едно сељачанско понашање на Фрчко, ама не ми оди во памет за што.....нема везе.
Шамараше трудна жена за паркинг место.

Тоа е градската елита од СДС

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... ako Micko izigrase poinaku nemase da bide ova situacija sto mi ja prestavuvas.
Ситуацијата со ВМРО ДПМНЕ не е како за другите партии. Стана предмет на страшен прогон (не само домашен), политички прогонети функционери (за криминал слабо обвиненија), замрзнат имот (од неуставната поранешна специјална обвинителка, Катица), закана со забрана на партијата (тука вклучително и на ЕПП каде што партијата е член), прогласување за терористичка, константни закани со судски прогони, со нелегални „бомби“... итн. Веројатно мораше да делува пасивно за да не се случи претходново. Последното протестирање беше до 27 април 2017. После тоа на сцена стапи играчот донесен за да го стори разнебитувањето на Македонците и Македонија. Не падна тој од небо, ниту ќе можеше без поддршка од „оние што се близу до господ“.
Ова се мои размислувања, а и други политичари го спомнувале.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.454
Поени од реакции
9.156
Ситуацијата со ВМРО ДПМНЕ не е како за другите партии. Стана предмет на страшен прогон (не само домашен), политички прогонети функционери (за криминал слабо обвиненија), замрзнат имот (од неуставната поранешна специјална обвинителка, Катица), закана со забрана на партијата (тука вклучително и на ЕПП каде што партијата е член), прогласување за терористичка, константни закани со судски прогони, со нелегални „бомби“... итн. Веројатно мораше да делува пасивно за да не се случи претходново. Последното протестирање беше до 27 април 2017. После тоа на сцена стапи играчот донесен за да го стори разнебитувањето на Македонците и Македонија. Не падна тој од небо, ниту ќе можеше без поддршка од „оние што се близу до господ“.
Ова се мои размислувања, а и други политичари го спомнувале.
за мене тоа не оправдување, сега сме акнати од земја, понижени, донесени во ситуација од која никогаш нема да се опоравиме. И сега ти што мислење имаш, кој се твоите очекувања, ќе ја прифаќаме новата реалност ?

M

Macedon1um

Гостин
Druze u koj film zivees ? DUI ne e pobednik na izborite za da bira so kogo kje praj vlada.Kako kje im naredi kale taka kje napravat a ocigledno e sto kje bide naredeno.
Дуи не е победник ама исто како да е, они одлучуваат кој ќе формира влада дали Сдсм или Дпмне. Они во 2016 на сите тие скандали со Грујо до последен момент се мислеа со кој ќе коалицираат и покрај притисоците од надвор а не па сега, со решено прашање за име и Преспанско договор кој Мицко не го спомнува многу.

Јас не би бил толку сигурен дека Калето ќе фаворизира некој, и двете страни им се послушни под нивна контрола сега

Со капото мислев погоди, али блиску беше.
Капото се знае кој е

Прегледај го приврзокот 259130

Сашо у Вмро не е само пари. Сашо ти повлекува цела структура луѓе и послушници у партијата.
Не им донесе мн на контото на сдс, колку што им скрати на Вмро.
Ништо не скратил Сашо во поглед на гласови, не му давајте толку значење. Скратија нивните коалиции кои тогаш полесно ги имаа под контрола од позиција на власт, а највеќе скратија разочараните членови на дпмне кои видоа дека сегашниов лидер и раководство не се обидоа да направат ништо за клучните работи

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.872
Поени од реакции
23.388
Што е ова бе, три дена да не работи сајтот?
Или само кај мене е нефункционален во мобилна верзија?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.969
Поени од реакции
73.947
И кај мене е нефункционален во мобилна верзија.
Сега проверив, ниту декстоп верзијата не функционира.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
не зборви и ти сега како оваа од Бајро, држи се до дискусија, не правиме овде муабет само за гласање, оваа од Бајро го начна дека незадоволните Петко и Станко не се бунеле, работата е дали овие што немаат канализација и асфалт се задоволни и зошто не се бунат или убаво им е да им влегува на суво што би рекла битолчанкава.
Тоа ти викам, кај нив бунење и гласање се прави само ако кажи оџата или кметот.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Дали со бојкотот (не знам за точно кој) направиле (по)лошо за државата?
Секако дека направиле. Можеле да спречат или барем да се потрудат, но тие одлучиле да бојкотираат .

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.193
Ахмети има моќ колку сакаш. Таква, од тој тип. Во последниве години не бара повеќе луѓе. Туку бара симболика. Проекција на моќта. Претседател на Собрание беше прво. Двојазичност во Пехчево наредно. Што корист има ДУИ од двојазичност со Пехчево реално? Нели можеше да го компензира тоа за повеќе вработување? Сега дојде на ред премиер.
ДУИ, Алијанса.... никој од нив не ни е крив. Зошто секогаш албанските партии ги гледаме како да ни се кривци за сите отстапки кои се направени од сите досегашни влади, за сите тие подметнувања...? Еве и ти или јас да сме албанци сигурно ке играме како што играат валкано ДУИ а ако бидат во позиција исто ке играат и Алијанса, и тогаш тоа од наша перспектива би било исправно. Не е ли проблемот повеке кај македонските партии? Не е ли проблемот во тоа што вмро и сдсм немаат минимум догвор за да се заштитат од уцените на дуи или било која друга партија? Кој и да победеше на овие избори (сдсм или вмро), или на наредните, исто како и на претходните, се судрува со истиот проблем- уцени од албанската партија која е неопходна за формирање намнозинство од 61 пратеник. Сега ке коленичел Заев а ако попбедеше вмро секако ке коленичеше Мицковски. Зошто таму некаде зад кулисите (никако јавно или со јавна понуда) не се договорат вмро и сдсм, без никакви меѓусебни условувања за било што, едноставно еден дил за кој ке знаат само лидерите и во секоја прилика истиот би се негирал дека постои, а тој дил да биде дека македонската партија која ке победи на изборите ако се соочи со уцена од страна на партија од типот на дуи, автоматски добива од опозиционата македонска партија контингент на доволен број на пратеници за да може ефикасно да се одбрани од уцените. Тој контингент на пратеници од македонската опозициона партија ке биде во форма на ,,фракција,, ,,незадоволници од лидерот на опозицијата,, ,,реформисти,, и слични ,,театри,,. Доволно е еднаш или два пати да се одигра тој театар и албанските партии ке го сватат, ке сватат дека уцените не им поминуваат и едноставно ке се вратат во реалноста.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Сабајлево имаше податоци на кратко, ама гледам сега пак ги имаат тргнато податоците.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Сега ништо не ми е јасно. Имало DDOS напад или немало? Резултатите валидни се или не се?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
жмицко нека не гледа премиер да стане, нека гледа да си ја спаси партијата.
4 години на власт ќе си ја зајакне партијата, ќе си направат брдо пари, ќе им се вратат клиентелистите, и ќе си ги имаат за следните избори плус 40/50.000 гласа од ромите,турци,босанци,торбеши.
А во опозиција 8 години ќе им се распадне партијата ко 5 и 6, уште 100.000 гласа ќе изгубат на оние од превчера мизерните 310.000.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom